Loisto Cup ennakkot: D-tytöt

Turnaus ennakko

Loisto Cupissa tänä vuonna on mukava kattaus vähän joka puolelta Suomea. Tässä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä useita tulevien vuosien SM-sarjajoukkueita ja -pelaajia. Pelien taso tulee olemaan varmasti alkukaudesta vielä vaihteleva, mutta vauhtia ja upeita hetkiä saadaan varmasti niin pelaajille kuin katsojillekin!

Ennakkosuosikin viittaa sopii sovitella pääkaupunkiseudun joukkueille, jotka pääsivät pelaamaan tiukkoja pelejä Kirsi Westerlund Memorial Cupissa. Ainakin PSS ja VSS näyttivät viisikkopelissä olevan edellä muita ja EräViikingit ovat tunnetusti kovia omissa ikäluokissaan. Joku saattaa huomauttaa nyt että Turun flikat ottivat kultaa kyseisestä turnauksesta, mutta peli ei millään tavalla ollut uomissaan ja yksilötason onnistujat olivat lopulta suuressa roolissa kultamitaliin asti vieneellä tiellä.

Kovia ja mielenkiintoisia pelejä on joka tapauksessa edessä, jokainen joukkue on näin kauden alussa vielä hakemassa pelikuntoa ja osalla saattaa matkustus rasittaa pelisuorituksia. Jokainen joukkue on silti varmasti tosissaan taistelemassa eikä olisi yllätys jos finaalista ei löytyisi ainoatakaan ennakkosuosikkia, sen verran kovaa tasoa on tämän maan d-tytöissä tarjolla!

Joukkue esittelyt

EräViikingit

Eräviikinkien D-tytöt osallistuvat Loistocup 2020 turnaukseen kauden 2020-2021 Etelä-Suomen D-tyttöjen kilpajoukkueella.
Joukkue oli edellisellä kaudella Etelä-Suomen sarjassa kirkkaassa johdossa kauden katketessa maaliskuussa 2020.
Uudelle kaudelle joukkue lähtee sinetöimään edellisellä kaudella kesken jäänyttä sarjaa.
Joukkue osallistuu salibandyliiton FBA Maajoukkuetie -toimintaan, jossa tytöt saavat kovatasoista pelivastusta. Suurella innolla ja ilolla joukkue lähtee taistelemaan Loistocupin voitosta!

PSS/Light Iron

PSS/Light Iron yhdisti voimansa kaudella 2019-2020 ja näin pystyimme varmistamaan kaksi peliryhmää, toisen kilpasarjaan ja toisen haastajasarjaan. Osa tytöistä vaihtelee peliryhmää tavoitteena jokaisen pelaajan optimaalinen kehittyminen. Loisto Cupissakin on mukana viime kaudella molemmissa peliryhmissä pelanneita tyttöjä. 
PSS/Light Iron on ahkerasti harjoitteleva joukkue, joka harjoittelee tulevaisuutta varten. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, mutta tavoitteena on tulevaisuudessa enemmän kuin yksittäisten pelien tai turnausten voitot, joten sen eteen tehdään jokaisessa treenissä ja pelissä töitä.
Joukkue on tasainen ryhmä 2007-2009 syntyneitä tyttöjä. Iloitsemme erityisesti voimistelun parissa välivuoden viettäneen Vadelma Vilkon (#17) paluusta, joka vireeseen päästessään on hyvä vahvistus joukkueeseen. Ahkera omatoimiharjoittelija Anna Ulmanen (#8) sekä joukkueen nuorin vuonna 2009 syntynyt vikkelä Vilma Ruuskanen (#16) kannattaa myös pongata muiden pelaajien ohella.

