KAUDEN AVAUS KÄÄNTYI VIERAIDEN VOITOON

FBC Loisto ja PSS avasivat historiallisen F-Liiga kauden tasaisissa merkeissä Sport Gardenilla.

Kuva: Anssi Koskinen

FBC Loisto – PSS 4- 5 (0-1, 1-2, 3-2)

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen vauhdin lisääntyessä erän edetessä. Ensimmäinen tilastomerkintä kirjattiin ajassa 11:58, kun kotijoukkueen Anna Marttalalle merkitään kahden minuutin rangaistus syynä mailaan lyöminen. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne ei kuitenkaan tuotta täysosumaa. Loiston luodessa maalintekopaikkoja onnistumatta, niin ajassa 18:45 vierailijat iskevät pelissä johtoon, maalintekijänä Fanny Holmberg. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis tilanteessa 0-1.

Toinen erä alkaa Loiston kannalta ikävästi, kun PSS aloittaa maalinteon ajassa 23:06 mennen 0-2 johtoon. Eikä kauaakaan, kun PSS karkaa jo 0-3 ajassa 27:31. Samalla hetkellä Loisto ottaa aikalisän. Toinen erä jatkuu vauhdikkaasti ja hetken näyttikin siltä, että toiselle erätauolle lähdetään vierailijoiden 0-3 johdossa, kunnes ajassa 39:57 Sini Niinikoski kaventaa tilanteeksi 1-3 ja samoista lukemista erätauon viettoon.

Ottelun kolmannen erän puolivälissä alkoikin sitten tapahtua. Vierailijoiden Anniina Levälampi ja maalivahti Arla Salo ottavat 10 sekunnin sisään molemmat kahden minuutin rangaistukset ja Loisto pääse 5-3 ylivoimalle. Ylivoimat eivät tuota tulosta, mutta heti ylivoiman jälkeen ajassa 52:41 kotijoukkueen Linnea Nevalainen onnistuu maalinteossa ja tilanteeksi 2-3. Alle kaksi minuuttia edellisestä, kun Emilia Pietilä tasoittaa tilanteeksi 3-3. Maalirikas erä saa jatkoa, kun vieraiden Aada Heikkinen osuu ja siirtää vierailijat takaisin johtoon ajassa 55:36. Samalle minuutille osuu myös kotijoukkueen tasoitus, kun Laura Pakarinen pääsee maalin edestä lyömään tilanteeksi 4-4. Jatkoaika alkoi kutsua, kunnes ajassa 58:34 PSS iskee viimeisen kerran pallon ottelussa verkkoon ja voittaa Elina Hautojärven osumalla lopulta 4-5. Maalissa Minnie Heiniselle kirjataan ottelussa 16 torjuntaa.

Päävalmentaja Matti Pienihäkkisen mietteet ottelun jälkeen:

• Hieno taistelu koko joukkueelta. Tappio toki harmittaa, mutta paljon oli pelissä myös hyvää tappiosta huolimatta. Kaksinkamppailuissa oltiin hyviä ja niistä jäi positiivinen kuva. Erityismainintana esille nostaisin Tuulian, joka pelasi elämänsä ensimmäisen pelin sentterin tontilla ja suoritui siitä todella hyvin.

FBC Loiston pelit jatkuvat ensiviikolla, kun joukkue matkustaa keskiviikkona EräViikinkien vieraaksi.