Kantosen hattutemppu siiviitti Beeceen voittoon SaiPasta

SaiPa – FBC Turku 4-8 (2-3, 0-1, 2-4)

Välipäivien kärkitaisto ei tarjonnut nyt pelillisiä hienouksia, mutta mikä tärkeintä niin kolme pinnaa lähti mukaan Turkuun. Beecee oli sunnuntaina parempi maalinteossa, puolustamisessa sekä maalivahtipelissä ja näissä oli nyt ne voiton avaimet, vaikka SaiPan vaaralliseksi tiedetty ykkönen saikin pitkiä myllyjä turkulaispäätyyn. Lisäksi moottoriturpa Kasperi Kantosella oli sunnuntaina lentokeli ja hattutemppu tuli nyt todella hyvään paikkaan.

Ensimmäinen erä oli erikoinen jossa Saipa oli pelillisesti edellä, mutta teki sen verran virheitä, että Beecee pääsi ekalla kympillä 0-3 karkuun. Kaksi ensimmäistä syntyi Kantosen lavasta ja kolmannen kanttasi rikottunakin Malik Abudu. Tämän jälkeen virheisiin sortui puolestaan vierasjoukkue ja SaiPa tuli erän lopulla maalin päähän. Erätaukosummeri soi sopivasti. sillä niin vahvasti oli ote isännillä.

Toinen kaksikymppinen oli ekaa selvästi varovaisempi ja paikat olivat nyt kortilla molemmin puolin. Beecee sai mahdollisuuden ylivoimalla, mutta se meni tuloksettomaksi nyhräämiseksi ja näytti jo vahvasti että toinen erä jää maalittomaksi. Kuuma Kantonen oli kuitenkin toista mieltä ja kaukaa laukoma illan kolmas osuma syntyi erän loppuun. Maali rakentui kolmoskentän hyvästä kääntöpelistä ja tämä oli tärkeä onnistuminen illan lopputuloksen kannalta.

Päätöserän alussa onnistuu Matias Kallio lisäämään turkulaisjohtoa vastahyökkäysmaalilla kolmeen ja kun Antti Vuorinen ylivoimalla tuikkaa eron jo neljään, niin ilmassa alkoi olemaan vahvasti ratkaisun makua. SaiPa tulee kuitenkin vielä kerran mukaan peliin aikalisänsä jälkeen, kun kaksi terävää laukausta yllättää loistopelin Beeceen maalilla pelanneen Aleksi Sillantaan. Heti perään kotijoukkueella vielä pari vahvaa mestaa tulla iholle, mutta Miikka Sokan päättäväinen laukaus putken alle himmentää remontoidun urheilutalon lyhdyt lopullisesti ja voittotaistelu oli kotijoukkueen valmentajankin mukaan siinä.

Loppuun vielä molemmat pääsee koittamaan kertaalleen tuloksettomasti ylivoimapeliä ja Ere Laitimo koittamaan lisäosumaa myös rankkarista, mutta sekin tuloksetta. Lappeenrantalaistaustainen Laitimo pääsee kuitenkin paikkaamaan erheensä vanhoja pelikavereitaan vastaan, kun onnistuu takatolpilta uittamaan loppuluvut tyhjiin yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria.

Voiton myötä Beeceen asema sarjan kärkipaikalla vankistui ja joukkue pääsee nyt ansaitulle viikon lomalle, kun seuraava peli odottaa vasta 10. Tammikuuta jolloin ÄIF saapuu Kupittaalle, mutta valitettavasti tämäkin peli joudutaan pelaamaan vielä ilman yleisöä.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Otteluun valmistautuminen ei varmasti ollut kummallakaan joukkueella optimaalinen ja vaikka pelillisesti emme ehkä saaneetkaan parastamme esiin, niin siitä huolimatta täytyy olla erittäin tyytyväinen näihin pisteisiin. Ennen kaikkea olimme tänäänkin hyvä joukkue ja pystyimme esittämään yhtenäisen esityksen. Tähän on mukava päättää salibandyvuosi 2020.