FB Factor

FB Factor on vuonna 2016 perustettu salibandyseura, jonka toiminta keskittyy erityisesti tyttösalibandyn pyörittämiseen ja kehittämiseen. Monet seuran pelaajista ovat aloittaneet pelaajauransa jo hyvin nuorena sählykerhoista ja innostuneet myöhemmin jatkamaan mukana toiminnassa aina joukkueeseen asti. Iso osa joukkueemme D-tytöistä on ollut mukana seuran toiminnassa alusta saakka ja etenkin ikäluokkauudistusten myötä sama porukka pystyy jatkamaan yhdessä vielä ensi kaudellakin. Joukkueemme on täynnä taitavia pelaajia. Kaikkien tekijöiden pelatessa yhteen hiileen on tällä porukalla menestytty niin E- ja F-tytöissä kuin D-tyttöjen sarjassakin. Näissä kaikissa olemme kahden joukkueen voimin ottaneet joka kaudella kaksoisvoitot.
Joukkueemme kehityskaari on ollut tasaisen nousujohteinen ja pelaamisesta huokuu iloisuus, mikä on upeaa katsottavaa kentällä. Joukkueen mukaan on liittynyt myös uusia pelaajia, jotka ovat nopeasti omaksuneet lajin saloja ja tuoneet uutta intoa joukkueen tekemiseen. Toimintamme perustuu positiivisuuteen ja sen kautta toimimiseen ja oppimiseen. Annamme jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden tuoda ilmi omat toiveet heidän yksilökehityksensä suhteen ja haluamme osoittaa, että kehitys ei vaadi väkisin puurtamista, vaan sen voi saavuttaa omien vahvuuksien ja positiivisuuden kautta.
Factorin D-tyttöjen tavoitteena on aina haastaa itseään ja omia taitojaan kokeilemalla uusia ja sopivia haasteita, mitkä luovat uskoa omaan tekemiseen. Haluamme, että tytöt näkevät omat kykynsä oikeassa valossa eikä haaste kehitykseen rajoitu vain yksilöihin vaan pyrimme viemään peliä eteenpäin myös joukkuetasolla. Joukkueessa on suuri määrä potentiaalia ja uskomme, että tulevaisuudessa SM-sarjassa pelaaminen olisi hyvinkin realistinen tavoite.
FB Factorin D-tytöissä jokainen yksilö tuo joukkueeseen arvokasta tekemistä, sekä asennetta ja jokainen kentällinen pystyy tarjoamaan jotain seuraamisen arvoista.

SSRA

SSRA D-tytöt aloittaa nyt toisen kauden Rankoissa Ankoissa. Joukkueen runko koostuu entisistä OFBC- 07 ja OLS -07 tytöistä. Viime kaudella joukkueemme osallistui Pohjois-Suomen D-tyttöjen aluesarjaan ja lisäksi pelasimme Oulun alueella poikasarjaa.
Tulevalle kaudella joukkueemme on saanut muutamia vahvistuksia ja lähdemmekin Loisto cupiin 20 kenttäpelaajan ja 2 maalivahdin voimin. Loisto cupissa tavoitteenamme on parantaa peliämme turnauksen edetessä ja löytää oikeita ketju koostumuksia tulevalle kaudelle.
Kaudella 2020-2021 tavoitteemme on pärjätä Pohjois-Suomen sekä Pohjanmaan D-tyttöjen aluesarjoissa.
Lisäksi lähdemme hakemaan kovia pelejä Oulun alueen poikasarjasta ja näin haluamme kasvattaa tytöistä vahvan rungon vuoden päästä odottaviin C-tyttöjen SM-karsintoihin.
Joukkueemme kenttäpelaajista kannattaa ottaa seurantaan ainakin numerot 21, 42, 44, 64, 66 ja 91.

