Loisto Cup ennakot: B-tytöt

Turnaus ennakko

B-tytöissä odotettavissa jälleen kerran kovatasoinen turnaus. Alkavalla kaudella (toivottavasti alkaa) on mielenkiintoinen juttu tyttösäbäsarjoissa kun joukkueet pelaavat samoilla ikäluokilla kuin edellisellä kaudella. Loisto Cupin hallitseva mestari tässä sarjassa on Wirmo ja he ovat luonnollisesti mukana puolustamassa mestaruutta. Turnauksessa haetaan asetelmia karsintoihin, pelataan samalla voittopytystä kuin myös siitä että kuka olisi vienyt keväällä mestaruuden jos korona ei olisi tullut tielle 😉

Miten turnauksessa käy lopulta?

Wirmoa täällä on monena vuonna nosteltu ennakoissa finaaliin ja ovat siis hallitsevia turnausvoittajia, mutta nyt vastustajat ”jättävät” Mynämäkiset pois finaalista.. Edelleen voivat voittaa minkä porukan vaan vahvalla joukkueellaan, mutta nyt tie katkeaa ennen finaalia.. Sunnuntain kuittailua odotellessa.

ErVi on turnauksen ehdottomasti suurin kysymysmerkki. Voivat voittaa turnauksen tai jäädä turnauksen viimeiseksi. Mielenkiintoista liikehdintää on pääkaupunkiseudulla myös tapahtunut pelaajistossa suuntaan jos toiseenkin. Hyvää työtä PSS:n tyttöpuolella tehnyt Sauli Hynynen on ottanut joukkueen valmennuksen haltuunsa, joten hyvissä käsissä tytöt joukkueessa ovat ja kehitys on taattua.

Turnaukessa on myös kaksi joukkuetta (LNM & Häme Stars), jotka eivät selviytyneet edelliskauden SM-sarjaan. Tämän ei kannata antaa hämätä muita joukkueita, sillä tiedän että molempien joukkueiden koutsit (Kärkkäinen ja Matinkari)eivät ole jättäneet yhtään kiveä kääntämättä valmistautumisessa kauteen. Olen varma siitä että nämä joukkueet pystyvät laittamaan jokaisen joukkueen ahtaalle turnauksessa.

LaSB ei ollut vuosi sitten Loisto Cupissa, joten kiva päästä näkemään joukkueen taidot turnauksessa. Huhupuheina olen kuullut, että hyvin kuusikkona puolustava ryhmä on kyseessä. Tähän taitoon kun lisätään se että jos saavat hyvähenkiseen porukkaan hurmoksen päälle, niin lyhyissä otteluissa yllätykset varmasti mahdollisia.

SSRA tulee jo rutinoituneena Loiston Cupin kävijänä paikalle. Aina jos avaan instagramin, niin tarinoihin tulee yleensä Ankkojen leiripäivän kuulumisia Joten treenattu on paljon ja joukkueen taso totutun kova ja veikkailisin että välieriin asti riittää.. Kunnon ajoitus on tähdätty tarkasti SM-karsintoihin, joten pari viikkoa aikaisemmin ei vielä finaaliin aivan riitä..

Finaalipariksi yltävät täten Northern Stars ja PSS. Norssi vahvistunut kesällä huomattavasti ja tulivoimaa löytyy joukkueesta paljon. Porvoolla taas käsittääkseni pelaajisto ja valmennus miltein samat, joten hieman erilaisista lähtökohdista joukkueet lähtevät peliin. Jotenkin tuntuu, että vähämaalisen ja hyvätasoisen finaalin voittaa lopulta Norssi tekemällä kaksi maalia ja Edit Rautakoski pitää maalinsa puhtaana.

