KAUSI KÄYNTIIN MAALIN VOITOLLA RAUMALTA

Rauman Salba – FBC Turku 6-7 (1-2, 3-4, 2-1)

Rauman legendaarinen Kauppis osoittautui juuri niin vaikeaksi paikaksi vierailla kuin ennakkoon saattoi odottaa. Nihkeällä massapinnalla Beeceen oli vaikea saada omaa peliään käyntiin missään vaiheessa ja kun vastustajalta löytyy sellaisia tulivoimaisia ratkaisijoita kuin Jani Lehtoniemi ja Tomi Lahti, niin jännäksihän se taas meni. Onneksi oma tulivoima tarjosi kuitenkin riittävän etumatkan jotta kotijoukkueen tavaramerkki lopun hurmos ei tuottanut nyt pistemenetyksiä. Beeceen illan tehomiehenä toimi hattutempun tehtaillut Aaro Ollikainen ja häntä hyvin säestivät Antti Vuorinen, Sami Tuominen ja Ere Laitimo 1+1 tehoin.

Sarjanousija Salba rynni isolla innolla heti pelin alkuun ja Beecen ollessa hieman vielä telineissä, niin kotijoukkueen Tomi Lahti onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Rivit saatiin onneksi nopeasti kuntoon ja ansaitulla ylivoimalla Aleksi Havia pääsi puttaamaan tasoituksen hienon kuvion päätteeksi. Sami Tuomisen taidokas puolen kentän soolomaali vei turkulaiset ekan kerran johtoon ennen erän puoliväliä. Lisämaaleja ei loppuerässä nähty, joten maalin edellä päästiin myös ekalle tauolle.

Antti Vuorisen ja Aaro Ollikaisen maaleilla karattiin toisen erän alussa kolmen maalin karkumatkalle. Olikohan hyt turhankin hyvä alku erään, kun tämän jälkeen seuraava kahdeksan minuuttia oli oma peli aivan sekaisin. Kapteeni Jussi Hoikkala passitettiin jäähyboxiin ja pahaksi tiedetty kotijoukkueen ylivoima taikoo kavennuksen Tomi Lahden onnistuessa jälleen. Heti perään pääsee vuorostaan Beecee yrittämään ylivoimalla, mutta nyt meni sekoiluksi. Kotijoukkue tulee alivoimansa jälkeen heti tahdolla maalin päähän. Onneksi Salba sortuu pilaamaan oman momenttuminsa jäähyllä ja Ollikainen kanttaa ylivoimalla eron jälleen kahteen. Erän loppuun vielä Ere Laitimo napauttaa ranteella varsin maukkaasti pallon takaristikkoon, mutta Jani Lehtoniemi unohdetaan seuraavassa vaihdossa yksin laitaan ja puolittaisesta läpiajosta maaliruisku tuikkaa kotijoukkueen mukaan takaisin peliin. Toisen erän lopussa Lauri Laine jäi kotijoukkueen romuiluisen pakin alle pallontavoittelutilanteessa ja olkapäätä lähdettiin näyttämään päivystykseen. Onneksi Laine taisi päästä nyt onnettomuudesta pelkällä säikähdyksellä. Ketjut meni kuitenkin uusiksi joka vaikeutti lähtöä päätöserään.

Kolmannen erän alku oli ottelun tapahtumaköyhintä antia, jossa Beecee pyrki turvaamaan johtoasemaa pitkillä hallintajaksoilla. Aaro Ollikainen kanttaa hattutempun täyteen pitkän suoran hyökkäyksen lopputuotteena ja lukemat 4-7:ään hieman ennen erän puoliväliä. Loppua kohden Salba nosti riskitasoa, joka tuotti hyviä vastaiskupaikkoja, mutta ottelu jäi nyt naulaamatta. Oli myös tiedossa, että Salba pystyy pelaamaan laadukasta 6 vs 5 peliä, joka tuottikin vielä kaksi kavennusosumaa, mutta onneksi tasoitusmaali jäi loppusekunneilla nyt vain hilkulle. Maalin päähän tuoneessa maalissa oli mukana paljon onnea, kun hehtaaripyssy pomppi useammankin pelaajan kautta turkulaismaaliin. Summeri onneksi pelasti nyt ja kolme pinnaa lähti mukaan Turkuun.

FBC Turun päävalmentajana debytoinut Mikko Stenfors oli huojentuneena pelin jälkeen:

– Kauppis oli niin haastava paikka kuin uumoiltiinkin. Hienoa olla ottelutapahtumassa missä on infernaalista meininkiä ja katsojia lehtereillä. Tätä olikin jo ikävä.

– Ei kaunista peliä, mutta kairattiin tärkeät pisteet. Ollaan aikataulussa ja fokus lauantain koovee-matsiin.

Ensi lauantaina kausi jatkuu kotiavauksen myötä johon saapuu vieraaksi sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Koovee Tampereelta.