Loisto Cup ennakot: C-tytöt

Turnaus ennakko

Kuten useampana vuonna aiemminkin arvioisin paikalla olevan c-tytöissä Suomen kahdeksan kärki tulevan kauden sm-sarjassa poislukien classic, joka ei Loisto Cupissa ole mukana.
NST pelasi viime kaudella sm-sarjassa tasaisesti läpi sarjan. Seura on tälle kaudelle siirtynyt perinteikkään Saimaa pallon nimen alle ja pelaa nyt siis Saipa-nimellä. Joukkueessa pelaa NLB:ssä paljon pisteitä viime kaudella tehnyt Miisa Turunen. Riittäneekö rahkeet kuitenkaan finaaliin asti tämän vuoden Loisto Cupissa.
Pelicansilla on kokemusta sm-sarjassa pelaamisesta useammalta vuodelta. Joukkue on tasainen ja suoritustaso on varsin korkea. Pikkulinnut ovat laulaneet, että joukkueen peli on mennyt eteenpäin ja harjoiteltu on kovaa. Tässä taitaa olla Loisto Cupin tämän vuoden voittaja.
Wirmo/Masku yhdistelmäjoukkue yhdistyi jo viime kaudeksi ja pelasi tällä kokoonpanolla viime kaudella sm-sarjaa varsin nousujohteisesti. Ympäri Länsirannikkoa on pelaajia tullut joukkueeseen, josta siis yksilötaitoa löytyy yllin kyllin. Joukkue on siis vuoden pelannut jo yhdessä ja kuviot on saatu kuntoon. Menee finaaliin.
PSS:llä on tyttöpuolella aina varsin laadukasta tekemistä. Joukkueen pelillinen taso on saatu trimmattua korkeaksi eikä notkahduksia tule. Tasaista suorittamista ja joukkue menee välieriin Loisto Cupissa.
Oilers on uusi tuttavuus Loisto Cupissa. Joukkue on koottu täksi kaudeksi kasaan, mutta pelaajistolla on silti paljon kokemusta sm-sarjasta. Suurin osa pelaajista on tullut viime kaudella c-tyttöjen sm-sarjaa pelanneesta Grifk:sta. Tietoa joukkueesta on herunut hyvin vähän tänne Auranjoen rannoille, mutta kuten viime vuonnakin, joukkue saattaa yllättää monet pelillisellä valmiudellaan.
EräViikingeillä on aina resurssit erittäin hyvät ja pelaajamassaa löytyy useampaan joukkueeseen. Isosta massata löytyy taatusti laadukkaita pelaajia ja seura osallistuukin kahdella joukkueella tämän vuoden Loisto Cuppiin sekä tuleviin c-tyttöjen sm-karsintoihin. Molemmilla joukkueilla mahdollisuudet pitkälle Loisto Cupissa, toinen joukkue välierissä mutta kumpi?
SSRA tulee Loisto Cupiin pisimmän matkan takaa. Joukkue pelasi viime kaudella c-tyttöjen sm-sarjaa nousujohteisesti. Peli ja peli-ilme kehittyi kauden aikana ja joukkue jatkanee tällä kaudella kehittymistä, joten tiedä miten hyvässä kuosissa peli onkaan jo Loisto Cupissa. Yllättääkö useammat hyvällä joukkue- ja maalivahtipelillä?
FB Factor jäi viime kaudella ulos niukasti c-tyttöjen sm-sarjasta. Joukkue on varsin optimaalisen ikäinen c-tyttöhin. Pelasi viime kaudella aluesarja, mutta pelit eivät olleet riittävän kovia joten pelasivat poikien kanssa. Poikien kanssa pelaamisessa on varmasti kontaktipelaaminen kehittynyt ja joukkue tullee kulmaväännöistä useimmiten voittajana.
Pelicans vie ja muut vikisee? Onko Loisto cupin 2020 c-tyttöjen sarjan voittaja Pelicans vai laittaako Wirmo hanttiin? Onko joukkueiden peli valmista pitkän tauon jälkeen vai onko tauko sekoittanut pasmoja ja Loisto cupin voittajaksi jyrää fysiikalla joukkue itärajan läheisyydestä? Viikon päästä ollaan viisaampia.

Tsemppiä turnaukseen ja käsidesit kämmeniin!

Joukkue esittelyt

FBC Loisto

Kauden 2020/2021 FBC Loiston C-tytöt lähtevät tulevaan kauteen aika lailla samalla kokoonpanolla kuin kesken jääneellä viime kaudella. Ainoastaan maalivahtiosasto on saanut vahvistuksia. Joukkue pelasi viime kaudella c-tyttöjen sm-sarjaa kauden loppuessa ennen playoff-pelejä.

Joukkue on vieläkin keski-iältään melko nuori c-tyttöjen sarjaan. Harjoituksista ei ole pidetty taukoa sen jälkeen kun koronatilanne antoi luvan alkaa yhteisharjoittelun. Joukkueen tavoitteena on lisätä pelirohkeutta ja taisteluilmettä.
Loisto cupista haetaan valmistautumista tulevaan sm-karsintaan, kovia harjoituspelejä sekä pelitavan kehittämistä.
Joukkue on kapea, mutta varsin tasainen materiaaliltaan. Seurattavia pelaajia on varmasti paljon, mutta naisten edustuksen mukanakin olleet maalivahti Emilia Väänäsen sekä kenttäpelaajista Ella Virtasen nimet kannattanee katsojan alleviivata otteluohjelmasta.

PSS

Kuten varmasti kaikilla muillakin joukkueilla, niin myös PSS C tytöillä odottavan aika on ollut pitkä. Nousujohteinen kausi 2019-20 katkesi kuin seinään, ja odottelu alkavaan kauteen ollut hieman normaalia haastavampaa. Joukkue on harjoitellut tunnollisesti ja hyvin heti kun seuralta ja hallitukselta lupa annettiin, ja Loisto Cup tulee jälleen olemaan tärkeä etappi matkalla kohti alkukauden päätavoitetta, eli SM karsintoja.
Muutoksia ei kovin paljoa pelaajistossa ole tapahtunut, ryhmä on hiukan edelliskautta kapeampi, mutta edelleen työteliäs, taitava ja taisteleva. Joukkueen taustoissa on tapahtunut hieman muutoksia, menneen kauden päävalmentaja toimineen Vesa Pulkkisen muuton johdosta. Valmennukseen uusina ovat liittyneet päävastuun ottava Jussi Heikkinen sekä Sami Ronkola, Vesan jatkaessa myös tiivistiisti koutsitiimissä
Joukkueen tavoitteena alkukaudelle on siis SM-karsinnat, ja sieltä paikka SM-Sarjaan. Loisto-Cupissa, sekä sitä edeltävällä FBA leirillä rakennetaan karsintoja silmällä pitäen ketjukoostumuksia, pelitapaa hiotaan uomiinsa, ja pidetään hyvä vauhti ja meininki tekemisessä. Osin uusi valmennus tutustuu vielä pelaajiin, mutta isoja pelitavallisia muutoksia ei varmaankaan ole tulossa. PSS Nais- ja tyttöpuoli on tehnyt ja tekee jatkossakin tiivistä yhteystyötä, joka osaltaan varmasti seuran tyttöjoukkueiden pelaamisessa näkyy.
Toki kun turnaukseen lähdetään, niin mielellään menestytään. Vaikka päätavoitteet ovat ryhmäytymisen, pelin ja pelaajien kehittämisessä, niin tavoitteena on tietysti edetä pitkälle Loisto Cupissa.
Tässä kohtaa emme nimeä erityisesti suositeltuja seurattavia; joukkue on tasokas ja tasainen, ja mielenkiinnolla odotetaan ketkä rosterista ovat valmiina astumaan esiin ja ottamaan vastuuta ja isompaa roolia!
Turnaus on aina ollut hyvin järjestetty, ja alkaa olla varsin perinteinen kauden starttitapahtuma jo, joten erittäin mielellään saavumme Turkuun PSS C tyttöjen kanssa!

Oilers

Oilers C NG pelasi viime kauden naapuriseura GrIFK:n vihreissä, sijoittuen runkosarjassa toiseksi. Joukkue on kesäkuun alusta harjoitellut ahkerasti uudessa kotihallissaan, tavoitteena jatkaa siitä mihin viime kaudella jäätiin. Hyökkäysvoimainen joukkue lähtee Losto Cup:iin hakemaan terävyyttä kohti SM-karsintoja, ja valmennuksen fokus tuleekin olemaan erityisesti puolustuspelin kehittämisessä.

Tasaisesta joukkueesta löytyy monta vastuunkantajaa, mutta mainittakoon seurattavaksi joukkueen viime kauden kapteeni Sade Puolakka sekä 07-ikäluokkaa edustava joukkueen uusin tulokas Natalie Sandström.
Sade kantaa kapteenin vastuunsa erityisesti kokonaisvaltaisella kahden suunnan pelillä ja esimerkillisellä asenteella.
Natalie on pelannut edelliset kaudet omanikäisten poikien kanssa kilpasarjaa, mikä näkyy sekä pallonkäsittelyssä että maalinteon nälässä.

SSRA

Harjoitusryhmämme koostuu innokkaista vuosina 2004 – 2008 syntyneistä pelaajista. Joukkueen rungon muodostavat vuosina 2005 ja 2006 syntyneet kokeneet säbätytöt, jotka pelasivat viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjaa sekä naisten 3. divisioonaa.

Alkavalla kaudella päätavoitteenamme on uusia SM-sarjapaikkamme ja menestyä sarjassa viime kautta paremmin. Sarjanousumme naisten 2. divisioonaan varmisti sen, että kovia pelillisiä haasteita riittää myös sillä rintamalla.

Viime vuoden tapaan Loisto Cupiin osallistumme suurella mielenkiinnolla; on mahtavaa päästä Turkuun mittaamaan tasoamme maan kärkiporukoiden joukossa ja toivottavasti kohtaamme myös uusia vastustajia.

Päätavoitteenamme turnauksessa on pitää hauskaa, testata eri ketjukoostumuksia ja ajaa sisään uutta yhtenäistä pelitapaamme SM-karsintoja silmällä pitäen.

Tasaisesta ryhmästämme löytyy osaamista joka pelipaikalta, joten näin kauden alkuun emme halua nostaa esiin yksilöitä. Yli puolet joukkueemme pelaajista on vakiokasvoja FBA Maajoukkuetie-toiminnassa.

Mahtava yhteishenkemme oli varmaankin syynä siihen, että kaikki viime kauden päättäneet pelaajat jatkavat joukkueessa. Mukaan olemme saaneet myös todella kovatasoisia vahvistuksia mm. SSRA:n B-tytöistä ja myös muista seuroista vähän kauempaakin.

Pelicans SB

Pelicans SB C-tyttöjen joukkueesta lähtee Loisto Cup:iin pelaamaan tänä vuonna 16 tyttöä. Joukkue on tällä kokoonpanolla pelannut koko viime kauden, muutamaa tyttöä lukuunottamatta. Joukkueessamme pelaa sekä 05, että 06 ikäisiä tyttöjä.
Joukkue pelasi viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjassa, sijoittuen viidenneksi. Meillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet päästä mitalisijoille sarjassa, mutta kaikki tiedämme, miten viime kevään pelien sitten kävi.
Tytöt harjoittelivat omatoimisia kevään ja kesän aikana tunnollisesti, ja nyt on kovin mielenkiintoista nähdä Loisto Cup:issa, mikä on tilanne, ajatellen muita joukkueita. Pelicans C-tytöt lähtevät SM-karsintoihin hakemaan kovia pelejä, ja tavoitteena ensi kaudelle on päästä ko. sarjaan pelaamaan.
Loisto Cup toimii hyvänä valmistautumisena tulevaan kauteen, ja se mahdollistaa vielä viimeisten pelaajakokemusten tekemisen ennen SM-karsintoja.
Pelaajia ei haluta nimetä erikseen, koska joukkueena voitetaan tai hävitään yhdessä.

