LOHDUTUSPINNA MUKAAN DERBYSTÄ JOSTA OLI NYT ENEMMÄNKIN TARJOLLA

TPS – FBC Turku 6-5 ja. (3-1, 0-2, 2-2, 1-0)

Kauden kolmaskaan derby ei jättänyt nyt ketään kylmäksi, mutta tämä ilta jätti Beeceen leirissä eniten jossiteltavaa. Aaro Ollikainen onnistui värkkäämään ottelussa avausmaalin kolmannella minuutilla ja keltapaidoilla oli pari muutakin hyvää paikkaa lisäosumiin avauskympillä. Avauserän jälkimmäisellä puolikkaalla ote siirtyi vahvasti ennakkosuosikkina peliin lähteneille isännille ja se takoi kolme pikaista osumaa erän loppuun joista kaksi kapteeni Miko Kailialan lavasta. Moni luuli Tepsin karkaavan, mutta keltainen leiri näytti kulmahampaitaan toisessa erässä ja kakkoskentän Oliver Niemelän ja Lauri Laineen maaleilla päästiin kolmanteen erään tasalukemissa. Päätöserän alussa oli yllätyksen makua jo vahvasti ilmassa, kun ensin Aaro Ollikainen illan toisellaan vie keltaisen leirin ensi kerran johtoon. Vain hetkeä myöhemmin ero on jo kahdessa, kun Nikolas Laaksonen onnistui ylivoimalla terävällä kanttilauksella napauttamaan pallon ristikkoon vanhaa seuraansa vastaan.– Puolustettiin todella hyvin niin viisikkona kuin yksilönä. Pallollisesti lämmittää erityisesti kääntöpeli. Ei missään nimessä täydellinen peli, mutta todella tyytyväinen olen tähän päivään. Hyvin pidettiin sillassa yhtä liigan kärkijoukkuetta, eikä kolme pistettäkään jäätävä vääryys olisi ollut, summasi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors illan annin.

Johtoasemassa pelaamista ei olla keltashortseissa päästy liikaa harjoittelemaan tällä kaudella ja tilanne oli yllättävä, kun derbyssä ison yleisön edessä johdettiinkin peliä vielä päätöserässä. Harmittavan halvalla Tepsi pääsi nyt kaventamaan, kun liukas lattia teki tepposet ja pallo ajautui väärälle miehelle. Viimeistä derbyään pelannut Mikko Hautaniemi pisti pallon epäonnistuneellakin laukauksella varmasti alanurkkaan. Beeceelle tarjottiin vielä ylivoiman myötä mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta enää ei ollut ruuti kuivaa. Tepsi otti ajoissa veskan pois ja paine oli täysin hyvin torjuneen Jens Beijarin vartioiman maalin ympärillä. Valitettavasti se roikkunut tasoitus sieltä lopulta Jere Niemelän lavasta syntyi, kun maalin edessä oltiin ensin jouduttu rikkomaan ja 6 vs 4 lähivapari oli sitten jo liikaa. Jatkoaika ehti vanhentua reilun kaksi minuuttia, kun Janne Hoikkanen omaan tyyliinsä painii pallon väkisin itselleen päädyssä ja löytää keskeltä Mikko Hautaniemen lavan, joka rystyplätkyllä sivaltaa pallon takakulmaan. Tällä kertaa derby oli sitten siinä.

Ennen peliä ja vielä ekalla erätauollakin olisi pisteeseen voinut olla tyytyväinen, mutta nyt se jättää hieman happaman maun, sillä niin paljon enemmänkin oli nyt tarjolla. Tepsi oli ihan lyötävissä, vaikka ei edes itse nyt esitetty sitä ihan parasta peliä. Tappio tiesi myös samalla sitä, että nyt myös teoreettiset mahdollisuudet suoraan säilymiseen menivät ja edessä on liigakarsinnat kauden päätteeksi.

Katso myös ottelun maalikooste Ruutu-palvelusta.

Ensi viikonloppuna esiinnytään runkosarjassa viimeistä kertaa kotiyleisön edessä, kun ensin perjantaina isännöidään LASB:ia ja sunnuntaina saapuu vieraaksi EräViikingit.