Viikonloppuna nähdään miten käy ja meneekö veikkaukset täysin metsään

Matti

Joukkue esittelyt

ErVi

B-tyttöjen Edustusjoukkue lähtee uuteen kauteen uusissa asetelmissa. Seuran tyttöpuolen
valmennuspäälliköksi nimitetty Sauli Hynynen luotsaa B-tyttöjen edustusjoukkuetta kaudella 2020-21.
Tavoitteenamme on SM-sarjapaikka.
Viime kauden kokoonpanosta yhdeksän pelaajaa jatkaa alkavalla kaudella, mikä on antanut tilaa seuran
nuoremmille pelaajille nousta joukkueeseen. C-ikäisistä tytöistä joukkueeseen nousevat jo viime kaudella
BSM-sarjassa näyttöjä antaneet Olivia Pyy, Siiri Forss, Elsa Vilkko sekä maalivahti Nanna Lindroos.
Viime kauden hyökkääjistä Veera Mertanen, Nea Nupponen, Kua Kurki sekä Emilia Kaartoaho, Nella
Muhonen ja Elliroosa Peltoniemi jatkavat pistejahtia EräViikingeissä. Puolustuspäästä löytyvät Saara
Tikanoja, viime kaudella monipuolisuutensa pelaajana osoittanut Aada Kauppinen sekä maalista Vera
Stenius.
Uutta verta joukkueeseen tuo viisi pelaajaa seuran ulkopuolelta: SB Vantaasta siirtyneet Isla Piispa ja Siiri
Santala, BBU:n kasvatit Niina Lahti ja Pinja Nieminen sekä aikaisemmin FoSun riveissä salibandya pelannut
Milla Lehtomaa, joka on tuttu näky myös jalkapallokentiltä.
Ennen Loisto Cupia osallistumme seurajoukkueena MAAJOUKKUETIE/FBA kehittymisen
seurantatapahtumaan, jossa testien lisäksi on luvassa kolme pelitapahtumaa.

Häme Stras

B-tytöt on tällä kaudella hyvä sekoitus kokeneita paljon pelejä pelanneita pelaajia ja nuoria haastajia. Lisäksi yhteistyö SC Urbansin C-tyttöjen kanssa tuo joukkueeseen muutamia nuoria haastajia lisää kauden aikana ja antaa myös Häme Starsin nuoremmille pelaajille paljon pelejä. Tavoitteemme on B-tyttöjen SM sarjassa, niin kun aina, kun karsintoihin lähdemme mukaan. Muutoksia on viime kauden joukkueeseen tullut, hyviä pelaajia on lähtenyt hakemaan uusia haasteita, mutta nopeutta ja monipuolisuutta on tullut lisää joukkueeseen viime kauteen verrattuna. Uskomme, että tälläkin kaudella meillä on koossa erittäin hyvään pallolliseen ja fyysiseen peliin pystyvä joukkue, fyysisyyttä olemme harjoitelleet kesällä yhteistreeneissä Pekolan Iskun 04/05 poikien kanssa. 

Loisto Cupiin lähdemme hakemaan kovia harjoituspelejä ja taistelemaan voitosta jokaisessa pelissä, mutta tärkein tavoite tässä vaiheessa kautta on saada yhteisiä pelejä ja kokemuksia jokaiselle mukana olevalle pelaajalle, sekä harjoitella pelillisiä asiota. Mielenkiintoisia pelaajia joukkueessa on useita, mutta tällä kertaa haluamme mainita meidän duunariosaston Jenna Mertasen, joka on tehnyt pitkäjännitteisesti työtä kehittyäkseen pelaajana ja on hyökkääjänä aina hoitanut luotettavasti puolustamisen, mutta viime kaudella väläytteli taitojaan myös hyökkäyssuuntaan ja tällä kaudella vahvana pelaajana tulee varmasti laittamaan palloa vastustajan maaliverkkoihin useamman kerran. Nuoria tulevaisuuden lupauksia meillä on useita, mutta LFT:n pojista joukkueeseen tullut 2006 syntynyt Stiina Siivonen on yllättänyt valmennuksen ahkeralla tekemisellä ja rohkealla pelaamisella ja tulee olemaan tällä kaudella jokerikorttimme. Uskomme kuitenkin, että olemme tällä kaudella vahvoja erityisesti joukkueena ja meillä on monipuolisia pelaajia eri rooleihin ja tulemme harjoittelemaan ahkerasti taas tälläkin kaudella. Hienoa olla taas kerran mukana tässä upeassa turnauksessa.

