Kolme pistettä mukaan Aurajoen toiselle puolelle

TPS – FBC Loisto 3-6 ( 0-2, 0-0, 3-4 )

Lauantaina Porvoosta revanssin käymässä hakenut Loisto ei kauan ehtinyt voittoa juhlia, kun sunnuntaina oli vuorossa kauden toinen Turun paikallisottelu. Loisto oli vienyt ensimmäisen derbyn lukemin 10-6.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä ja virkasiskot Noora Vuorela ja Elinda Hermansson pitivät torjunnoillaan huolen siitä, että yleisö sai odotella maalia aina jälkimmäiselle kympille. Hienosti alivoiman selvittänyt Loisto siirtyi ottelussa 0-1-johtoon, kun loistavasti kulmasta maalille noussut Eerika Koski tarjoili lauantain tapaan Clara Grönbergiä Loiston kapteenina tuuranneelle Nea Keihäkselle maalipaikan keskelle, joka viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin. Henrika Maikolalla oli mahtava paikka lisätä Loiston johtoa rangaistuslaukauksesta, mutta Vuorela selvitti Maikolan näyttävän yrityksen. Punapaidat siirtyvät ensimmäiselle erätauolle 0-2-johdossa, kun Laura Pakarisen röyhkeä nousu kulmasta päättyi Pakarisen kauden kahdeksanteen osumaan, jonka aikaisempi maali hetkeä aiemmin oli hylätty.

Toisen erän alkuun Ulla Valtola rakenteli omasta päästä noustuaan maalipaikan Pakariselle, jonka yrityksen Vuorela nollasi. Avauskympin aikana lähimpänä maalintekoa oli kotijoukkue TPS:n kapteeni Laura Rantanen, jonka veto kävi ylärimassa. Rantasen yrityksen jälkeen mentiin pitkälti Loiston tahdissa, jonka pitkät hyökkäykset työllistivät Tepsin puolustusta ja Vuorelaa. TPS pääsi hetkeksi paremmin peliin mukaan illan toisella ylivoimallaan, jonka Loisto toistamiseen hienosti Hermanssonin johdolla selvitti. Viimeiseen erään suunnattiin 0-2-lukemissa, vaikka Maikola olikin lähellä siirtää viimeisen vitosen aikana Loiston 0-3-johtoon. Puolesta kentästä lähtenyt veto osui vahvan erän pelanneen Loiston epäonneksi vain ylärimaan.

TPS avasi maalitilinsä heti päätöserän alkuun, kun Saara-Kaisa Suomela toi kotijoukkueen maalin päähän rystyvedollaan. Pitkään ei ehtineet Palloseura maalia juhlia Pakarisen vietyä illan toisellaan Loiston uudestaan kahden maalin karkumatkalle 57 sekuntia Tepsin maalin jälkeen. Päätöserän puolivälissä pelipäällä ollut Pakarinen tarjoili maalin eteen unohdetulle Tuulia Lahdelle, jonka maali siirsi Punaiset jo 1-4-johtoon. Diana Klavanilla oli paikka kaventaa lukemat pian Lahden osuman jälkeen, mutta hienon pelin maalissa torjunut Hermansson selvitti Klavanin aikeet. TPS viritti loppukiriä Laura Rantasen ottelun ensimmäisellä, mutta Valtolan alustuksesta hattutempun viimeistellyt Pakarinen ratkaisi ottelun lopulta Loistolle. Yleisö pääsi todistamaan vielä kahta osumaa viimeisellä minuutilla, kun Rantanen viimeisteli ensin kotijoukkueen kolmannen osuman, jonka jälkeen Koski naulasi ottelun loppulukemiksi 3-6.

Loiston parhaana palkittu Pakarinen oli tyytyväinen joukkueen panokseen kauden toisessa paikallisottelussa:

”Kokonaisuutena oli aika vahva peli meiltä, saatiin estettyä vastustajalta kaikki pahimmat maalintekopaikat ja puolustettiin hyvin joukkueena. Oli hyvä ehjä peli ja saatiin nyt myös se kolmas erä pidettyä meidän hallinnassa, mikä oli parannus edellisestä kohtaamisesta. Positiivista oli myös se, että kaikki kentät loi koko ajan hyviä paikkoja.”

© Anssi Koskinen

Viisi pistettä kuudesta mahdollisesta viikonlopulta kerännyt Loisto kiittää sunnuntaina paikalle saapuneita kannustusjoukkoja hienosta kannustuksesta. Joukkueen seuraava ottelu on vuorossa tulevana perjantaina, kun Sport Gardenille vieraaksi saapuu Tampereen Koovee. Tarkempaa ennakkoa tulossa ensi viikolla!