VSS

Suurin osa VSS D-tytöistä on aloittanut peliuransa seuran tyttö sählykerhosta ja matkan varrella joukkueeseen on liittynyt monia uusia pelureita. Susilauma on hyvin yhteen kasvanut iloinen jengi, jossa parasta on hyvä joukkuehenki ja jokaisen yksilön kunnioittaminen.
Tyttösusien matka on ollut nousujohteinen ja kehitystä on tullut joka vuosi. Kehitysportaita pitkin on edetty siihen pisteeseen, että on aika ottaa seuraava askel kohti kilpailullisempaa toimintaa. Tähän saakka on menty enemmän ilon kautta, jota joukkue ei tule unohtamaan, vaikka homma saattaa muuttuu pikkuisen totisemmaksi haastavampien pelien kautta. Loisto Cupin kaltaiset turnaukset auttavat joukkuetta kehittymään entisestään. Kovatasoisten pelien kautta joukkue pääsee näkemään millä tasolla Suomen kovimmat joukkueet ovat tällä hetkellä.
Joukkue ei ole asettanut mitään tulevaisuuden tavoitteita, mutta tarkoituksena olisi olla tällä kaudella yksi Etelä-Suomeen alueen D-tyttöjen kärkijoukkueista.

MVP
Joukkueessa on useita hyviä pelaajia, jonka vuoksi on todella vaikeata nimetä vain yhtä pelaajaa MVP:ksi. Pinja Partti valikoitui joukkueesta, koska Pinjalla on suuri merkitys joukkueelleen pelillisesti sekä ennen kaikkea joukkueen hengen ylläpitämisessä. Pinja on monipuolinen pelaaja ja hän kykenee pelaamaan jokaista pelipaikkaa hyvän pelikäsityksensä ansiosta. Henkilökohtainen taito on myös yksi Pinjan vahvuuksista. Vaarallinen pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan pelit kovalla vedollaan sekä peliä edistävillä syötöillään.

TULEVAISUUDEN PELURI
Janette Junkkari on äärimmäisen pallovarma peluri ja omaa todella hyvän pelikäsityksen. Janette nauttii selkeästi kovista haasteista ja hän on parhaimmillaan juuri silloin, kun pelit ovat tiukkoja. Janeten ratkaisut ovat välillä niin kylmän viileitä, että valmennuskin on ihmeissään. Taito ja tahto kohtaavat tässä pelaajassa, jonka ansiosta tämä tyttö menee vielä pitkälle. Lisäksi rakkaus lajiin näkyy kaikessa tekemisessä.

Häme Stars

Joukkueemme pelaajat ja toimihenkilöt ovat toisilleen jo tuttuja monen vuoden ajalta, vaikka joukkueemme nimi on tälle kaudelle hieman muuttunut. Aiemmin pelasimme Steelers -logon alla, mutta erinäisten sattumien ja tapahtumien kautta, vaihdoimme koko joukkueena toisen seuran alaisuuteen. Tästä olemme todella innoissamme ja iloisia, tulevaisuus näyttää hyvin valoisalta tyttö- ja naissalibandyn osalta nyt 🙂

Nykyään meidät tunnetaan siis Häme Stars D-tytöt -joukkueena. Koko joukkueemme vahvuus on suhteellisen iso, 23 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia, syntymävuosien ollessa välillä 06-09. Takaamme tälläkin kaudella kaikille pelaajillemme mahdollisimman paljon peliaikaa, ja sen vuoksi ilmoittauduimme Sisä-Suomen aluesarjassa sekä D-tytöt kilpa- että C-tytöt haastaja -sarjoihin. Loisto-Cuppiin osallistumme kokeneimmalla kaartillamme, ja täältä haemme arvokasta kokemusta ja oppia kovista peleistä.

Edellinen kausi joukkueellamme meni varsin mallikkaasti D-tytöissä, paljon kovia pelejä kauden aikana ja kauden päättyessä olimme aivan Kooveen ja Classicin kannassa sarjataulukossa. Kauden päättyessä ennenaikaisesti emme päässeet sitten enää haastamaan kärkijoukkueita, mutta silti hyvä fiilis jäi myös viime kaudesta.

Treenaamme yhdessä aktiivisesti kolme kertaa viikossa, ja myös kesällä olemme tehneet sopivassa määrin hommia, lomailua kuitenkaan unohtamatta. Kauden aloitusturnaus Loisto-cupissa näyttää sitten, miten olemme jalkeilla heti kauden alussa, ja missä meillä on vielä parannettavaa. Odotamme jo innolla tätä kauden avausturnausta.