LaSB

LaSB on Kanta- ja Päijät-Hämeessä toimiva salibandyseura, joka perustettiin vuonna 2016 kolmen seuran
Lammin Salibandyn, Kosken Dynamon ja Hollolan Urheilijat -46:n salibandyjaoston fuusioituessa. Lisäksi LaSB ja SB Heinola solmivat kesällä 2019 yhteistyösopimuksen, joten pelaajia joukkueessa on ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä.

LaSB:n B-tytöt olivat viime vuoden SM-sarjassa sijalla 7. sen keskeytyessä keväällä. Osa tytöistä pelasi viime kaudella myös LaSB:n naisten 2-divisioonajoukkueessa, joka nousi täksi kaudeksi 1-divisioonaan.

Joukkueessa on tällä hetkellä 17 tyttöä ikäluokista -05, -04 ja -03. He harjoittelevat kolmesti viikossa Hollola-Lahti-Heinola-akselilla. Joukkue pelaa kotiottelunsa Hollolassa.
Varsin nuoren joukkueen ensisijainen tavoite on päästää tulevalla kaudella B-tyttöjen SM-sarjaan. Siellä tavoitteena on sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon. Koska joukkue koostuu hieman eri puolilta tulevista pelaajista, näiden yhteen hitsaaminen on myös tärkeässä roolissa kauden aikana.

Joukkueen valmennus ei halunnut nimetä yhtään pelaajaa ylitse muiden, vaan LaSB:n B-tytöt luottavat tiiviiseen joukkuepeliin ja
yhteishenkeen.

LNM

B-tytöt on perustettu kaudelle 2019–2020, jolloin joukkueen runko muodostui OLS:ssa sekä Kempeleen
Wild Ducksissa pelanneiden tyttöjen ympärille. Ensimmäisellä kaudella joukkue pelasi Pohjanmaan aluesarjaa voittaen kyseisen sarjan.
Kaudella 2020–2021 joukkue tavoittelee paikkaa SM sarjasta, jota varten esim. Loisto Cup toimii hyvänä harjoitusturnauksena. Karsinnat sitten näyttävät miten tavoitteen kanssa käy ja mitä sarjaa joukkue pelaa.
Oman ikäluokan lisäksi joukkue lähtee nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan naisten sarjaa, jossa tavoitteena on nousu 2-divisioonaan seuraavalle kaudelle. Näiden lisäksi joukkue on aloittanut yhteistyön Kajaanin Papaksen naisten 1 divisioona joukkueen kanssa ja sitä kautta R-edustuksia tehdään molempiin suuntiin.
Joukkueen iso vahvuus on yhteishenki, yhdessä tekeminen ja siinä valossa yksittäisten pelaajien esille nosto koitetaan ”kiertää” tässäkin sopivasti kierrellen. Joukkueen pelaajista puolet on pelannut C/B ikäisten SM-sarjoja ja mukana on myös 6 kpl Suomen mestaria kaudelta 18-19, joten voisi olettaa joukkueen johtavien pelaajien löytyvän näiden joukosta. Toisaalta valmennukselle ei olisi yllätys, jos joukkueen MPV ja tulevaisuuden peluri löytyisi näiden ulkopuolelta. Varmuudella tällä kaudella muutama tyttö tulee nostamaan itsensä ”pinnalle” ja on hienoa nähdä nämä tytöt mittaamassa omaa osaamista ikäluokan kärjen kanssa Turussa ja karsinnoissa Porvoossa.
Mutta, jos jollekin pelaajille pitää antaa painetta, niin annetaan joukkueen maalivahdeille Emmille ja Peppiinalle. Vaikka molemmat ovat edelleen C ikäisiä, niin nämä oman ikäluokan ”kärki” veskat antavat joukkueelle mahdollisuuden voittaa pelin kuin pelin. Ideaali tilanne on, että joukkueessa on kaksi huippu veskaa, joista kumpikaan ei ole ”ykkös veska”. Kiitos yhdelle Suomen kovimmista nuoriso ”maju” maalivahdeista eli Aki Karjalaiselle Pohjois-Suomen parhaasta maalivahti valmennuksesta, josta tytöt saavat nauttia arkisin. Nämä tytöt kannattaa nyt ainakin laittaa merkille ja Turussa tytöt tulee pelaamaan puoliksi kaikki pelit!

