Karhut voitti rankkareihin venyneen kärkikamppailun

FBC Turku – Karhut 2-3 rl. (2-1, 0-1, 0-0, 0-0)

Turussa nähtiin lauantaina varsin laadukas, mutta vähämaalinen Divarin kärkikamppailu. Voittaja saatiin ratkaistua vasta rankkareissa, joissa Karhut olivat nyt taitavampia. Molemmilla oli ottelussa hetkensä ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Molempien joukkueiden laadukas maalivahtipelaaminen ja tiukka viisikkopuolustus piti maalimäärät nyt poikkeuksellisen maltillisina.

Aleksi Havian terävällä laukauksella Beecee avasi maalihanat avauserässä, mutta Karhujen Juho Myllyharju tasoitti pian kotijoukkueen pomputtelujen jälkiseurauksena. Erän loppuun keltashortsit uudelleen johtoon, kun kolmoskentän alati vaarallinen puolustaja Matti Manninen osuu sovitusta sisäänlyöntikuviosta. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähty Mannisen tavaramerkiksi muodostunutta aivan järjetöntä pommia, kun pelkkä tarkka tuikkaus riitti Arvid Vonkin ohittamiseen.

Toinen erä oli siitä poikkeuksellinen tällä kaudella Kupittaalla nähdyistä, kun nyt vierasjoukkue hallitsi pelivälinettä isäntiä enemmän. Hallinta sinällään ei johtanut mihinkään sen vaarallisempaan, vaikka Karhut erän ainokaisen tekikin. Maali syntyi Aatu Tommilan lavasta puhtaasta vastahyökkäyksestä. Beeceen oma pelaaminen oli malttamatonta joka johti vain siihen, että turhia menetyksiä tuli alvariinsa ja sitten saatiin kyykkiä omissa.

Päätöserän alussa Beecee pääsi hakemaan johtomaalia ylivoiman kautta, mutta valitettavasti vain tehoitta. Tämän jälkeen kävi hyvin selväksi, että seuraavan maalin merkitys tulee olemaan nyt suuri, mutta se jäi nyt kokonaan syntymättä. Molemmilla oli omat paikkansa ratkaista varsinaisella peliajalla ja ehkä kotijoukkueella jopa aavistuksen paremmat, kun maalikehikot kilisivät pariin otteeseen. Jatkoaika pelattiin pitkillä hyökkäyksillä ja se ei nyt juuri tarjonnut mitään. Rankkareissa Karhut olivat taitavampia ja nappasivat näin kaksi arvokasta pistettä mukaansa Poriin.

FBC Turku jatkaa tappiosta huolimatta sarjan piikkipaikalla kahden pisteen erolla Karhuihin jolla saman verran pelejä pelattuna. Hyvin lähellä takana kuitenkin huohottaa vähemmän pelejä pelanneita joukkueita, joten Divarin toisesta puolikkaasta saadaan jälleen kerran todella mielenkiintoinen. Beeceen osalta pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Muhosen bussi kyydittää joukkueen Helsinkiin sarjanousija Hawksien vieraaksi, jossa uusien korona-määräysten vuoksi haasteena ei nyt ole ainakaan pauhaava kotiyleisö.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Puolustimme itse tänään varsin hyvin, mutta samalla Karhujen matala ja tiivis miesmerkkiin pohjautuva puolustus teki hyökkäämisestä melko ahdasta. Näin ottelu pysyi myös vähämaalisena loppuun saakka. Pystyimme luomaan riittävät paikat ottelun voittamiseen, mutta tänään emme saaneet näitä hetkiä siirrettyä tulostaululle. Sitten kun tällaisissa pienten marginaalien peleissä mennään tarpeeksi pitkään tasoissa, niin jossain kohtaa laitetaan pisteitä jakoon ja ammutaan rankkareita. Tällä kertaa Karhut sitten olivat niissä meitä parempia ja ansaitsivat kaksi pistettä.

– Aina tulee kuitenkin uusi peli ja meidän osaltamme homma jatkuu jo varsin nopeasti. Otetaan tästäkin piste mukaan ja jatketaan niiden keräämistä huomenna.