Kolmen pisteen ilta Klaukkalassa

FBC Loiston viikonlopun toinen peli pelattiin sunnuntaina 18.10 Klaukkalassa Arkadia Hallilla, jossa se kohtasi F-Liigaa kuuden kierroksen jälkeen johtavan SB-Pron. Loisto kävi eilen lauantaina 17.10 ottamassa hienot pisteet Tampereelta Kooveen vieraana. SB-Pro lähti myös otteluun voitto alla, kun se oli voittanut Classicin kotonaan lukemin 8-3.

F-Liiga // SB-Pro – FBC Loisto 3-4 (1-0,1-2,1-2)

18.10.2020, Arkadia Halli, Klaukkala

Ottelun avauserän ensimmäin puolikas mentiin tasaississa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli avaus kympin sisällä muutama hyvä paikka mennä johtoon, mutta sekä kotijoukkue SB-Pron maalilla aloittanut Ira Moilanen, että vierasjoukkue Loiston Minnie Heininen pitivät maalinsa puhtaana. Erän ensimmäinen maali nähtiin ajassa 11:24, kun Hanna-Mari Uimonen laukoi kotijoukkueen johtoon Jaana Lirkin syötöstä.Erän loppu mentiinkin ensimmäisen erän tyyliin tasaissa merkeissä ja ensimmäiselle erätauolle lähdettin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen erä jatkoi samaa tasaista kavaa, kunnes ajassa 24:04 siirretyn rangaistuksen aikana maalin edessä pomppiva pallo lipui Loiston verkoon. Tilanne 2-0. Maalin tekijäksi merkittiin Aino Tuokkola ja syötön maaliin sai Meri-Helmi Höynälä. Alle kaksi minuuttia maalista oli Pro mennä jo 3-0 johtoon, kun Hanna-Mari Uimonen laukoi tarkasti, mutta vierasjoukkueen onneksi pallo osui ylärimaan. Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin ajassa 29:39, kun kotijoukkueen Aino Tuokkolalle merkittiin kahden minuutin rangaistus, syy mailaan lyöminen tai potkaiseminen. Ylivoimaa ehti kulua tasan 30 sekuntia, kun vierasjoukkueen Sini Niinikoski laukoi 1-2 kavennuksen Henrika Maikolan syötöstä. Vajaa kolme minuuttia edellisestä, ajassa 33:02 Ulla Valtola tasoitti pelin Tuulia Lahden syötöstä ja tilanteeksi 2-2. Ottelun toinen rangaistus ajassa 33:11, kun kotijoukkueen Hanna-Mari Uimoselle kaksi minuuttinen vaarallisesta pelistä. Tällä kertaa ylivoima jää hyödyntämättä hyvistä paikoista huolimatta. Ylivoiman jälkeen vierasjoukkue otti pienen hallinnan itselleen luoden tukun loistavia paikkoja, mutta erässä ei enempää maaleja nähty ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 2-2.

Heti kolmannen erän alkuun ajassa 40:45 Loisto siirtyi 2-3 johtoon, kun Tuulia Lahti rusikoi maalin edestä pallon verkkoon. Maali oli Tuulialle jo kauden kymmenes. Syötön maaliin merkkautti itselleen Laura Pakarinen. Seuraavat viisi minuuttia mentiin molempien joukkueiden luodessa paikkoija molempiin päihin. Ajassa 45:34 ja Essi Raiskin laukaus painui Ira Moilasen taaksen neljännen kerran ja Loisto 2-4 johtoon. Syötön maaliin sai Anna Marttala. Peliä eteenpäin alle puolitoista minuuttia, kun nähdään Pron kavennus. Ajassa 47:06 Jemina Hämäläisen tarkka laukaus painui yläkulmaan Minnien seläntaakse ja taullulle tilanteeksi 3-4. Kavennusmaalin jälkeen peli kulki hurjaa vauhtia päästä päähän molempien joukkueiden luodessa loistavia paikkoja useammalle osumalle. Ajassa 58:54 kotijoukkue Pro otti aikalisän. Moilanen pois maalinsuulta ja Pro yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Paikoille Pro ei enään päässyt ja ottelu päättyy vierasjoukkue Loiston upeaan 3-4 voittoon.

Viikonlopulta saldona kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensiviikkoa ja back to back peliä, kun lauantaina 24.10 SB-Pro saapuu Sport Gardenille Loiston vieraaksi.