Northern Stars

Northern Stars on espoolainen tyttö- ja naissalibandyn erikoisseura. Seura on perustettu vuonna 2014 ja on viimeisen kuuden vuoden aikana vienyt omalta osaltaan läntisen Uudenmaan tyttösalibandyä eteenpäin. Loisto Cup 2020 turnaukseen Starsin pelaajia esiintyy joukkueellinen niin B-tytöissä kuin kentällinen C-tytöissä.

STARS B-tyttöjen kausi 2019-2020 loppui samoin kuin muidenkin, eli COVID-19 Pandemian rajoituksiin 12.3.2020 keväällä. Tyhjäkäyntiä oli joukkueessa kolme päivää, jonka jälkeen aloitimme OT-jakson. OT-jakson aikana keskityimme ylläpitämään kuntopohjaa sekä rakentamaan nopeus ja ketteryysominaisuuksia. Kesän korvillä pääsimme sitten pienryhmäharjoittelun kautta lajin pariin. Sopeutuminen rajoituksiin ja ohjeistuksiin on omalta osaltaan vaikuttanut harjoitteluun, mutta koemme että varsinaisia kompromisseja ei kesän aikana ole tarvinnut tehdä, vaikkakin harjoittelu on poikennut aikaisempien vuosien harjoittelusta.

Kaudelle 2020-2021 joukkueemme ei ole juurikaan muuttunut, eli pelaajistosta on jäänyt pois käytännössä vain yksi pelaaja ja olemme vahvistuneet seitsämällä pelaajalla, joten STARS B-tytöt ovat ensikaudella kokoonpanolla 25+3. Tämä kokoonpano saattaa vaikuttaa suurelta, mutta toisaalta B-tyttöjen joukkue osallistuu kaikkiin kolmeen juniorikarsintaan (A,B,C) sekä tukee kauden 2020-2021 aikana myös seuran naisten 1.divisioonajoukkuetta. Joukkueeseen on tullut puolustusta vahvistamaan pallotaitava Trista Sällström, ulottuva voimahyökkääjä Tiia Kosonen sekä juonikas keskushyökkääjä Anna Järvelä. Nuorisokaartia edustavat teknisesti taitava Tilda Tarkkinen, maalitykki Senni Luukkonen, peliä rakentava Emma Pimenoff, sähäkkä Linnea Nevalainen sekä taitava Nuppu Hästbacka. Loisto Cup tarjoaa loistavan mahdollisuuden joukkueelle tasonmittaukseen sekä hioa peliä kohden karsintaviikonloppuja. Mukava nähdä pitkästä aikaa tuttuja, eli hallilla tavataan ja pysytään terveinä.

