Krisjanis Tiltins FBC Turun historian ensimmäinen F-liiga Draft-varaus

F-liigan historian ensimmäinen varaustilaisuus järjestettiin Bläk Boksissa keskiviikkona 17.5.

1. kierros (1. varausvuoro)

Krisjanis Tiltins (-02) Latvia, Koovee – Center – Left

KRIŠJĀNIS TILTIŅŠ on ikäisekseen poikkeuksellisen kypsä ja kokenut urheilija. Hän on voittanut Latvian mestaruuden Arena Rigan kirkkaissa valoissa, pelannut miesten ja poikien MM-kisat, sekä World Games-turnauksen Yhdysvalloissa. Debyyttikaudellaan Suomessa hän kärsi vakavasta alaraajavammasta.

Tiltinsistä kertoo paljon, että vaikka ennen sarjan alkua tapahtunut loukkaantuminen piti miehen pois pelikentiltä käytännössä koko kauden, niin hän sitoutui jäämään Tampereelle, toimimaan osana joukkuetta ja hoitamaan kuntoutusprosessin esimerkillisesti. Krisjanis on erinomainen joukkueurheilija ja osoittanut sisukkuutta, sekä pitkäjänteisyyttä voittaakseen polulleen osuneet haasteet.

Kaukalossa Tiltins on monipuolinen, luotetettava ja kokonaisvaltainen pelaaja, joka toimii aina joukkueen edun mukaisesti. Hän sopeutuu useille pelipaikoille, joista keskushyökkääjän rooli on tutuin.

2. kierros (13. varausvuoro)

Edijs Šenbergs (-04) Latvia, Stovreta IBK Ungdom – Center – Left

EDIJS ŠENBERGS pelasi kuluneella kaudella Ruotsissa suurseura Storvreta IBK:n juniorijoukkueessa. Kevään poikien U19 MM-kisoissa hän pelasi vakuuttavasti Latvian ykkösketjun sentterinä ja lunasti paikan miesten maajoukkueen kesäryhmässä. Edijis on fyysisesti erinomainen ja liikkuu kentällä vaivattomasti. Hän pelaa korkealla intensiteetillä ja hallitsee kamppailuita molempien maalien edustoilla.

3. kierros (25. varausvuoro)

Ricards Riba  (-05) Latvia, Valmiera – Defender – Left

RIČARDS RIBA pelasi läpimurtokauden Valmierassa ja esiintyi edukseen poikien U19 MM-kisoissa ykköskentän pohjapakkina. Riba on erinomainen moderni puolustaja, joka kykenee rytmittämään peliä luontevasti. Veitsenterävä peliäly ja vastuullinen puolustuspelaaminen yhdistettynä kypsiin pallollisiin ratkaisuihin vakuutti myös maajoukkueen valmennuksen. Riba on lunastanut paikkansa Latvian miesten maajoukkueen kesäringissä.

F-liigan sivuilta löydät laajan tietopaketin F-liiga Draftista.

Pääkallon uutinen F-liiga Draftista