Mustavalkoinen minuutti ratkaisi derbyn Tepsille

TPS – FBC Turku 9-5 (4-2, 4-3, 1-0)

Vajaa tuhat turkulaista salibandyjännäriä todisti perjantaina Kupittaalla varsin värikkään ja vaiherikkaan F-liigan paikalliskamppailun, josta ei myöskään tunnetta puuttunut. Avauserässä näytti, että sarjajohtaja TPS menee menojaan kun keltapaidat oli selvästi vielä lähtötelineissä. Ainoastaan terävä ylivoimapelaaminen Juuso Forsmanin ja Julius Huppusen maaleilla piti keltaisen sukellusveneen vielä pelissä mukana.

Toisen erän eka vartti oli varmasti kauden parasta Beeceetä, jossa vahvalla tekemisellä käännettiin parin maalin tappioasema maalin johdoksi. Nikolas Laaksosen näyttävä osuma aloitti takaa-ajon, jota seurasi Aaro Ollikaisen tahtomaali joka sitten tasoitti pelin. Tepsi heräsi tämän jälkeen, mutta Pyry Kauppinen tarjoili vasturista Verneri Tuonosen viimeistelemään 5-4 johtomaalin.

Valitettavasti tämän jälkeen tapahtui jonkinlainen ulospuhallus, kun oltiinkin yllättäen johtoasemassa suurena suosikkina peliin lähtenyttä Palloseuraa vastaan. Tepsin vahva rutiini tuli tässä kohtaa esille ja se pusersi seuraavaan 48 sekuntiin neljä osumaa ja käänsi pelin lopullisesti itselleen. Päätöserä oli tasainen jossa mustavalkoiset tyytyivät vain kontrolloimaan pelitapahtumia ja todellista kirivaihdetta ei saatu enää synnytettyä.

– Aikamoinen vuoristorata koko ottelu oli erikoistilanteineen. Yllättävä johtoasema toi ulospuhalluksen, ja 48 sekunnin jälkeen oltiinkin jo kolmen maalin tappioasemassa. Lienee valmennuksella peiliin katsomisen paikka, kun ei kentällä tapahtunut juurikaan niitä asioita mitä ollaan painotettu koko viikko. Työnteko jatkuu, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Ottelu maalikooste jälleen tarjolla Ruutu-palvelussa. Lue myös Tepsin otteluraportti.
Lisää Anssi Koskisen ottamia kuvia löytyy täältä.

Sunnuntaina on taas edessä saman kokoinen vuori kiivettäväksi, kun Classic saapuu viihdyttämään Kupittaan alkuiltapäivää. Liput siihenkin peliin saat Tiketistä.