PSS

Joukkueen pelaajilla on kokemusta ja menestystä eri ikäluokkien SM sarjoista aikaisemmilta
kausilta. Viime kausi 2019-2020 oli joukkueelta pelillisesti vahva ja nousujohteinen. Tytöt
treenasivat koko kauden todella kovalla asenteella ja yhteishengellä tavoitteena oman pelin
kehittäminen ja sitä kautta mennä ”päätyyn asti” tuoden kannu kotiin kauden päättyessä.
Runkosarjan kärkipaikalta valmistautuminen kevään pudotus- ja finaalipeleihin oli täydessä
käynnissä kun kausi yllättäen keskeytettiin, mikä oli luonnollisesti valtava pettymys tytöille. Aika
nopeasti pettymys kuitenkin käännettiin uudeksi mahdollisuudeksi, olihan kausi osoittanut hyvää
nousujohteista kehitystä yksilö- ja joukkuetasolla sekä rautausta asennetta ja tahtoa.
Keväällä uuteen kauteen valmistautuminen aloitettiin hieman erilaisella rytmityksellä kun
ohjattujen omatoimisten fysiikkatreenien osuus korostui vallitsevissa olosuhteissa.
Pienryhmätreenien kautta kesäkuun alusta on sitten jo päästy joukkueena yhdessä treenaamaan niin
fysiikkaa kuin lajiakin. Tyttöjen tekemisen taso ja hyvä yhteishenki treeneissä osoittaa, että
tavoitteet on selvät ja niitä kohti ollaan matkalla. Kutsuturnaus kovine peleineen on tytöille jälleen
paikka antaa näyttöjä Porvoossa järjestettävään SM-karsintaturnaukseen, josta pääsy SM-sarjaan on
joukkueen ehdoton ykköstavoite.
Turnauksen ensisijainen lähtökohta on oman pelin kehittäminen siten, että valmennuksen ja
joukkueen asettamat pelilliset tavoitteet ja teemat näkyvät, kehittyvät ja toteutuvat peleissä. Tässä
vaiheessa kautta varmasti jonkin verran kokeillaan myös eri koostumuksia tulevaa varten sekä
haetaan pelaajakehityksen näkökulmasta uusia ärsykkeitä ja haasteita. Oleellista on pelillisten
tavoitteiden toteutuminen, jolloin todennäköisesti myös tuloksellisesti voidaan olla tyytyväisiä.
Joukkueessa on hyvä yhdistelmä yksilötaitoa ja pelaajien tasaisuutta vahvojen kentällisten
muodossa. Turnaukseen on näillä näkymin tulossa liikkuva, taitava ja pelinopeudeltaan vahva sekä
entistä tehokkaampi ja monipuolisempi pallollinen PSS. Menestystä halutaan tälläkin kaudella ja
sitä lähdetään hakemaan myös Loisto Cupista.

SBS Wirmo

Joukkueen runko koostuu -03, -04 syntyneistä pelureista, myös -05 syntyneitä tullaan näkemään rosterissa.
Uuden valmennuksen mukaantulo tuskin näkyy, kova harjoittelu, innokkuus ja yhteisten tavoitteiden saavuttaminen lähtee tytöistä.
Joukkueen tavoitteet on pelata SM-sarjaa tulevalla kaudella jos tämä saavutetaan niin loput tavoitteet on joukkueen tiedossa 🙂
Joukkue pyrkii pelamaan kurinalaista ja vauhdikasta peliä jossa fyysistä peliä ei pelätä ja tilanteet viedään loppuun vastustajia kunnioittaen.
Kesäkuussa on harjoiteltu hieman kevyemmin ja heinäkuussa on ruuvattu vähän enemmän tehoja ja luovuutta irti. Tasaisesta joukkueesta valmennus ei halua erikseen nostaa nimiä esille

SSRA

-Koko kentän aktiivista peliä pelaava joukkue, jonka työmoraali on erittäin korkea.
Pelaajista:
Marion Jurmu-Johanna Pirttimaa
-Ykköspakkipari kestää vertailun mihin tahansa pariin tässä maassa. Taitavakätinen ja varmaotteinen Jurmu
tekee peliä ja U16 maajoukkuepuolustaja Pirttimaa ehtii nopeine jalkoineen pallolla – ja ilman palloa joka
paikkaan.
Veera Moilanen
-Fyysisesti vahva Moilanen on löytänyt lisää pelivaihtoehtoja pallolliseen tekemiseensä ja tulee olemaan
vaikeasti pideltävä vastustajille.