M2 valmistautuu uuteen kauteen uuden valmentajan johdolla

Kauden 2020-2021 valmentaja on Pasi Lehtonen, 44.

Kausi 2019 – 2020 päättyi erikoisesti pandemian vuoksi. Kaudessa oli otteluita jäljellä vain yksi, kun Salibandyliitto päätti keskeyttää kaikki sarjat. Tilanne oli todella hämmentävä, sillä joukkue oli putoamiskarsintaviivan alapuolella ja edessä olisi ollut karsinnat. Joukkue sai pitää sarjapaikan ilman karsintoja liiton päätöksellä. Joukkue itse olisi halunnut pelata karsinnat, mutta näin kausi päättyi.

Kauden päättyessä yleensä joukkue jatkaa harjoitteluaan ja pitää erilaisia hengenkohotusturnauksia sisäisesti, mutta tällä kertaa kaikki sellaiset jäivät ja joukkue pääsi kesäkuusta aloittamaan harjoittelun, kun rajoituksia kevennettiin. Siitä lähtien joukkue on harjoitellut lukuunottamatta kahden viikon pientä taukoa keskellä kesää. Muutoksia on kesän aikana tapahtunut: joitakin pelaajia on siirtynyt tai lopettanut, mutta ennenkaikkea uusiakin on tullut ja kiinnostus joukkuetta kohtaan on ollut hyvällä tasolla. Myös valmennuksessa on tapahtunut muutoksia.

Viime kauden valmentajat Janne Pensikkala ja Gemb Nushi siirtyivät syrjään ja vastuuvalmentajan jakkaralle istahti Pasi Lehtonen, 44. Forssasta kotoisin oleva Pasi ehti vaikuttaa pitkään Forssassa valmentaen vuosien 2005 – 2017 aikana Forssan Suuppareiden miehiä, naisia ja junioreita. Leiskussa hän vaikutti vuosina 2017-2019. Viime kaudella hän piti hengähdystauon ja nyt hän pukee sinikeltaista asustetta päälle ja uhkuu intoa.

– Tulen seuraan hyvin motivoituneena ja suurella innolla: seurassa on tällä hetkellä todella hyvä noste ja pöhinä. Joukkue on urheilullinen ja hyvän työmoraalin omaava nippu, joten päätös lähteä mukaan oli helppo.

Joukkue jatkaa edustusjoukkueen farmijoukkueena ja joukkueen roolia junioreiden kasvatusalustana on seuran toimesta tarkennettu. Toiminta menee siis kausi kaudelta eteenpäin. Toimintaan ja pelisysteemiin Pasi kommentoi näin:

– Seuralle on luotu hyvä yhteinen pelitapa miesten ja vanhimpien junnujen välille ja se tulee muodostamaan selkärangan myös meidän peliimme. Halutaan pelata aktiivista pallonhallintapeliä sekä pyritään reagoimaan tilanteenvaihtoihin nopeammin kuin vastustaja. Lisäksi pyritään pallolla alueellisiin ylivoimiin ja hyödynnetään niiden kautta syntyvät maalipaikat.

Pasi pyrkii tuomaan myös palan itseään ja myös nykyaikaisista organisaatioista tuttua ajatusmaailmaa.

– Oma ajatukseni on ihmiskeskeisyys eli vaikka ollaan joukkuelajissa niin valmennetaan myös yksilöitä. Kaikki ollaan erilaisia vahvuuksinemme ja heikkouksinemme. Kun näistä asioista pystytään avoimesti keskustelemaan joka pelaajan kanssa niin uskon että silloin on aina mukavampi tulla treeneihin ja peleihin ja sitä kautta saadaan kaikista parasta irti. Avoimuus on iso juttu.

Joukkueen mukana pitkään ollut Eemil Mäkelä jatkaa joukkueen huoltajana ja vaikuttaa myös vahvasti joukkueen taustoilla. Taustoilla häärii edelleen myös joukkuetta aiemmin valmentanut Markus Suominen.

Joukkue on urheilullinen ja pelaajat tullaan julkaisemaan loppukesästä. Ennen sitä hetkeä valmistautuminen kauteen jatkuu kovalla työnteolla ja harjoitusotteluin, joita pelataan seuraavasti:

PE 31.7. Edustus – M2 | klo 18 Sport Garden
LA 8.8 FoSu – M2 | klo 14 Forssa
LA 15.8. Wolves – M2 | klo 14 Parainen
LA 5.9 M2 – Wolves | klo 15 Sport Garden
La 12.9. M2 – FoSu | klo 15 Sport Garden