Miesten edustusjoukkueen kausi käyntiin tuplaviikonlopulla

Miesten edustusjoukkueen viides perättäinen kausi Divarissa käynnistyy viikonloppuna kahdella ottelulla. Lauantaina Kupittaalla vastassa on sarjanousija SC Hawks, sunnuntaina matka käy legendaariselle Porin Urheilutalolle Karhujen vieraaksi.

On varsin turvallista sanoa, että harmillisesti kesken katkennut edellinen kausi oli Beeceen vahvin nykymuotoisessa Divarissa. Pistemäärä ja sijoitus (47 pts & 3.) ei juuri eronnut aiemmasta (48 pts & 4.), mutta tasapainoisempi joukkue eteni vahvasti kohti kevättä ja ehti ennen pelien päättymistä viedä myös ensimmäisen pudotuspelisarjan O2-Jyväskylää vastaan lukemin 2-0. Kun tulevaan kauteen päästään hyppäämään varsin samoin askelmerkin saman päävalmentajan ja pääpiirteittäin saman joukkueen kanssa, on lähtökohta varsin hyvä.

Pelaajistosta poistui toki kovia nimiä (Joona Heiskanen, Jarno Pensikkala, Niklas Niiranen, Juho Sorri, Juhana Räikkönen, Eero Säylä), mutta leveän joukkueen ydin pysyi siitä huolimatta varsin hienosti yhdessä. Tulopuolelta löytyy Kasperi Kantonen, Miika Kosonen, Antti Vuorinen sekä Joni Peltola, joilla kaikilla on jo kokemusta pääsarjatasoilta. Viime kautta isompia minuutteja voi odottaa myös junioriosaston Severi Rautiolta sekä Malik Abudulta. Lisäksi valmennustiimiin saapui täydennystä idästä Joni Burmanin muodossa. Löydät koko joukkueen listattuna täältä.Päävalmentaja Santeri Raatarila summaa poikkeuksellista kesää ja joukkueen tämän hetken tilannetta:

– On kyseessä oikeastaan mikä laji tahansa, niin yleensä tässä pelikausien välissä kaikkien fokus tuppaa olemaan pelaajasiirroissa ja siinä mikä joukkue saa minkäkin nimisiä vahvistuksia. Kuitenkin se huomattavasti oleellisempi asia – etenkin näin valmentajan näkövinkkelistä on se, kuinka hyvin edellisen kauden joukkue saadaan pidettyä kasassa ja millainen jatkumo saadaan aikaiseksi. Uskon, että tämän poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen tämän merkitys myös korostuu entisestään, sillä joukkuelajissahan kyse on kuitenkin aina loppuviimein toimimisesta joukkueena ja ne aikaisemmat yhteiset kokemukset ovat luonnollisesti tärkeitä.

– Meidän osaltamme tilanne on varsin hyvä ja olemmekin päässeet jatkamaan aika lailla siitä mihin viime kauden päätteeksi jäimme. Vaihtuvuus on ollut pientä ja kaikki uudet pelaajat ovat päässeet loistavasti mukaan joukkueeseen ja pelitavallisiin asioihin. Pakko myös kehua sitä ilmapiiriä mikä joukkueessa tällä hetkellä vallitsee.


Beecee kohtasi pre-seasonilla muun muassa kaksi liigajoukkuetta, joista molemmat TPS ja Tiikerit olivat vielä edellä. Kuitenkin viime viikkoinen ja samalla pre-seasonin päättänyt Koovee-peli Tampereella (lopputulos 3-7) näytti jo varsin tasapainoiselta suoritukselta.

– Pelasimme pre-seasonilla varsin tasokkaita vastustajia vastaan ja vaikka tuloksellisesti jonkun pelin hävisimmekin, niin pystyimme mielestäni hyödyntämään käytettävissä olleen ajan varsin hyvin. Kehitettävää riittää paljon ja tulemme kauden edetessä viilaamaan moniakin asioita, mutta ne pelin peruspalikat ovat meillä varsin hyvin paikoillaan. Tämä näkyy siinä, että olemme jatkuvasti viisikkona riittävän hyviä ja yhtenäisiä pelin eri vaiheissa ja näin ollen hallitsemme varsin hyvin peli virtausta. Uskon, että pystymme tuomaan ensimmäisille kierroksille sellaisen kokonaisuuden, jolla taistelemme pelien voittamisesta, vaikka tuloksen tekeminen ei tässä sarjassa ikinä helppoa olekaan, Raatarila kertoo.Joukkueen kapteenisto: Antti Hopeanaula (A), Jussi Hoikkala (C) ja Jaakko Hautamäki (A).

Aina yhtä hyvällä varmuudella maalivahdeillemme motivaatiota antava Pääkallon Divari-ennakko löytyy täältä. Beecee on rankattu sijalle kolme ja lauantain vastus Hawks sijalle kuusi.

– Divarin ennakoiminen on aina yhtä haastavaa, mutta sarjan kärkipäähän voi hyvin povata ainakin Kooveeta ja O2-Jyväskylää. Myös Karhut tulevat todennäköisesti nostamaan tasoaan viime kaudesta. Mielenkiintoisiksi seurattaviksi nostaisin myös idän joukkueet SaiPan ja Josban, kommentoi Raatarila asetelmia.


Kauden avausvastus Hawks on noussut vauhdilla salibandykartalle Tapanilan erässä tutuksi tulleen joukkueen päävalmentaja Petteri Bergmanin johdolla. Liigakokemusta omaava joukkue nousi kabinetin kautta, mutta omaa eittämättä riittävät eväät divaritaipaleelle. Viime kauden pörssikärki Riku Reunamäkeä ei joukkueen listoilla näy, mutta esimerkiksi Teemu Jaakkola, Teemu Venäläinen, Aku ja Antti Aarnio sekä Jimmy Sved pitävät varmasti huolta, että Divarin vauhti ei joukkuetta yllätä. Joukkueessa on myös leveällä rintamalla nuorta voimaa, mistä osoituksena myös viime kauden päätteeksi hankittu paikka A-poikien SM-sarjassa.

Päävalmentaja ennakoi sarja-avausta seuraavin sanakääntein:

– Sarja-avauksessa saamme vastaan Hawks:n ja oletuksena onkin, että vastustaja on hyvin organisoitu. Nousijajoukkueet ovat olleet viime kausina toistuvasti varsin hyviä ensimmäisillä kierroksilla ja uskon, että Hawks ei tee tähän poikkeusta. Mielenkiintoinen peli saadaan varmasti heti kärkeen.


Mikäli et paikan päälle ehdi, ottelu lähetetään suorana striiminä Solidsport-kanavallamme. Ryhdy nyt FBC Turun vuositilaajaksi ja 49 euroon näet koko kauden koti- ja vieraspelit: https://solidsport.com/fbcturku-miehet