Nikolas Laaksonen: ”Kaikkien aikojen näätä vastassa perjantaina”

FBC Turku saa perjantaina vieraaksi kivikovan Nokian KRP:n, joka lähti tähän kauteen yhtenä suurimpana mestarisuosikkina. Näätälaumassa on nyt laatua yli omien tarpeiden. Materiaali kestää nyt myös tähtipelaajien jopa puolen kauden poissaoloja, silti huonekalukeisarin ryhmä taistelee täysillä runkosarjan voitosta. Kauden ekassa kohtaamisessa Raholassa keltainen sukellusvene oli ehkä kauden pahimmissa purjeissa ja varsinkin avauserässä, vaikka lukemat ei nyt ihan vallan kauhean rumiksi onneksi venyneetkään.

Ollaanko nyt sitten valmiimpia haasteeseen, niin kysytään sitä ja paljon muuta viime pelin tehosentteri Nikolas Laaksoselta. Kysymykset ja niihin vastaukset löytyvät kuvan alta.Olit viime lauantaina hurjassa iskussa, kun Oilersia vastaan syntyi 2+2 tehot. Onko nämä kenties yhden ottelun ennätyspisteet liigatasolla kohdallasi?

– Isolla todennäköisyydellä oli. Aina mukava saada henkilökohtaisia onnistumisia.

Peli oli kolmas peräkkäinen, joka noudatti samaa kaavaa. Alussa ollaan haastettu isompia kovinkin, mutta aina vaan on kääntynyt naapurille. Millä saataisiin jänne kestämään koko 60 minuuttia?

– Ollaan saatu hyvät startit peleihin, mikä ehkä hieman yllättynyt vastustajia. Harmillisesti erätauot on katkaisseet joka pelissä meidän hyvän flown ja antanu vihulle mahdollisuuden lisätä kaasua. Toisiin eriin täytyy lähteä sillä mentaliteetilla ettei anneta mahdollisuutta vastustajalle ottaa peliä haltuu, syötellään vaikka ekat 5 minuuttia oman maalin takana, jos se sen vaatii.

Ennen MM-kisataukoa oli joukkueella vaikea jakso ja tuli useamman kerran turpaan rumin lukemin. Missä asioissa ollaan mielestäsi nyt parannettu, että ollaan päästy edes tasolle jossa tosissaan haastetaan isompia yksittäisissä peleissä?

– Ensimmäinen voitto LASB:ista aiheutti lisäenergian sijaan pienen ulospuhalluksen, mikä näkyi tulostaululla seuraavissa peleissä. Ollaan ymmärretty se että joka matsissa meidän täytyy olla 100% hypyllä jos halutaan edes ajatella pisteitä. Puolustuksessa ja karvauksessa ollaan saatu paljon eri pikkujuttuja kuntoon, mikä osaltaan pitänyt tulokset tiukkoina. Vielä kun saadaan oma maalintekotehokkuus riittävälle tasolle niin alkaa palkinto häämöttää.

Vaihdoit kesällä isomman vastuun perässä naapurista keltaisen sukellusveneen miehistöön. Miltä muutos tuntuu nyt, kun puoli vuotta olet ehtinyt Beecessä viettämään?

– Muutos tuntunut pääasiassa hyvältä. Uudet toimintatavat ja rutiinit olleet virkistäviä kun painanut monta vuotta samalla kaavalla. Tietysti pelillinen rooli ollut isompi mistä nauttinut. Pikku hiljaa toivottavasti kasvamassa myös isompien saappaiden arvoiseksi.

Tepsin kanssa taistelitte yläpäässä sarjataulukkoa, kun sarjanousijana joudutaan katselemaan liigan karua arkea häntäpäässä. Miltä tämä tuntuu yksittäisen pelaajan silmin katsottuna?

– Kyllähän sen tiesi kun nousu varmistui, että helppo ei kausi tule olemaan. Arkitekemisessä tappioputket eivät onneksi juurikaan näy. Itselle aika uusi tilanne monessakin suhteessa, mutta jos LASB peliä miettii niin kun se palkinto tulee, maistuu se erityisen hyvältä.

Perjantaina saadaan vastaan yksi sarjan suurimmista suosikeista. Millainen joukkue on tämän kauden Näätälauma?

– Joku voisi sanoa että kaikkien aikojen näätä on tällä kaudella jalkeilla. Nuoret pelaajat kasvaneet johtaviin rooleihin, ja vanhat konnat pelaa edelleen korkealla tasolla. Maalivahtiosastoa voi varmaan pitää suurimpana kysymysmerkkinä. Ei ole ehkä Kainu vielä saanut kaikkea potentiaalia ulosmitattua, mutta silti kova nippu tulossa Kupittaalle.

Kauden ekassa kohtaamisessa Raholassa KRP tuli todella vahvasti päälle ja peli oli käytännössä taputeltu jo puoleenväliin mennessä. Päästiin peliin mukaan oikeastaan vasta loppua kohden, kun näätien isoin nälkä oli tyydytetty. Ollaanko nyt valmiimpia haastamaan heidät?

– Ollaan varmasti valmiimpia tällä kertaa. Ei tarvitse puolta peliä yskiä Raholan hometta keuhkoista pois, niin päästään aloittamaan pelaaminen heti ekasta erästä.


KOTIOTTELUINFO:

Liput FBC Turun kotiotteluihin ennakkoon Tiketistä.

Yksittäislippu 14,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 7,00 €
Lapset (7-15 v.) 7,00 €
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi

Kausikortti runkosarjan kotiotteluihin: 99,00 €
(sis. 16 kpl kotiottelua + FBC Loiston 10 kpl runkosarjan kotiottelua) FBC Turun jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen