PÄÄVALMENTAJAT ENNUSTAVAT TASAISTA FINAALISARJAA

Pudotuspelisarjat ovat aina joukkueiden välisiä kohtaamisia, jossa ehtii syntyä monenlaisia jännitteitä ja aina löytyy myös taistelupareja. Samalla nämä sarjat ovat aina myös joukkueiden valmennusten välisiä vääntöjä, joissa pystytään taktisilla nyansseilla vaikuttamaan enemmän kuin yksittäisissä runkosarjan kohtaamisissa.

F-liigakarsintojen finaalisarjassa kohtaavilla päävalmentajilla FBC Turun Mikko Stenforsilla ja Josban Sakari Salmelalla on hyvin samankaltaiset taustat, kun ovat vasta ensimmäistä kauttaan joukkueidensa puikoissa ja heti debyyttikausi on tuottanut finaalipaikan. Molemmilta löytyy taustalta pitkä pelaajaura pääsarjatasoilla, jonka tuomaa kokemusta nyt hyödynnetään ja Salmelalla toki on valmennuskokemusta myös alasarjoista.
FBC Turun nettitoimitus otti molemmat finaalisarjan päävalmentajat haastatteluun ja esitimme heille nyt samat kysymykset:

Millainen finaalisarja meillä on odotettavissa ja mitkä asiat tulevat lopulta ratkaisemaan nousijan?

STENFORS:
– Satavarmasti hieno ja tiukka sarja tulossa. Sarjan voittaa se osapuoli kumpi on henkisesti valmiimpi.

SALMELA:
– Uskoisin, että tasaisia vääntöjä tulee vaikkakin FBC Turku niukka ennakkosuosikki onkin kotietunsa ja vahvan materiaalinsa ansiosta. Nousuhan tulee ratkeamaan siihen kumpi ottaa ensiksi kolme voittoa. Pelillisesti tietysti maalipaikkojen luonti ja sitä kautta maalinteko lienevät aika ratkaisevia.

F-Liigakarsintojen ekalla kierroksella tippui koko rankingin kärkinelikko. Oliko tämä yllätys ja mistä tämä kertoo?

STENFORS:
– Oli ja ei. Pleijareissa pelaajalistan ja taktiikan osuus pienenee, ja mentaalipuolen asiat ovat isossa roolissa. LNM ja M-Team olivat vähän turhankin kovassa liidossa runkosarjassa, mutta flowta ei löytynyt selkeestikkään enää kauden tärkeimpiin eli pleijareihin. Kuten historiakin osoittaa, divarin runkosarjan sijoitus ei korreloi mitenkään pleijarimenestyksen kanssa.

SALMELA:
– Totta kai se oli yllätys ja se kertoo tietysti Divarin tasaisuudesta ja siitä että oikeaan aikaan on oltava iskussa.

Mikä on nähdäksesi merkittävin syy, että vastassanne finaaleissa on juuri Beecee/Josba? Mitä vastustajaleirissä on tehty hyvin koko kauden ja erityisesti nyt kevään liigakarsintojen aikana?

STENFORS:
– En ole yllättynyt, että Josba on finaaleissa. Kurinalaisesti puolustava, ja laadukkaan laajalla materiaalilla operoiva joukkue on saanut hyvät vauhdit ennakkosuosikki LNM:n kaadosta. Ottelutallenteiden perusteella Josban kotipeleissä on infernaalinen meininki, ja kaupungissa on havaittavissa salibandybuumia. Hienoa päästä haistelemaan tunnelmaa sunnuntaina Areenalle.


SALMELA:
– Hyvä valmennus, pitkäjänteisyys pelaajiston suhteen ja taitavat pelaajat. Turku on osannut kääntää maalin pelit itselleen.
Nimeä tulevan vastustajan kolme tärkeintä pelaajaa omalle joukkueelleen ja mistä syystä juuri nämä?

STENFORS:
– 1) Arkkila, joka on joukkueen pallollinen sielu ja pelin rytmittäjä. 2) Kontiolahden kotiottelun kuuluttaja, joka on konkreettinen esimerkki siitä, että tyylikkyys on katoava luonnonvara. 3) Forsström, isokokoinen ja laadukas maalivahti. Osaa olla pallon tiellä.

SALMELA:
– 1) Aleksi Sillantaka, koska maalivahdin merkitys kasvaa mitä pidemmälle pelit menevät. 2) Teemu Aaltonen, erittäin yllätyksellinen ja taitava sentteri. 3) Antti Hopeanaula vaikuttaa olevan todella tärkeä all around puolustaja ja kova 1vs1 pelaaja.


Pudotuspeleissä nousee aina sankareita ja ratkaisijoita. Nimeä myös oman joukkueesi isoimmat onnistujat tähän mennessä?

STENFORS:
– En halua nimeä ketään yksittäistä. Joukkueena ollaan edetty finaalivaiheeseen, ja edelleenkin on todettava että parhainta Beeceetä ei olla vielä nähty. Uskon vahvasti, että se nähdään nyt seuraavan puolitoistaviikkoisen aikana.

SALMELA:
– Tietysti puolustaja Olli Arkkila on pelannut huiman kevätpuoliskon. Hyökkääjistä nostaisin esiin yllättävän työhevosen Atte Hyrynkankaan, joka pelaa vasta ensimmäistä pääsarjakautta ja on heti löytänyt ison pelillisen tontin joukkueesta.


F-liigakarsintojen finaalisarjan otteluohjelma:

La 16.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba
Su 17.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
To 21.4. klo 18.30 FBC Turku – Josba

Tarvittaessa:
La 23.4. klo 17.00 Josba – FBC Turku
Su 24.4. klo 15.00 FBC Turku – Josba

Liput FBC Turun kotiotteluihin:

Yksittäislippu 10,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 5,00 €
Lapset alle 15v. 5,00 €
Lapset alle 4v. ilmaiseksi

Liput ennakkoon täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun kausikortti sekä jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigakarsintasarjan kotiotteluihin. FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 5 €.

Kaikki pelit ovat tuttuun tapaan nähtävissä FBC Turun Solidsport-kanavalla.