Joukkueessamme olisi monta seurattavaa pelaajaa, mutta jos kaksi pitää mainita niin he ovat: oikeana puolustajana ahertava, supernopea #34 Anni Salo sekä tehotilastomme kärkipelaaja, sentterimme #21 Siiri Kainulainen.

SB Vaasa

Vuoden tyttöjuniori kaudella 2019-20 on Juuli Aspbäck.
2007 syntynyt Juuli kuuluu ikäluokkansa kärkipelaajiin. Juulin oman joukkueen D-tyttöjen lisäksi tutuiksi on kauden mittaan tullut myös 2007 poikien joukkue, jossa Juuli on sielläkin kentän näkyvimpiä pelaajia. Omien joukkueiden lisäksi Juuli kuuluu FBA Maajoukkuetien United-joukkueeseen. Pelaajana Juuli on monipuolinen, peliä hyvin ymmärtävä ja hyviä valintoja kentällä tekevä pelaaja, joka harjoituksissa antaa aina kaikkensa ja pyrkii kehittymään koko ajan paremmaksi ja paremmaksi pelaajaksi. Juuli on myös erittäin tehokas pelaaja. Syöttöjä on selvästi maaleja enemmän, mutta kyllä Juuli maalinkin tekee, jos paikka annetaan.

Vuoden joukkue 2019-20 on D-tyttöjen (2007-2008) joukkue!
Pieni, mutta pippurinen tyttöjoukko, jossa pelaajia on vain 13. Joukkueen kaikki jäsenet pelaajista toimihenkilöihin ovat erittäin sitoutuneita kehittämään ja kehittymään yhdessä. Joukkueen taustalla toimivat joukkueenjohtajat järjestävät erilaisia aktiviteetteja, joilla tyttöjä sidotaan tiiviimmääksi joukoksi ja pyritään näin tekemään ympäristöstä niin mukava, ettei kukaan halua jäädä siitä pois. Joukkueessa on aktiivisia vanhempia, jotka antavat toimihenkilöille tarvittavan tilan, mutta auttavat aina kun apukäsiä tarvitaan. D-tyttöjen toimihenkilöiden aikaansaannos on ollut jo muutamana vuotena järjestetty Wasa Floorball Cup, jolla Vaasaan on saatu hyviä tyttöjoukkueita ympäri Suomen.
Joukkue osallistuu aktiivisesti myös muiden järjestämiin turnauksiin ja tyttöjen mukana paikalla on aina henkilö, joka videokuvaa tapahtumia ja koostaa näistä niin vanhemmille, tytöille kuin muillekin videoita, joista kelpaa myöhemmin katsoa mitä kaikkea on tullut tehtyä.
Joukkueen valmennus on sitoutunut ja jokainen heistä on laittanut persoonansa täysillä peliin mukaan. Valmentajilta on nähty mm. pantomiimiesityksiä. Sitoutumalla ja laittamalla itsensä likoon, jokainen joukkueen valmentajista on ansainnut tyttöjen varauksettoman luottamuksen ja se näkyy tavassa jolla tytöt harjoittelevat.
Ja se tapa. Tytöt harjoittelevat erittäin tuoreella tavalla, josta jokainen Salibandyliiton valmennuslinjaa työstämässä ollut henkilö voisi olla ylpeä. Pelaajille opetetaan jokaisessa lajitapahtumassa peliä, opitaan havainnoimaan tapahtumia yhteisellä tavalla, tekemään pelin kannalta niitä ratkaisuja joita peli niin sanotusti pyytää, eikä niitä mitä valmentaja on fläpille ennen peliä piirtänyt. Harjoituksissa puhutaan tilan käyttämisestä, tukipelaamisesta ja tilan optimoinnista. Harjoituksissa ei enää huudeta ympäripyöreitä käskyjä, vaan annetaan pelaajien itse oivaltaa, ohjatusti.
D-tytöt ovat mainio esimerkki siitä, kuinka keskittymällä oikeisiin asioihin, myös tulokset seuraavat perässä. Voittaminen ei ole tässäkään iässä elinehto, mutta ei voittamista hävetäkään tarvitse. Tämä on kuitenkin kilpaurheilua. Joukkue on voittanut ja voittanut ja tehnyt sen keskittymällä pelin opettamiseen, ei riskien minimoimiseen. Joukkue on pelannut sarjapelejä erilaisilla harjoituksista johdetuilla säännöillä ja käyttänyt pelejä oppimispaikkoina. D-tytöt voittivat kauden 12 ensimmäistä otteluaan. Ainoa tappio tuli kauden viimeiseksi jääneessä pelissä. Tytöt voittivat myös järjestämänsä WFC:n sekä Helsingissä järjestetyn HFC:n. Tytöt osallistuivat 2007-poikien sarjaan ja pelasivat siellä mainiosti.
Tyttöjen tekemistä on ollut ilo seurata ja viimeistään nyt, myös muiden kannattaa laittaa tyttöjen tekeminen tutkan alle. Tällä menolla näistä tytöistä tullaan kuulemaan vielä paljon. Onnea D-tytöt taustajoukkoineen 👏

