Kolme pistettä Mosalta matkaan – Voittomaali Vuorisen lavasta ajassa 59.50

EV Akatemia – FBC Turku 5-6 (2-1, 0-1, 3-4)

FBC Turku palasi vajaan kahden viikon ansaitulta pelitauolta perjantaina vieraspelissä EräViikingit Akatemiaa vastaan, mutta lähtökohdat peliin ei ollut nyt helpoimmat. Raskas Marraskuu oli jättänyt jälkensä ja osa toipui kotonaan vammoistaan, kun joukkue taisteli Mosalla. Taistelu onkin oikea sana kuvailemaan illan esitystä, mutta se toi ne tärkeimmät eli kolme pistettä jotka Antti Vuorinen tykitti vain kymmenen sekuntia ennen päätössummeria.

Beeceen ykköskentän peli ei lähtenyt käyntiin aivan suunnitelmien mukaan, kun kaksi ekaa vaihtoa ja molemmissa soi omissa. Onneksi kakkosen Aleksi Havia onnistui tasoittamaan pelin sopivasti siihen väliin. Erän loppua kohden saatiin pelin juonesta paremmin kiinni, joskin vielä ilman tehoja. Sama meno tuntui jatkuvan toisessa erä, mutta päästiin kuitenkin lopulta tasoihin, kun Matias Kallio onnistui ylivoimalla.

Päätöserän alku oli koitua Beeceen kohtaloksi, kun kolmannella minuutilla pari kertaa peräkkäisissä vaihdoissa lähdettiin huolimattomasti hyökkäämään ilman, että peliväline olisi ollut kunnolla hallussa. Nuoret sählyakateemikot iskivät ahnaasti irtopalloihin ja rokottivat tylysti. Beeceen valmennus oli pakotettu aikalisään.

Ere Laitimon ensimmäinen maali turkulaispaidassa sytytti keltaiset uudestaan mukaan peliin ja pari minuuttia myöhemmin kapteeni Jussi Hoikkalan kaukolaukaus tasoitti pelin. Pelimiehen kympin alkaessa Matias Kallio laukoo vastahyökkäyksestä Beeceen ekaa kertaa johtoon ottelussa. Kotijoukkue tulee kuitenkin vielä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tasoihin, kun maalin eteen pomppimaan jääneen irtopallon onnistuu Luukas Huolman raapimaan sisään. Peli oli menossa vahvasti kohti jatkoaikaa, mutta ottelun alussa haparoinut ykköskenttämme ehtii pelaamaan vielä yhden pitkän hyökkäyksen. Antit löytävät hyvin toisensa, kun Hopeanaula tarjoilee keskustaan hiipineen Vuorisen lapaan, joka laukoo voittomaalin vain kymmenen sekuntia ennen täyttä aikaa. Voitontanssit olivat valmiit alkamaan vaikkakin yllättävän pitkiltä viimeiset sekunnit vielä tuntuivat.

Voi olla, että myös nihkeä on oikea sana kuvailemaan illan esitystä, mutta kuka näitä tyylejä muistelee enää muutaman päivän päästä. Kolmea pistettä tultiin hakemaan ja se myös saatiin. Pitää olla siis kuitenkin tyytyväinen. Eteenpäin kohti ensi viikkoa ja perjantaina odottavaa viimeistä Kirkkonummen legendaarisen pommarin reissua. Toivottavasti tällä kertaa ei veskarit tappele keskenään.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

-Vaikka nämä kehut eivät jälkikäteen ikinä lämmitäkkään, niin siitä huolimatta iso hatunnosto hienosti taistelleelle nuorelle vastustajalle. He pistivät meidät todella ahtaalle ja olivat todella lähellä pisteitä.

-Positiivisena asiana on nostettava se, että tulimme ottelussa useamman kerran tappioasemasta tasoihin ja pystyimme selviytymään ottelusta voittajina. Iso kiitos joukkueelle erityisesti hienosta kolmannen erän ryhtiliikkeestä. Ei todellakaan ole helppoa saada kaivettua tuollaista uutta vaihdetta päälle näissä haastavissa tilanteissa kesken ottelun.