Karsintasarja lähti käyntiin keltaisen sukellusveneen komennossa

M-Team – FBC Turku 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)

Karsintasarja M-Teamin ja FBC Turun välillä starttasi lauantaina Helsingin Ruskeasuolla turkulaismerkeissä, kun keltapaidat haki kotiedun vierasvoitolla itselleen. Beeceen pelaaminen oli alussa hieman hermostunutta, joka tarjosi kotijoukkueelle tukun laatupaikkoja, jotka siinä vaiheessa Jens Beijar maalilla onneksi selvitti. Lopulta isännät onnistuivat avausmaalin teossa, kun kulmavaparissa nukuttiin ja ristisyöttö meni luvattoman helposti läpi pakan nuoren sniperin Joona Hokkasen lapaan, jonka terävä laukaus painui aivan etuyläkulmaan. Avausmaali vapautti kuitenkin myös turkulaisten tekemistä ja pelillinen ote siirtyi erän vanhetessa keltaisille, mutta Joona Heiskasen vastahyökkäyksestä tekemää tasoitusmaalia enempää ei saatu vielä avauserässä aikaan.Ämpäreiden Kaarlo Mahlberg joutui rikkomaan toisen erän alussa Lauri Lainetta laidassa jäähyn arvoisesti. Tämän tsäänssin Beeceen ylivoima myös hyödyntää, kun Nikolas Laaksosen lätty löysi Aleksi Havian puttaamaan liigajoukkueen ensi kerran pelissä johtoon. Tämän jälkeen peli meni nyt taas hetkeksi hurlumhei-sählyksi ja se satoi lopulta kotijoukkueen laariin, kun Jesse Jokelainen unohtuu keskelle tasoittamaan pelin reilut viisi minuuttia ennen toista erätaukoa. Kotijoukkue olisi halunnut oman ykköskenttänsä pelaamaan keltaisten kolmosta vastaan ja siihen reagoitiin toisen erän lopussa tiivistämällä pelaavaa nippua kahteen kenttään.

Päätöserän alussa molemmilla oli paikkansa, mutta seuraavaa maalia saatiin odotella kahdeksannelle minuutille. Sami Tuominen katkoo hienosti pystysyötön keskialueella ja tarjoilee vasturista poikkisyötön Oliver Niemelälle, jonka veto painuu terävästi putken alle. M-Team lähtee liiankin innokkaasti karvaamalla hakemaan pikaista tasoitusta, josta seurauksena jäähy, kun Laaksosen kääntöyritykseen ilmestyy helsinkiläispolvi eteen. Turkulaisylivoima toimii jälleen, kun kuvion pohjalla pelanneen Juuso Forsmanin laukaus uppoaa kaukaa nuottaan. Samaan vyöryyn Niemelä osuu toistamiseen, kun Lauri Laine taistelee päädyssä irtopallon komeasti itselleen ja syöttää maalin eteen unohdetulle Olgalle joka naulaa varmasti. Pelin loppu menee johtoaseman varmistamiseen, joka ei nyt kuitenkaan mennyt ihan oppikirjamaisesti, mutta onneksi eroa oli riittävästi ja Mikko Leväsen ylivoimalla tekemä kavennusmaali jää illan viimeiseksi.Sarja jatkuu jo sunnuntaina Kupittaalla ja mielenkiintoista on nähdä miten joukkueet hoitavat yön aikana kotiläksynsä. Miten reagoidaan toisen tekemiseen vai keskitytäänkö enemmän oman pelin kehittämiseen? Joka tapauksessa sarja on vasta alkutekijöissään ja siihen pitää varautua, että pääsiäinen kuluu sählyn merkeissä.

– Hyvä ryöstö Ruskeasuolta mikä on tunnetusti vaikea paikka pelata. Parannettavaa jäi erityisesti pallottomana, mutta tästä on hyvä jatkaa. Huomenna otetaan toinen täplä Kupittaalla, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors lyhyesti pelin jälkeen.

Ottelun maalikooste löytyy tuttuun tapaan Ruutu-palvelusta. Ottelusta löytyy raporttia myös F-liigan ja Pääkallon sivuilta.