Josban kaadolla runkosarjan voittoon

Tiedossa oli jo ennakkoon, että omasta pleijaripaikastaan taistellut Josba ei anna mitään ilmaiseksi. Torstain treenit toi vielä jobinpostia, kun Saku Hirmaston kausi päättyi polven ristisidevammaan ja näin hyvän kauden pelannut kolmoskenttä meni siltä osin uusiksi. Josballa oli pelin alussa oma momentuminsa karata tavoittamattomiin, mutta pelin vanhetessa Matias Kallion ja Antti Vuorisen kahdella maalilla peli kääntyi kuitenkin lopulta kauden aikana vahvasti rutinoituneelle Beeceelle. Lopulta voitto tuli sitten jopa ansaitusti ja näin joukkue pääsi juhlimaan runkosarjan voittoa summerin soidessa. Josban kohtalona oli kauden päättyminen runkosarjaan ja samalla päättyi valmentajalegenda Antti Ruokosen pitkä ura joukkueen peräsimessä.

Josba karkasi avauserässä Elias Ikosen ja Juho Väisäsen maaleilla 2-0 johtoon ekalla puolikkaalla ja tässä vaiheesa kotijoukkueen kolmas tai neljäs osuma oli jopa lähempänä kuin turkulaisten eka. Keltainen sukellusvene ei kuitenkaan hörpännyt vettä moottoriin ja joukkue taipui isäntien shokkialusta. Matias Kallio teki ottelun kulun kannalta tärkeän ja samalla herättävän kavennusosuman avauserän loppuun.

Toisessa erässä peli alkoi kääntyä vahvemmin Beeceelle, kun omaan pallolliseen tekemiseen saatiin malttia. Miikka Sokan johtama ykköskenttä värkkäsi pelin tasoihin, kun Matias Kallio leikkasi jälleen hyvin keskustaan ja pallo armotta nuottaan. Sami Tuominen petasi vielä erän loppuun Antti Vuoriselle hienon paikan käännöstä, josta mynämäkeläinen ei erehtynyt. Näin kahden erän jälkeen oltiin maalin edellä, kun samaan aikaan kenttäkuulutus kertoi Karhujen karanneen jo ratkaisevasti 6-1 johtoon Porissa.

Josba pyrki päätöserässä antamaan painetta, mutta hyvin päästiin pallolla alta pois ja samalla saatiin pelattua kelloa pois. Molemmilla oli muutama paikan poikanen, mutta lopullista ratkaisua saatiin odottaa viimeiselle neljälle minuutille. Aleksi Havia löytää kulmavaparista Antti Vuorisen keskustasta ja pallo putken alle. Tämän jälkeen loppu oli kosmetiikkaosastoa jossa pääsee Kasperi Kantonen ja Miikka Sokka vielä kaunistelemaan loppulukuja tyhjiin.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Tänään oli tasainen ja tiukka vääntö hyvää vastustajaa vastaan. Teimme kuitenkin sen tarvittavan ja saimme hoidettua runkosarjavoiton Turkuun. Onkin pakko olla erittäin ylpeä koko meidän joukkueestamme ja tästä tasaisesta sekä laadukkaasta tekemisestä läpi runkosarjan.

– Haluamme myös joukkueen kanssa kiittää runkosarjan osalta kaikkia yhteistyökumppaneita, kannatusjoukkoja ja muita toiminnassamme mukana eläneitä. Nyt käännetään yhdessä katseet kohti kauden loppusuoraa ja ensi viikolla alkavia pudotuspelejä.

Pelin jälkeen suoritettiin pleijarivalinnat joukkueiden yhteisessä puhelinpalaverissa. FBC Turku pääsi runkosarjan voittajana valitsemaan ensimmäisenä ja valinta kohdistui nyt Kirkkonummi Rangerssiin. Ottelusarja käyntiin tulevana viikonloppuna ja tarkempaa infoa näistä viimeistään maanantaina.

– Teimme oman valintamme täysin etäisyyksien pohjalta. Koska Rangers oli lähin valittavissa olevista vastustajista, niin valintamme kohdistui heihin, kommentoi päävalmentaja Raatarila