Koovee kaatui niukasti ja Beecee etenee F-liigakarsintojen välierävaiheeseen

FBC Turku – Koovee 5-4 (1-3, 2-0, 2-1)
FBC Turku jatkaa F-liigakarsintojen välierävaiheeseen voitoin 3-1

Karsintasarjan neljäs kamppailu FBC Turun ja Kooveen välillä tarjosi jälleen saman kaltaisia mausteita kuin aiemmatkin kohtaamiset. Tasaista ja tiukkaa vääntöä joka kääntyi sitä vahvemmin turkulaisille mitä pidemmälle peli eteni. Avauserässä kotijoukkue oli pelillisesti niskan päällä, mutta tamperelaiset käyttivät tehokkaasti harvat omat paikkansa ja karkasivat kahden maalin karkumatkalle. Ekan erän kotijoukkueen ainokaisesta vastasi karsintasarjassa jo seitsemännen kerran osunut Lauri Laine. Toiseen erään Beecee sai kaipaamansa hyvän alun, kun Oliver Niemelän tahtomaalilla päästiin maalin päähän. Erän puolivälissä Koovee joutuu rikkomaan jäähyn arvoisesti ja Teemu Aaltonen osuu ylivoimalla.

Päätöserää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Oliver Niemelä lyö riparista kotijoukkueen ekaa kertaa johtoon. Koovee tulee vielä kertaalleen tasoihin, kun puolustaja Jesse Ruokostenpohjan kaukolaukaus pomppii onnekkaasti Aleksi Sillantaan ohi joka pelasi turkulaismaalilla jälleen oivan iltapäiväpuhteen. Pari minuuttia tästä ja kotijoukkue saa hyökkäyspäässä vaparin josta Juuso Forsman sivaltaa pallon maalin takakulmaan. Beecee jälleen maalin edelle, kun kellossa vielä vajaa yhdeksän minuuttia jäljellä.

Koovee painaa päälle päätöserän loppuminuutit kuin yleinen syyttäjä, mutta kotijoukkue kestää Forsmanin jäähystä tulleen alivoiman sekä viimeisen kolmen minuutin 6 vs 5 erikoistilanteen. Viimeisenä lukkona Sillantaka ottaa vielä illan kruunuksi pari gamesaveria ja pallo käy kertaalleen tolpassa, mutta enempää maaleja ei enää nähty ja näin kotijoukkue pääsee juhlimaan ansaittua jatkopaikkaansa kauden ennätysyleisönsä edessä.

– Todella ylpeä joukkueen taisteluasenteesta. Hieno voitto, ei voi muuta sanoa. Täysin ansaitusti jatkoon. Nyt hetki happea, ja maanantaina alkaa valmistautuminen välieriä varten, kommentoi tyytyväinen FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Välierävaiheen vastustaja ratkeaa sunnuntaina pelattavassa Karhujen ja Hawksin viidennessä kohtaamisessa. Mikäli Hawks menee tästä parista jatkoon, niin saamme vastaan tämän myllypurolaisen haukkalauman ja mikäli porilaiset jatkavat niin saamme vastustajaksi Josban Joensuusta. Molemmissa vaihtoehdoissa saamme kotiedun, kun Divarin runkosarjan voittaneen M-Teamin ja kakkosen Limingan Niittomiesten kaudet tulivat päätökseen tappioilla Saipalle ja Josballe. Liigakarsinnat jatkuvat Beeceen osalta näin ollen ensi lauantain kotipelillä Kupittaalla, jos runkopäivien mukaan mennään. Otteluohjelma selviää kuitenkin vasta maanantaina, kun sitä määrittelevät tahot pääsevät sorvin ääreen.Anssi Koskisen ottamia kuvia ottelusta löytyy täältä.