JOSBAN MIIKA KOSONEN TUNTEE PARHAITEN MOLEMMAT FINAALIJOUKKUEET

FBC Turku ja Josba aloittavat F-liigakarsintojen finaalisarjan lauantaina Turussa. Joensuulaisilla on laittaa kokoonpanoon mies, joka tuntee parhaiten molemmat joukkueet sisältäpäin. Tämä pelaaja on Josban rightin hyökkääjä Miika Kosonen. Kesäkuussa mies vielä valmistautui toiseen kauteensa keltaisen sukellusveneen treenivahvuudessa, mutta Heinäkuun alussa saapui tieto koulupaikasta Itä-Suomen Yliopiston opettajankoulutuslinjalla Joensuussa. Tämä muutti luonnollisesti myös pelipaidan värin punasävyiseen Josba-nuttuun, kun kotiosoite löytyi jälleen lapsuuden sijoilta. Reilun viikon päästä olemme viisaampia, että osuiko Kososen siirto liigahaaveiden osalta nyt oikeaan vai väärään suuntaan? FBC Turun nettitoimitus otti Miikan haastateltavaksi finaalisarjan alla kysellen miehen tuntoja.


Heinäkuussa kun sait tietää koulupaikasta Joensuussa, niin et varmasti odottanut kauden päätteeksi kohtaavasi vanhaa seuraasi liigakarsintojen finaaleissa?

– Tosiaan, kun koulupaikan saaminen Joensuusta varmistui niin ei ollut kyllä ajatuksissa käynyt, että finaaleja pääsisi pelaamaan Beeceetä vastaan. Mutta eihän omalta osalta olisi voinut parempaa vastustajaa finaaleihin toivoa.

Sinulla kun on tuoretta tietoa molemmista joukkueista, niin miten vertailisit joukkueita keskenään?


– Viime kaudella tosiaan pääsin näkemään millaista meininki Beeceessä on, vaikka kausi ei ollut omalta osalta toivotunlainen loukkaantumisesta johtuen. Molemmista joukkueista löytyy paljon taitoa ja kummallakin joukkueella on omat vahvuutensa. Hurmoksen saadessaan joukkueet ovat todella vaikeita ja inhottavia vastustajia kenelle tahansa.

Millaisia eroja puolestaan näet seuraorganisaatioiden välillä?

– Itse koen sen niin, että pelaajien hommiin kuuluu pelaaminen ja taustat hoitaa omat työnsä. Jokaisella on seuroissa omat roolinsa, jotka he hoitavat parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä on tällä kaudella ollut Josban menestyksen salaisuus? Pari aiempaa kautta on ollut menestys vaisumpaa ja kausi on päättynyt runkosarjaan.

– Menestykseen ei ole mitään salaisuutta. Joukkue on painanut kesästä asti yhdessä hommia itsensä ja toistensa eteen. Sitä kautta ollaan saatu paikka sieltä mistä ollaan ansaittu.

Kenen pelaajan kohtaamista odotat eniten ja kuka on sitten puolestaan se hankalin vastus Beeceessä?

– Ei ole ketään yksittäistä pelaajaa kenen kohtaamista odotan vaan ylipäänsä viime kauden jengin kohtaaminen sytyttää. Luulen että sieltä voi hyviä tanssipareja löytyä moniakin, mutta jos yksi pitää valita niin hankalin voisi olla Tuomisen Sami. On sen verran taitava ja periksiantamaton kaveri.

Sinut tunnetaan melkoisena rankkarispesialistina. Onko sellaisia jippoja mahdollisesti takataskussa joita ei turkulaiskassarit vielä tuntisi?

– Näin finaalien aikaan löytyy aina uusia jippoja tarpeen vaatiessa, mutta katsotaan tarvitseeko niitä kikkakirjan sivuja avata vai ratkotaanko pelit muuten. Toivottavasti saadaan finaaleihin kunnon tivoli ja finaalien ansaitsema meininki!

F-liigakarsintojen finaalisarjan otteluohjelma:

La 16.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba
Su 17.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
To 21.4. klo 18.30 FBC Turku – Josba

Tarvittaessa:
La 23.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
Su 24.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba

Liput FBC Turun kotiotteluihin:

Yksittäislippu 10,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 5,00 €
Lapset alle 15v. 5,00 €
Lapset alle 4v. ilmaiseksi

Liput ennakkoon täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun kausikortti sekä jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigakarsintasarjan kotiotteluihin. FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 5 €.

Kaikki pelit ovat tuttuun tapaan nähtävissä FBC Turun Solidsport-kanavalla.