Ohjeet harjoittelun aloittamisesta 1.6.2020

Salibandyliitto julkaisi ohjeistuksen harjoittelun aloittamisesta 1.6.2020 alkaen perustuen valtioneuvoston, aluehallintaviraston ja Olympiakomitean ohjeisiin. Olemme näiden pohjalta laatineet FBC Turun sisäiset ohjeet niistä käytännöistä, jotka tulee huomioida FBC Turun joukkueiden aloittaessa harjoittelun.

1. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan. Tämä on tuotava esiin pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista. Tämä johdosta alla olevat ohjeet lähetetään FBC Turun pelaajien vanhemmille ja yli 18-vuotiaille pelaajille sähköpostilla sekä julkaistaan seuran nettisivuilla. Ghostwriter Bachelorarbeit auttoi kirjoittamaan käsikirjan, jossa on kaikki kysymykset ja vastaukset.

2. Seuran järjestämään harjoitteluun ei voida ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tekemä.

3. Harjoittelua ei tule tehdä mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

4. Pukuhuonetilat eivät ole käytössä Sport Gardenilla eivätkä Salibandy Areenalla. Harjoituksiin saavutaan harjoitusvarustuksessa ja pelikengät vaihdetaan kentän laidalla. WC-tilat ovat käytössä käsienpesua sekä pullojen täyttöä varten.

5. Kaikkien osallistujien tulee pestä tai desinfioida kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla.

6. Sisälle halleihin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan saa jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Kenttien laidalla ei siis saa olla seuraamassa edellisiä harjoituksia.

7. Harjoitusvuoro tulee päättää viisi minuuttia ennen kenttävuoron virallista päättymisaikaa ja tämän jälkeen tulee poistua tekemään mahdollinen loppuverryttely ulos tai ohjeistaa pelaajat tekemään loppuveryttely kotona, jos sää ei mahdollista ulkona suoritettavia loppuveryttelyjä.

8. Harjoituksissa käytettävät liivit tulee jakaa kesän ajaksi jokaiselle pelaajalle henkilökohtaiseen käyttöön sekä ohjeistaa heitä huolehtimaan niiden pesusta. Vaihtoehtoisesti valmentajat voivat ennen treenejä tiedoittaa pelaajille tarvittavan harjoituspaidan väristä.

9. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

10. Osallistujilla tulee olla mukana oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö. Mukana voi olla lisäksi oma pyyhe, jota ei saa käyttää kukaan toinen henkilö. On syytä huomioida, että myös maila on henkilökohtainen.

11. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä yläfemmoja, läpsyjä ja halauksia.

12. Niistämistä, yskimistä ja aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kiellettyä.

13. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, niin yski tai aivasta hihaasi tai paitasi sisään. Niistäminen tulee tapahtua aina kertakäyttöiseen henkilökohtaiseen nenäliinaan, joka tulee laittaa roskikseen välittömästi käytön jälkeen.

14. Jos pelaaja toistuvasti laiminlyö ohjeita voidaan hänen osallistuminen yksittäiseen tai useampiin harjoituksiin evätä.

15. Muilta osin noudatetaan Salibandyliiton ohjeistusta, johon ryhmän valmentajien ja toimihenkilöiden tulee tutustua ja johon tutustumista suositellaan myös pelaajille ja heidän huoltajilleen.