Koovee taipui lopulta rankkareiden kautta

FBC Turku – Koovee 9-8 vl (2-5, 3-1, 3-2, 0-0)

FBC Turku ja Koovee tarjosivat todellisen viihdelauantain Kupittaan palloiluhallissa ja nyt sai yleisö nähtävää koko rahan edestä. Jatkoajalle päätyminen oli varmasti melko oikeudenmukainen lopputulos, mutta jossiteltavaakin jäi nyt puolin ja toisin. Beeceeltä onnistui nyt voittomaalikisassa kaikki viisi laukojaa ja kun Kooveelta yhden rankkarin onnistui Tommi Kauppinen ryöstämään, niin myös toinen pinnakin jäi nyt kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen startti peliin oli nyt todella heikko, kun Koovee nakutti ekaan kaksikymppiseen 2-5 lukemat ledille paremmalla viimeistelytaidolla. Kumpikaan ei tässä vaiheessa osannut puolustaa edes välttävällä tasolla. Verneri Tuonosen ja Elias Siiran ekat divarimaalit toivat kuitenkin jotain toivonkipinää erän tapahtumia spekuloivaan nakkijonoon.

Stenforsin käärmekeitto teki ekalla tauolla tehtävänsä ja joukkue tuli toiseen erään kuin uudesti syntyneenä. Aleksi Havian ja Miikka Sokan maaleilla oltiinkin pikaisesti maalin päässä ja pelissä täysillä mukana. Vielä onnistuttiin kuitenkin lahjoittamaan yksi kaverille, mutta se kuitattiin lopulta Matias Kallion kanttiperhosella ennen toista taukoa. Oli huomattavasti levollisempaa lähteä jälkimmäiselle jälkimmäiselle nakkimukikierrokselle, kun kotijoukkue oli taas pelissä mukana.

Pirteästi pörrännyt Sami Tuominen tasoitti puntit päätöserän alkuun ja tämän jälkeen pelistä muodostui maalin peli jossa molemmat haki ratkaisuja pitkillä hyökkäyksillä. Kallion illan toisella päästiin johtoon, mutta kuitti valitettavasti saatiin heti seuraavaan vaihtoon. Kotijoukkue pääsi ylivoimalla hakemaan ratkaisua, kun vajaa viisi minuuttia oli pelikellossa jäljellä. Pyöritys meni nyt sekoiluksi, mutta heti ylivoiman päätyttyä Ere Laitimon poikkari löytää Sokan lavan, joka tällää kotijoukkueen jälleen johtoon. Valitettavasti kelloon jäi kuitenkin nyt vielä liikaa aikaa Kooveen vahvaan kuusvitospelaamiseen, joka tuotti myös tulosta tasoitusmaalin muodossa reilu minuutti ennen päätössummeria. Varsinaisen peliajan loppusekunneillekin saatiin vielä draamaa, kun tamperelaisten nuori sentteri pysäyttää pallon alimpana pelaajana selvällä korkealla mailalla, mutta nyt meni tuomariparilla murot uikkareihin ja selvä rankkari jää puhaltamatta. Pelkän vaparin tuomitseminen tilanteesta menee luokkaan viihdeosasto.

Tarkan nysväyksen jatkoaika kun ei tuonut tulosta, niin päädyttiin voittolaukauskilpailuun. Vielä viime kaudella nämä tahtoivat mennä järjestäen kaverille, mutta nyt teki laukojat puhdasta tulosta ja Kauppisen yksi onnistunut venytys riitti voittoon. Kahteen pinnaan pitää olla nyt tyytyväinen, kun eka erä ei paljoa luvannut. Viikon päästä lauantaina homma jatkuu kotona Josbaa vastaan ja jospa sitten pelattaisiin heti alusta asti kunnolla.

FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin kommentit pelin jälkeen:

– Nousujohteinen peli kaiken kaikkiaan. Todella tyytyväinen äijien toisen erän tason nostoon. Pallollinen peli näytti aika-ajoittain siltä miltä sen pitääkin näyttää. Sokan kentältä hyvän tasonnosto. Mennään eteenpäin, ollaan aikataulussa.