Juuso Silénistä FBC Turun päävalmentaja kaudesta 23-24 alkaen

FBC Turun miesten edustusjoukkueen valmennuksessa valta vaihtuu kaudelle 23-24, kun Mikko Stenfors luovuttaa päävalmentajan paikan kaksi viime kautta jo valmennusryhmässä mukana olleelle Juuso Silénille. Hämeenlinnan Steelersistä valmennusuralle ponnistaneen Silénin sopimus on kaksivuotinen ja sisältää myös optioita jatkokausista.– Tottakai halusimme saada selvyyden ajoissa, että kuka keltaista sukellusvenettä jatkossa johtaa. Silen oli luonnollinen valinta ja jatkumo tälle Stenforsin johdolla aloitetulle projektille, joka toi meille viime keväänä historiallisen liiganousun, kommentoi FBC Turun manageri Antti Vääri.

Tulevan kauden valmennusryhmän sekä joukkueen rakentaminen on koko ajan käynnissä taustalla, mutta joukkueelle annetaan tässä vaiheessa täysi työrauha toteuttaa tavoitetta joka on F-liigapaikan uusiminen tulevalle kaudelle.Kauden jälkeen väistyvä päävalmentaja Stenfors avaa omaa tilannettaan alla seuraavasti:

– Joulukuussa ollut aikaa pohtia seuraavaa kahden vuoden jaksoa, ja olen yrittänyt lokeroida sekä priorisoida asioita mitä haluaa tehdä ja mihin panostaa. Yliopisto-opinnot alkavat olemaan loppusuoralla, ja kesäkuussa on aika palata täysipainoisesti rahoitusalan ihmeelliseen mailmaan. Tulevien vuosien preferenssinä on löytää optimaalinen tasapaino työn ja vapaa-ajan kanssa, joten en saanut aikaiseksi rakennettua funktiota jossa muuttujina olisi päävalmentajuus ja arkityö.

– Kahden vuoden valmennusperiodin tavoitteena on ollut liigapaikka, ja liigassa pysyminen, joten jätetään korupuheet myöhemmälle ja pidetään focus tulevassa keväässä. Pidetään keltainen sukellusvene siellä missä sen pitääkin olla, eli f-liigassa. Nukun yöni paljon paremmin, kun tiedän että joukkue siirtyy hyviin käsiin tämän kauden jälkeen. Juuso on ollut todella isossa roolissa tulostaan asti, ja nyt luontainen siirtymä päävalmentajaksi. Hänessä on hyvä yhdistelmä ihmisjohtajuutta, tunnetta ja pelikäsitystä.Uusi päävalmentaja Juuso Silén on luonnollisesti innoissaan tulevasta pestistään ja kommentoi puolestaan näin:

– Innolla otan uuden haasteen vastaan ja upeaa saada jatkaa Beeceen väreissä myös ainakin seuraavat pari vuotta. Ei siinä päätöksessä lopulta kauaa mennyt kun kuulin seuran mielenkiinnosta kiinnittää minut uudeksi päävalmentajaksi. Olen viihtynyt Beeceessä erinomaisesti ja meillä on taustajoukot ihan huippuluokkaa. Samalla tässä tulee saavutettua yksi iso henkilökohtainen unelma urheilun saralla, kommentoi tuleva päävalmentja Silen kun nimet oli saatu sopimuspaperiin.- Focus on kuitenkin luonnollisesti vielä meneillään olevassa kaudessa, ja että saataisiin joukkueesta kaikki potentiaali irti. Heikosta tuloksellisesta menestyksestä huolimatta meidän pelissä on paljon hyviä asioita ja usko omaan tekemiseen korkealla. Kun palaset saadaan loksahtamaan paikalleen niin tulemme yllättämään monet vielä kauden toisella puolikkaalla.

Lauantaina Beecee matkaa Jyväskylään Happeen vieraaksi Hirviteatteriin. Peli tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu+ -palvelussa klo 18.30 alkaen ja tämä peli kannattaa katsoa jo pelkästään värikkään selostuksen vuoksi.

Seuraava kotiottelu: