Kesän kohokohta Czech Open lähestyy ja edari yhteistyöhön SSL Finlandin kanssa!

FBC Loisto – Helsinki United

Naisten edustus on viettänyt julkisuudessa hiljaiseloa, mutta hommia on silti läpi kesän tehty hyvällä ilmeellä. Parin viikon omatoiminen jakso oli heinäkuun alussa ja sitä ennen mm. leiriviikonloppu joka päättyi harkkaotteluun Helsinki Unitedia vastaan.

Joukkueen fysiikkavalmennus ottaa taas harppauksen eteenpäin. Jo puolitoista vuotta joukkueen kanssa hyvää työtä tehnyt Joni Koskimäki on vienyt joukkueensa SSL:n tiloihin tekemään fysiikkaharjoitteita.

On hienoa saada jatkaa joukkueen fysiikkavalmentaja ja fysioterapeuttina. Pääsen omalta osaltani viemään pelaajien kehitystä eteenpäin. Tulevalla kaudella tulemme jälleen ottamaan isoja askelia eteenpäin ammattimaisemman fysiikkaharjoittelun osalta ja näistä yksi iso steppi on harjoittelu SSL Finlandilla. Tulemme harjoittelemaan myös perinteisemmällä salilla Alfalla, Koskimäki kommentoi.

Hienoa, että Joni jatkaa meillä fysiikkavalmentajana. Joni on energinen pakkaus jolla on nuoresta iästä huolimatta jo paljon tietotaitoa. Uskon että olemme tällä saralla kilpailukykyisiä minkä tahansa F-liigajoukkueen kanssa alkavalla kaudella, paaluttaa edustuksen päävalmentaja Matti Pienihäkkinen.

Pelaajarintamalla tulee taas tulemaan muutoksia. Harmittavan paljon tulee joukkue taas muuttumaan, täytyy rehellisesti myöntää. Tulee siirtoja ulkomaille, kotimaassa on liikehdintää ja lopettamisiakin. Lisäksi harmillisen huono tuuri opiskelupaikkojen kanssa. Meille olisi tullut viisi mielenkiintoista pelaajaa muualta, mutta kukaan heistä ei saanut opiskelupaikkaa Turusta ☹

Nyt voi jo silti todeta, että tulevalla kaudella tulee olemaan todella nälkäinen naisten edarin joukkue. Hyvähenkinen ja harjoittelusta pitävä joukkue, joten mukava lähteä kohden uutta kautta kehittymään. Tiedän, että joukkueesta tulee nousemaan taas uusia tähtiä F-liigakartalle ja lisäksi moni nostaa tasoaan kun vastuu kasvaa. Sarjasysteemihän tulevalla kaudella on se että sarjasta ei tule tippumaan yhtään joukkuetta, kun sarja laajenee 12 joukkueeseen kaudelle 23/24. Tämä tarkoittaa sitä, että pystytään nuorta joukkuetta kehittämään rauhassa. Syksyllä (22) ei olla vielä täydessä iskussa, mutta keväällä 23 pystytään jo iskemään 😊 Hieno joukkue meillä on kasassa ja on mukava mennä aina hallille treenejä vetämään. Jonia tuli jo aiemmin kehuttua, mutta lisäksi uudet valmentajat Janne ja Joni.B on tuonut hienosti uutta näkökulmaa joukkueeseen, joten hyvän valmennustiimin olen saanut ympärilleni, Matti jatkaa.

Elokuun puolivälissä osallistumme Prahassa järjestettävään maailman suurimpaan aikuisten salibandyturnaukseen, Czech Openiin. Pelaamme naisten 12 joukkueen eliittisarjassa. Turnauksessa mukana Tsekin, Sveitsin ja Ruotsin kärki, joten pääsemme todella kovaan seuraan ja nähdään missä maailman kärki menee tällä hetkellä naisissa. Meidän lohkossa mm. Sveitsin ja Tsekin mestarit, joten huikea ”kesäkauden” päätös lähestyy mahtavassa Prahan kaupungissa.

Tulevan kauden joukkue:

Maalivahdit:

Hermanson Elinda
Heininen Minnie
Viitala Maria

Kenttäpelaajat:

Eko Pipsa
Isomäki Noora
Koski Eerika
Granlund Milla (Loiston juniorit)
Grönblom Vanessa (Loiston juniorit)
Honkonen Olivia
Härkönen Ella (Loiston juniorit)
Jälkö Roosa (Loiston juniorit)
Karvonen Martina (SBS Wirmon juniorit)
Keihäs Nea
Luostarinen Jessica (SBS Wirmon juniorit)
Nevalainen Linnea
Oksanen Siiri
Ranne Iina
Sauvonsaari Tessa
Virtanen Ella (Loiston juniorit)
Vähäkangas Emma
Väätäjä Maija

Lisäksi joukkueen kanssa harjoittelee pelaajia vielä try in systeemillä.

Toimihenkilöt:

Pienihäkkinen Matti, päävalmentaja
Burman Joni, valmentaja
Sauvonsaari Janne, valmentaja
Koskimäki Joni, fysiikkavalmennus ja fysioterapia
Savonen Jouni, maalivahtivalmennus
Valtola Annele, joukkueenjohtaja
Keihäs Hans, manageri
Väätäjä Marjo, tilinkäyttäjä
Koskinen Iines, mediapäällikkö