Päävalmentaja Stenfors liigastartin alla: ”Onneksi pelaajamme ei lue Pääkalloa!”

FBC Turun miesten edustusjoukkueen historian ensimmänen F-liigaottelu on edessä vihdoin perjantaina, kun Beecee isännöi EräViikinkejä Kupittaalla. Keväästä asti odotettu tapahtuma on nyt vihdoin käsillä ja joukkue on syystäkin täpinöissään. Alta päävalmentaja Mikko Stenfors kommentit ennen kutkuttavaa liigastarttia ja samalla paljastuu uusi sopimuspelaaja joukkueeseen.


Perjantaina on vihdoin edessä kauan odotettu liigastartti. Onko kaikki kunnossa ja pääseekö keltainen sukellusvene iskemään parhaalla rosterilla?

– Vihdosta viimein. Kaikki on niin kunnossa kuin tässä vaiheessa voi vaan olla, ja päästään iskemään suhteellisen terveelle rosterilla kohti viikonloppua (koputtaa puuta).

Millainen peli on luvassa EräViikinkejä vastaan?

– FBC Turun historian ensimmäinen virallinen liigaottelu, eli kaikki on mahdollista. Kaksi nuorentunutta joukkuetta vastakkain ja alkukausi, joten vauhtia on varmasti luvassa.

Treenipelit eivät menneet tulosten valossa ihan nappiin, kun viidestä pelistä vai yksi onnistuttiin voittamaan. Millaisia ajatuksia tämä sinussa herätti?

– Nyt kauden kynnyksellä ja jälkikäteen voi todeta, että preseason oli hankalahko. Pelitavallisia asioita saatiin kyllä tuotua, mutta ehjiä reeniviikkoja olisi saanut olla pari enemmän. Nyt preseason on taputeltu, ja uskon että olemme riittävän valmiita aloittamaan haukkaliigan virallisen osion.

Pääkallon perinteisessä ennakossa Beecee sijoitettiin armotta F-liigan jumboksi. Miten itse koet tällaiset ennakkoveikkailut?

Todella tärkeinä. Pääkallomedia on salibandyn raamattu, ja omasta päivittäisestä ruutuajasta 80% menee selailessa pääkallon sivuja ja keskusteluja. En ole nukkunut silmäystäkään pääkalloennakon jälkeen, koska meillä ei ole palaakaan koko sarjassa. Onneksi pelaajistomme on niin nuorta, että eivät seuraa pääkallomediaa vaan enemmänkin TikTokeja sun muita nykyajan hömpötyksiä.

Kauden alla joukkueen kokoonpanoa täydennettiin vielä nuorella puolustajalla, kun omasta akatemiasta -05 syntynyt puolustaja Arttu Salonen nostettiin mukaan joukkueen sopimuspelaajiin. Millainen lisäpalanen tästä nuoresta miehestä saadaan joukkueeseen?

– Todella nöyrä, työteliäs ja fiksu nuoren miehen alku hyvillä fyysisillä ominaisuuksilla. Iso halu kehittyä, ja palasten osuttua oikein povaan kaverille kirkkaita tulevaisuudennäkymiä salibandyssä.LUE MYÖS: Pääkalloennakko: Tuttu kärkinelikko, mutta miten käy alakerrassa ja pudotuspeliviivalla?

Ottelun tulospalveluun pääset tästä.

OTTELUINFO:

Liput FBC Turun kotiotteluihin ennakkoon Tiketistä.
Yksittäislippu 14,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 7,00 €
Lapset (7-15 v.) 7,00 €
Lapset alle 7 v. ilmaiseksi

Kausikortti runkosarjan kotiotteluihin: 99,00 €
(sis. 16 kpl kotiottelua + FBC Loiston 10 kpl runkosarjan kotiottelua)
Liput ennakkoon TÄSTÄ ja kausikortit puolesta TÄSTÄ. Tiketissä myytävät kortit ovat kaikki digitaalisia, mutta jos haluaa perinteisen pahvisen kausikortin, niin niitä myynnissä kotiotteluidemme lipunmyynnissä.

FBC Turun jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigan runkosarjan kotiotteluihin.
FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 7,00 € .

F-liigan kauden kaikki pelit ovat nähtävissä Ruutu+ palvelussa.