Päätöserän huima nousu toi lopulta pisteen

FBC Turku – Indians 6-7 ja. (1-0, 1-5, 4-1, 0-1)

Olipahan peli Kupittaan maanantai-illassa. Perjantaina Indians oli kävellyt pahasti Beeceen ylitse ja avauserä antoi lupauksia paremmasta, kun Verneri Tuonosen maalilla päästiin maalin edellä ekalle tauolle. Toinen erä oli sitten taas kuin perjantain peli pienoiskoossa, kun kotijoukkue suorastaan lahjoitti henkilökohtaisilla virheillä Indiansin jo 1-5 karkumatkalle.

Erikoistilannepelaaminen on Beeceellä tökkinyt tällä kaudella pahasti, mutta tänään se toimi ja toi pisteen. Ylivoimalla syntyi arvokas 2-5 kavennus Nikolas Laaksosen lavasta toisen erän loppuun. Verneri Tuonosen 3-6 kavennus syntyi normi vasturista, mutta myöskin 4-6 kavennus syntyi taas ylivoimalla, kun Gustavs Griezitis tarjoili näyttävästi lätyn Aaro Ollikaiselle takatolpille. Indians oli laittaa homman pakettiin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa, kun pallo osuu kotijoukkueen tyhjän maalin tolppaan.

Tämän jälkeen nähtiin todellinen Kupittaan maanantai-illan ihme, kun Beecee tuli ilman maalivahtia pelaten ensin maalin päähän viimeisen minuutin alkaessa Griezitisin hienolla laukauksella, jossa oivan esityön tarjoili päädystä Nikolas Laaksonen. Tasoituksessa olikin sitten monta taivaankappaletta kohdillaan, kun hyvinkin sekavien vaiheiden jälkeen pallo ajautui päätyyn Tuonoselle, joka jatkaa pallon maalin eteen. Kapteenin nauhaa maanantaina kantanut Laaksonen ehtii jopa asetella ja sitten painaa pallo voimalla takaristikkoon ajassa 59.58.

Tasoitus söi ja tyhjensi nyt paljon energiaa, joten jatkoajalle ei jäänyt paukkuja. Indians rakensi jatkoajalla yhden tilanteen ja se riitti kun Petr Majer maalasi Indiansille toisen pisteen ajassa 61.22.

– Lähdettiin hakemaan kasvujen pesua perjantaista ja sellainen myös tehtiin. Pisteestäkin huolimatta tehtiin jälleen tänään valtava määrä virheitä, joista kaveri myös rokotti hyvällä prosentilla. Pallollista peliä pitäisi saada paljon vapautuneemmaksi ja aktiivisemmaksi, jolloin oltaisiin parhaimmillamme. Tärkeä piste tietenkin, mutta siihen pettynyt, ettei tänäänkään onnistuttu voittamaan, kommentoi FBC Turun päävalmentaja Juuso Silen pelin jälkeen.

Lauantaina on Beeceellä edessä syyskauden viimeinen peli ennen joululomia, kun joukkue matkaa Bläk Boksiin Classicin vieraaksi.

Maanantai-illan kaikki maalit ovat jälleen katsottavissa Ruudun koosteessa.