Oilersin Luukkonen: ”Toivottavasti Käkkiäinen ja kumppanit löytävät lehtereille!”

FBC Turku viettää lauantaina seurapäivää Kupittaalla ja juniorijoukkueiden kuvaukset takaavat sen, että hallin katsomot ja käytävät täyttyvät koko päiväksi. Naisten edustusjoukkue FBC Loisto korkkaa ensin päivän naisten derbyssä Tepsiä vastaan ja illalla Beecee kohtaa F-liigan suosikkeihin kuuluvan Esport Oilersin. Espoolaisryhmän päävalmentajana toimii Heikki Luukkonen, joka on aikanaan tilkinnyt FBC Turun maalinsuuta ja myös valmennusura on lähtenyt käyntiin Beeceen peräsimessä. Nettitoimituksemme kyseli Heikin tuntoja pelin alla, joka on varmasti ollut varmasti jo pidempään ympyröitynä Luukkosen perheen seinäkalenterissa.Ensiksikin onnittelut juuri tulleesta nimityksestä Latvian päävalmentajaksi seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Millaiset tavoitteet sieltä ladattiin uudelle koutsille?

– Kiitos. Latviassa halutaan kehittyä ja viedä lajia eteenpäin. Kokonaisuudessa miesten maajoukkue on vain jäävuoren huippu, mutta myös tärkeä keihäänkärki. Pyrimme luomaan dynaamisen toimintaympäristön ja perustan tulevalle menestykselle.

Oilerssilla on MM-kisojen jälkeen ollut monta avainpelaajaa sivussa, joka on varmasti hankaloittanut tekemistä. Miltä tilanne näyttää nyt tulevan viikonlopun osalta?

– Meillä on jengissä vähän flunssaa pyörinyt ja tilanne elää päivittäin. Toivotaan, että saadaan ukkoja pelille.

Olet aloittanut valmennusurasi 90-luvun lopulla FBC Turussa. Millaisia tuntoja se nyt herättää, kun kohtaat entisen seurasi vanhassa kotikaupungissasi?

– Turkuun on aina hienoa tulla! Olosuhteet ovat huippuluokkaa ja kirkkaissa valoissa kelpaa peliä hämmästellä. FBC:n kohtaamisessa Turussa nostalgiaa on erityisesti seuran taustojen tapaamisessa ja entisten pelaajien kanssa jutustelussa ennen ja jälkeen matsin. Joukkue on tuon neljän vuosikymmenen aikana sen verran muuttunut, että pelin aikana on helppoa keskittyä oman jengin tekemiseen. Melkomoista kulttuuria keltapaidoissa on kuitenkin syntynyt, koska edelleen taustoilla on tuttuja kasvoja vuosien takaa ja entiset pelaajat löytävät katsomoon. Toivottavasti Käkkiäinen ja kumppanit löytävät lehtereille!Kauden alussa joukkueet kohtasivat Espoossa ja Beecee oli kaksi ekaa erää yllätyksessä kiinni, kun toiselle erätauolle lähdettiin 2-5 lukemissa, mutta lopulta Oilers käänsi rutiinilla pisteet itselleen. Millaisia ajatuksia jäi tästä pelistä mieleen?

– Ensimmäinen kohtaaminen Espoossa oli tasainen ja Beecee:n huolellinen viimeistely, sekä uhrautuva oman maalin varjelu siivitti vierasjengin karkumatkalle. Varsinkin karvauspaineen alta turkulaiset tulivat liukkaasti maalipaikoille. FBC haastoi meidät erinomaisen hyvin, mutta jänne ei aivan kestänyt 60 minuuttia.

Olet varmasti seurannut FBC Turun pelejä nyt Ruudun kautta omien kohtaamisten lisäksi. Keitä Beeceen pelaajia on nyt pistänyt positiivisella tavalla silmään alkukauden peleissä?

Laaksonen ja Beijar ovat olleet luotettavia kärkiukkoja läpi alkukauden. Näiden herrojen kohdalla näkyy muutaman kauden liigakokemus ja suoritustaso säilyy kohtuullisella vaihteluvälillä. Ollikainen ja Kauppinen ovat väläytelleet ajoittain vaarallisuuttaan, Tuomisenkin sihti alkaa löytyä. Huppunen on todella viihdyttävä, ennakkoluuloton ja rohkea nuori pelaaja.

Millainen peli meillä on lauantaina luvassa?

– Uskallan luvata lauantaille viihdetakuun, kuten Oilersin matseissa on tapana. Laatikossa viilettää molemmissa jengeissä nuoria ja taitavia jätkiä, joten eiköhän peli virtaa ja maalipaikkoja synny molempiin päihin. Toivottavasti yleisö löytää paikalle, antaa jengeille virtaa ja pääsee nauttimaan lauantai-illan huumasta.

Kiitos Heikki!

– Kiitos!


KOTIOTTELUINFO:

Liput FBC Turun kotiotteluihin ennakkoon Tiketistä.

Yksittäislippu 14,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 7,00 €
Lapset (7-15 v.) 7,00 €
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi

Kausikortti runkosarjan kotiotteluihin: 99,00 €
(sis. 16 kpl kotiottelua + FBC Loiston 10 kpl runkosarjan kotiottelua)

FBC Turun jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigan runkosarjan kotiotteluihin.