LOHTUPISTE MUKAAN LAHDESTA

LASB – FBC Turku 6-5 vl. (0-2, 2-1, 3-2, 0-0)

FBC Turku pelasi keskiviikkona Lahdessa varsin pirteän pelin ja kolme pistettä oli enemmän kuin tarjolla. Avauserän ekalla puolikkaalla karattiin Oliver Niemelän ja Pyry Kauppisen maaleilla 0-2 johtoon ja onnistuttiin siinä välissä myös ansaitsemaan yksi tolppaan ammuttu rankkarikin. Toisessa erässä kotijoukkue otti otetta ja parista turkulaishassista pääsi peliin mukaan. Toisellekin tauolle lähdettiin vielä maalin edellä Antti Hopeanaulan tykin puhuttua tylyä kieltään. Päätöserän alussa LASB tulee ensin tasoihin, mutta vain minuuttia myöhemmin Verneri Tuononen viimeistelee kylmän viileästi Kauppisen passista uudelleen Beeceen johtoon. LASB painaa tiukasti päälle koko pelimiesten kympin, mutta turkulaisjohto tuntuu kestävän. Tuonosen onnistuessa toistamiseen Kauppisen passista vajaa neljä minuuttia ennen täyttä aikaa, niin näytti jo kutkuttavan hyvältä.

Valitettavasti LASB onnistui taikomaan varsin onnekkaan kavennusmaalin, kun pelikelloon jäi aikaa vielä kolme minuuttia. Momentum vahvasti kotijoukkueelle ja Joonatan Surakan maalilla peli tasoihin. Varsinaisen peliajan loppuun molemmille vielä hyvät saumat ratkoa, mutta jatkoille mentiin ja se nyhrättiin maaleitta. Eniten jossiteltavaa turkulaissilmin jättää jatkoajan loppuun sattunut tuomarivirhe tilanteessa, jossa jäi selkeä rankkari nyt tuomitsematta LASB:in alimman miehen pysäyttäessä poikkisyöttöä maassa pelaten.

Rankkareissa Beeceellä oli kolme ottelupalloa, mutta niin vain kilpailu taittui kuudensissa laukojissa kotijoukkueelle. Pinna saatiin mukaan, mutta hapan maku tästä lopulta jäi, vaikkakin iso askel oikeaan suuntaan Jyväskylän katastroofista. Loppiaisena jatketaan Jymyä vastaan kotona Kupittaalla.

– Voittohauki näykkii kosolti, mutta ei vieläkään saada kuivalle maalle. Todella hyvä peli-ilme läpi ottelun ja pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa. Ensi viikolla kairataan kolmen pisteen kotivoitto Nurmosta, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen paluumatkalla.

Maalikooste katsottavissa Ruutu-palvelussa.