FBC Loisto

Mölyapinat lähtee innolla kohtaamaan Loisto-cupin kilpasiskot. Edelliset vuodet on oltu sarjan kärkikastia Varsinais-Suomen sarjoissa ja tulevalla kaudella hypätään yhtä ikäluokkaa ylöspäin jotta saadaan lisää kilpailua vahvalle rungolle. Joukkue on täynnä motivoituneita, kovaa harjoittelevia ja toisiaan eteenpäin puskevia pelaajia joista osalle on jo kertynyt C-tyttöjen SM-sarjastakin kokemusta. Poikkeuksellinen edelliskausi muutti kauteen valmistautumista ja kotiturnaukseen tullaan pienellä kaukaloajalla mutta hyvässä kunnossa. Kesällä on menty lujaa, ennenkaikkea kuntopohjan rakennuksen puolella.

Kuten aina ennen pelejä, myös ennen tätä turnausta pidetään kirkkaana mielessä että tämän on oltava etunenässä hauskaa, vaikka tosissaan mennäänkin. Tuleva kausi on tämän porukan tärkein, koska vuoden päässä siintää se ensimmäinen yhdessä asetettu tavoite jota kohti tämän turnauksen kovat pelit luovat hyvää pohjaa.

Yksilöiden esiin nostaminen on aina joukkuelajissa hankalaa, koska kokonaisuus on se mikä ratkaisee. Toki johtavia pelaajia niin kentällä kuin sen ulkopuolella on tässäkin porukassa.

Joukkueen ilopilleri ja lyhyestä varrestaan huolimatta suuri pelaaja kentällä, eli Leea Kaisti. Huikeat kädet ja luovat ratkaisut kentällä pistävät yhä ihmetyttämään vaikka allekirjoittanut on tätä neitokaista valmentanut jo säbäkoulusta lähtien.

Puolustuksen johtohahmo ja pallollinen päällikkö on Leppäsen Linnea. Pelaa kovaa omassa päässä eikä päästä vastusta helpolla mutta pallon saadessaan on vaarallinen jatkuvasti.

Annetaan erikoismaininta vielä Baumgertnerin Milenalle, joka tulee tutuksi varsinkin vastustajan puolustajille. Tulee kovaa päälle, halu saada pallo on valtava! Edelliskaudella tarttui kovuuden, taidon ja nopeuden lisäksi hieno lempinimi ”Hirvi” joka kuvaa menoa kentällä hyvin =)

Tulevaisuuden peluri, joka pitää enemmän kuin omansa tässä seurassa vaikka 09-syntynyt onkin, on Nella Heininen. Upea taito rauhoittaa peliä ja tehdä oikeita ratkaisuja niin pallolla kuin pallottomana.

Huikea joukkue lähtee kohtamaan huikea kilpasiskot, odotettavissa hienoja hetkiä kentällä ja sen ulkopuolella hienossa seurassa!!