SBS Wirmo

Viime kaudella naapurukset SBS Wirmo ja SBS Masku löivät hynttyyt yhteen ja perustivat yhteisjoukkueen  C-tyttöihin. Kaudelta saatiin hyviä kokemuksia ja nyt melkein sama ryhmä pelaajia tunnetaan SBS Wirmon C-tyttöinä. Joukkue koostuu pääasiassa 2005 syntyneistä tytöistä, joiden tavoitteena kuluvalla kaudella on pelata jälleen C-tyttöjen SM-sarjaa. Loistocupissa päästään testaamaan kokoonpanoja, nähdään tuttuja pelikavereita ja päästään pitkästä aikaa pelaamaan. 
Joukkueen valmennuksessa jatkaa tutut nimet, mutta myös lisävahvistusta on saatu mukaan. Kaikilla pelaajilla on kokemusta aiemmilta kausilta SM-sarjasta.
Joukkue pyrkii pelaamaan luovaa ja vauhdikasta salibandya, jossa tilanteet pelataan loppuun asti. Harjoittelussa on keskitytty peruskunnon, nopeuden ja ketteryyden lisäämiseen. Pakollisen tauon jälkeen lajiharjoittelua päästiin jatkamaan hallin matolla kesäkuun alussa.
Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyviä ehjiä pelejä, vaikka tässä vaiheessa kautta ketjujen rakentaminen ja pelitavan harjoittelu tulevia SM-karsintoja varten on pääasia. 
Tasaisessa joukkueessa on monia pelaajia, joita kannattaa seurata, siksi tässä vaiheessa valmennus ei halua erikseen nimiä nostaa esille.

ErVi / ErVi Akatemia

Eräviikingit C tytöt on noin 30 pelaajan rinki, jossa on paljon kilpailuhenkisiä tyttösalibandyn pelaajia. Joukkueen ikärakenne on 2006-2007 painotteinen, ja useimmilta löytyykin Etelä-Suomen mestaruus D tytöissä 2019. Viimekaudella Ervi C edustus pelasi SM sarjaa hyvällä menestyksellä. Ervi Akatemia joukkue voitti alueellisen kilpasarjan ja oli lähellä päästä jopa mittaamaan playoff paikoista SM sarjaan, kunnes koronakevät katkaisi sarjapelit. Tulevalla kaudella haemmekin kahdella joukkueella SM sarjapaikkaa. C tytöissä on laadukkaat maalivahdit, jotka luovat vankan pohjan Ervi puolustukseen. Heistä on vaikea sanoa parasta, eikä ole harvoin kuultua, että kentän paras pelaaja löytyy maalista. Pelaajista löytyy useampi tulevaisuuden peluri, mutta jos joitakin kannattaa katsomosta seurata niin #36 Nella Antinahon ja #17 Ella Suonpään työnteko kahteen suuntaan on ihailtavaa.

FB Factor

FB Factor perustettiin karkauspäivänä 2016 vastaamaan lähtökohtaisesti tyttösalibandyn tarpeisiin. Valtaosa tämän kauden C-tytöistä on ollut seurassa mukana alusta alkaen. Joukkueessamme on 25 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Loisto Cupissa joukkueen mukana on pelkästään 2005-2006 syntyneitä tyttöjä. C-tyttöjen mukana pelaavat taitavat D-ikäiset tytöt pelaavat Loisto Cupissa omanikäisten joukkueessa. Viime kaudella C-tyttömme olivat jo lähellä SM-sarjapaikkaa ja voittivat Savo-Karjalan/Kaakkois-Suomen/Pohjois-Suomen aluesarjan. Valitettavasti kevään playoff-karsinnat peruuntuivat koronan takia ja emme päässeet mittaamaan tasoamme. C-tyttöjen aluesarjan lisäksi tytöt pelasivat omalla joukkueellaan D1-poikien aluesarjaa ja osa tytöistä pelasi myös naisten sarjoissa.

