Nihkeä tiistai-ilta päättyi jatkoaikatappioon

SB Vantaa – FBC Turku 4-3 ja. (0-1, 1-1, 2-1, 1-0)

Sarjajumbo SB Vantaa oli jälleen kotonaan FBC Turulle vaikea vastustaja ja Asko Santeron jatkoaikamaalin myötä sarjajumbo otti voiton sekä kaksi pinnaa. Beeceelle jatkoajalle pääsystä saavutettu yksi piste on laiha lohtu, mutta toisaalta Antti Hopeanaulan tasoitusmaalikin syntyi vain reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, joten nollasaldokaan ei ollut synkässä tiistai-illassa kaukana. Nihkeä ilta siis kaiken kaikkiaan, kun keltaisten hyökkäyspelaaminen ei ollut nyt uomissaan ja kotijoukkueen kassarista tehtiin sankari.

Sarjapaikastaan taisteleva SB Vantaa pelasi ymmärrettävistä syistä hyvin passiivisella taktiikalla jota tiistaina keltaisissa pelanneen turkulaisryhmän oli vaikea murtaa. Kakkoskentän Saku Hirmaston ja Aleksi Havian maaleilla Beecee johti toisen erän alussa 0-2, mutta nyt se kotijoukkueen uskon nujertava tyrmäysisku jäi nyt antamatta. Toisen maalin jälkeen pieni nukahdus ja illan sankari Asko Santero unohtui keskustaan kaventamaan ottelu. Maali loi lisää uskoa ja taistelutahtoa kotijoukkueeseen jonka jälkeen oli yhä vaikeampi päästä lähelle kotijoukkueen maalia ja loistopelin kotijoukkueen maalilla pelannut Niilo Nevalainen hoiti loput.

Päätöserä alkoi murheellisesti, kun neljässä minuutissa maalin johto oli kääntynyt maalin tappioksi ja tähän päälle vielä Teemu Aaltonen jäähyboxiin. Alivoima kestettiin tällä kertaa, mutta kirivaihetta oli sen jälkeen vaikea saada päälle. Onneksi lopulta Antti Hopeanaulan laukaus upposi kauempaa jonka turvin päästiin sentään jatkoajalle joka tarjosikin sitten vain shokkihoitoa Santeron Askon toimesta. Onnittelut SB Vantaalle voitosta ja tsemppiä loppukauden taisteluihin.

Sunnuntaina jatketaan kotona kärkikamppailun merkeissä, kun sarjakakkonen Koovee saapuu Kupittaalle. Valitettavasti vieläkin joudumme pelaamaan tyhjille katsomoille.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Hyökkäyspelimme meni pitkälti laidoilla pyörimiseksi ja vastustajan tiivis puolustus pääsi näin ollen melko helpolla. Yksinkertaisesti hyökkäyspelimme laatu oli tänään huonoa, emmekä saaneet tehtyä tähän asiaan muutosta kesken ottelun. Tietyt asiat loistivat poissaolollaan tai emme tuottaneet niitä riittävän toisteisesti läpi ottelun.

– Otetaan tästä yhteinen kokemus matkaan ja kasvetaan taas hieman lisää joukkueena.