Niittomiehet ryösti pisteet Kupittaalta

FBC Turku – LNM 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

Vaikean alkukauden pelannut Limingan Niittomiehet saapui Turkuun selkeällä työnteon sapluunalla jolla ei tyylipisteitä haettu. Todella uhrautuva puolustuspelaaminen ja kuuma maalivahti Aki Karjalainen oli sellainen yhdistelmä johon otteluruuhkan tylsyttämä Beecee ei nyt löytänyt avaimia.

Avauserässä näytti vielä siltä, että homma on jollain tavalla uomissaan kun Aku Kuikan maalilla siirryttiin jo viidennellä minuutilla johtoon. Kaivatut lisäosumat jäivät nyt kuitenkin tekemättä ja mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä paremmin pohjoisen pojat saivat juonesta kiinni. Kotijoukkueen maalilla Jouni Savonen otti muutaman hyvän torjunnan, mutta Niittomiehien ylivoimalla syntyneen tasoitusmaalin edessä hänkin oli lopulta voimaton. Lisää kylmää vettä tuli niskaan minuuttia myöhemmin, kun OLS:sta viikko sitten Niittaripaitaan palannut Mika Heiskanen siirtää joukkueensa ensi kertaa johtoon.

Kotijoukkueella oli toisen erän lopussa paikkansa tulla tasoihin, mutta edes rankkarista ei nyt onnistuttu yllättämään päällään seisonutta Karjalaista. Päätöserään päävalmentaja Raatarila palasi kahden edellisen voittoisan pelin kokoonpanoihin ja vyöry kohti vieraspäätyä olikin hirmuinen, mutta hyvistäkään paikoista ei saatu palloa putkien väliin. Kuten kuvaan sopii, kun et itse käytä paikkoja, niin kaveri iskee harvoista paikoistaan illan kolmannen ja lopulta voittomaaliksi jääneen osuman Olli Lukkarin lavasta.

Viimeisille minuuteille onnistuttiin rakentamaan vielä monta laadukasta paikkaa tulla tasoihin eri erikoistilannevariaatioilla, mutta Matias Kallion ylivoimaosuma jäi valitettavasti illan viimeiseksi hyväksytyksi maaliksi. Sama mies onnistui saamaan pallon vielä uudelleenkin maaliin, mutta ikävästi summerin jo soidessa. Tappio oli Beeceen kauden ensimmäinen josta ei saatu edes lohduttavaa jatkoaikapinnaa taulukkoon.

Tiukka ottelutahti jatkuu myös tulevalla viikolla, kun jo torstaina matkataan ÅIF:n vieraaksi Sipooseen ja sunnuntaina isännöidään Josbaa kotona. Vielä ennen pientä huilijaksoa kohdataan Blackbirds Suomen Cupin merkeissä viikon päästä maanantaina. Pelejä on tiiviisti ja treenaamaan ei paljon välissä ehdi, mutta tähän on sopeuduttava ja toisaalta samanlainen urakka on kaikilla vastustajillakin edessä jossain vaiheessa.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Ei tässä auta selitellä – kunnioitetaan tulosta ja todetaan rehdisti, että vastustaja oli tänään maalin verran parempi. Liminka teki varmaan juuri ne asiat mitä heidän piti tänään tehdä saadakseen pisteet, kun taas me emme olleet parhaimmillamme. Onnittelut siis heille.

-Päävalmentaja ottaa tästä kyllä isosti vastuun itselleen ja lupaa samalla hoitaa oman ruutunsa jatkossa paremmin.