Joukkue pysyi todella hyvin kasassa viime kaudesta ja mukaan on tullut muutama uusi tyttö alueen muista seuroista. Keväällä 2019 joukkueen tavoitteeksi asetettiin pelata SM-sarjaa kaudella 2020-2021 ja sitä kohden olemme tehneet määrätietoisesti töitä. Loisto Cupiin joukkue lähtee viimeistelemään ja hienosäätämään peliään. Ihmeitä ei enää Turun reissun jälkeen kerkeä tehdä ennen seuraavana viikonloppuna pelattavia karsintoja ajatellen. Karsintalohkomme joukkueista Loisto Cupissa kohdataan ainakin Ervi. Saa nähdä tuoko kaavio vastaan myös Saipan. Lisäksi kovasti odotamme Loiston kohtaamista, joka pudotti meidät viime syksynä SM-karsintojen jatkopelissä.

Joukkue on hyvin tasainen ja ratkaisijoita ja seurattavia pelaajia löytyy jokaisesta kentällisestä. Joukkueen tasaisuudesta kertoo jotain myös se, että yksikään C-ikäinen pelaajamme ei päässyt mukaan FBA-leirille, vaikka joukkue on voittanut alesarjan kaksi vuotta peräkkäin. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään.

Saipa

SaiPa Salibandy esiintyy Loistossa ensimmäistä kertaa, sillä Lappeenrannan suurimmat salibandyseurat NST-Lappeenranta ja Pontuksen Nouseva Voima (PoNoVo) yhdistivät voimansa ja esiintyvät jatkossa SaiPa Salibandy nimellä. Joukkue on pitkälti sama ryhmä, joka vuosi sitten pelasi Loistossa NST-Lappeenrannan nimellä. Muutama muutos joukkueessa nähdään lopettamisten ja parin valitettavan loukkaantumisen muodossa. Loisto Cup on erinomainen valmistautuminen viikko Loiston jälkeen pelattaviin SM-karsintoihin ja Loistossa päästään testaamaan hieman uusittua pelitapaa sekä näkemään nuorempia pelaajia aiempaa isommissa rooleissa. Joukkue harjoitteli erinomaisesti koronan aiheuttamalla omatoimijaksolla ja se näkyi parantuneissa testituloksissa kun kesäkuussa palattiin jälleen yhteisharjoituksiin. Joukkueen MVP on kaikille tyttösalibandyn seuraajille jo niin tuttu tyttö, että Miisa Turunen ei kaipaa enempää esittelyä Sen sijaan esitellään kaksi muuta tyttöä joiden otteita kannattaa seurata Loiston peleissä. Elsa Holopainen on vielä D-ikäinen, mutta esiintyi on erittäin vahvasti viime kauden C-tyttöjen SM-sarjassa. Elsa on röyhkeä haastaja ja erittäin fyysisesti pelaava maaliahne hyökkääjä. Ollut erittäin vahva kesän harjoituksissa ja harjoituspeleissä, joten kannattaa ottaa seurantaan myös Turussa. Siiri Tiainen pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa C-tyttöjen SM-sarjaa ja alkukauden opettelun jälkeen otti koko ajan suurempaa roolia joukkueessa. Harvemmin erottuu säkenöivillä suorituksilla kentältä, mutta tekee tunnollisesti töitä kentällä molempiin suuntiin. Omaa räjähtävän lähtönopeuden ja sen turvin vaarallinen murtautuja. Mielenkiinnolla lähdetään jälleen Loistoon pelaamaan uudistuneella ilmeellä ja katsastamaan muiden Cikäluokan joukkueiden kunto elokuussa viikko ennen karsintoja. Turussa nähdään!