Kauden eka voitto rankkareilla Beijarin nollatessa kaikki oululaislaukojat

FBC Turku – OLS 5-4 vl. (1-2, 2-1, 1-1, 0-0)

FBC Turku ja OLS tarjosivat jännittävän ja vaiherikkaan ottelun sunnuntai-iltana Kupittaalla. Hyvän pelin Beeceen maalilla torjunut Jens Beijar nollasi kaikki oululaislaukojat voittolaukauskilpailussa. Kun Nikolas Laaksonen ja Elliot Wingren puolestaan onnistuivat kotijoukkueesta omissa yrityksissään, niin päästiin turkulaisleirissä juhlimaan kauden avausvoittoa.– Helpottunut fiilis kun voittotili auki ja ilahduttavasti saatiin jälleen ehjä peli aikaiseksi. Oli myös hieno huomata, että takaiskuista huolimatta joukkue pysyi paineen alla rauhallisena ja luottavaisena omaan tekemiseen. Se ei ole ollut aiemmin todellakaan mikään itsestäänselvyys. Itse pelissä sekä yksilöiden valintatilanteissa on toki vielä parannettavaa, ja myös valmennuksen on oltava jatkuvasti valppaana ja oltava vahvasti läsnä pelin kehittämisessä. Nyt suunta näyttää hyvältä ja tarkoituksena on pitää tästä myös kiinni, kommentoi tyytyväinen FBC Turun päävalmentaja Juuso Silen pelin jälkeen.

Kotijoukkue sai peliin lentävän lähdön, kun Matias Kallio onnistui tekemään avausmaalin 17 sekunnin pelaamisen jälkeen. Seuraavaan vaihtoon Jussi Hoikkala kilauttaa vielä yläputkea, mutta valitettavasti oululaisten vastaus tulee vain kolme minuuttia myöhemmin. Avauserän loppuun OLS kapteeni Olli Kinnunen laukoo vielä vaparista näyttävästi putken alle ja näin ekalle tauolle vierasjohdossa.Toista erää pelattiin pitkälle maalittomana, kunnes OLS:n Valtteri Parviainen pääsi erän puolivälissä rokottamaan kotijoukkueen hassista. Beecee ei onneksi tästä lannistunut ja Gustavs Griezitis kaventaa lukemat 2-3:een ekalla F-liigamaalillaan. Vain pari minuuttia tästä ja lukemat ovat tasan, kun nuori OLS-kassari Riku Panuma hörppää Nikolas Laaksosen yllättävän laukauksen.

Päätöserässä kotijoukkue loi paljon laatupaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi jälleen pahasti. Samalla lievä yli-innokkuus toi OLS:lle kaksi mahdollisuutta ylivoiman kautta mennä uudelleen johtoon, mutta laadukas alivoimapelaaminen piti lukemat tasoissa pelin loppuun. Sitten OLS iski kuin varkain, kun Tuukka Haudanlampi laukoo vasemmasta siivestä pakin paikalta pallon takakulmaan. Moni ajatteli varmasti taas katsomossa, että hyvä taistelu jälleen kerran kotijoukkueelta, joka ei taaskaan riittänyt. Beecee näytti kuitenkin luonnetta, kun ilman veskaa pelaten Joonas Viitanen laukoo pelin tasoihin. Varsinaisen peliajan loppuun molemmille vielä hyvät tontit ratkoa, mutta niin vain mennään jatkoajalle, joka oli pelitapahtumiin nähden melko oikeutettu lopputulos. Jatkoaikakin tarjosi vielä molemmille hetkensä, mutta niin vain päädyttiin rankkareille joissa turkulaiset olivat nyt selvästi parempia.Pelitahti jatkuu jatkossakin tiiviinä, kun ensi perjantaina matkataan Indiansin vieraaksi Espooseen ja lauantaina isännöidään Kupittaalla Seinäjoen Peliveljiä.