Perjantaina kärkikamppailu Ruskeasuolla

FBC Turku matkustaa perjantaina Helsingin Ruskeasuolle M-Teamin vieraaksi Divarin kärkikamppailuun. Viime perjantaina Beeceen esitys Rangersia vastaan kotona oli vahva ja samaa trendiä olisi tarkoitus jatkaa haasteen koventuessakin. Vielä hetki sitten melko pitkänä ollut sairaslista on onneksi lähes tyhjentynyt ja tämä on tuonut leveyttä kokoonpanoon. Rangers-peli näytti kuinka tärkeää on saada penkiltä leveyttä rosteriin jopa kesken pelin.Kotijoukkue M-Team on aloittanut kauden vakuuttavasti, kun sillä on kymmenen pelatun pelin jälkeen koossa jo 23 sarjapistettä ja vain yksi tappio varsinaisella peliajalla. Tämä työtapaturma sattui viimeisessä kotipelissä viime lauantaina, kun O2-Jyväskylä kävi ryöväämässä pisteet selvin 3-8 lukemin. Tappiosta ei kuitenkaan voi vetää sen suurempia johtopäätöksiä ja vain hyvällä pelillä Beecee pystyy haaveilemaan pistepotista perjantaina. M-Team vahvistui kesän siirtomarkkinoilla ja nyt on hyökkäyksessä ollut aiempaa enemmän leveyttä. Divarin pistepörssin kärkikuusikossa keikkuu neljä Ruskeasuon bussivarikolta ponnistavaa hyökkääjää: Mikko Levänen (9+9=18), Aki Mäkinen (5+12=17), Jesse Jokelainen (10+5=15) sekä Eetu Erkkilä (6+9=15). Tämän nelikon kurissa pitäminen on varmasti illan avaintekijöitä, kun pinnoja halutaan mukaan Turkuun ottaa.FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsille heitettiin jälleen kolme pikaista kysymystä tulevaan peliin liittyen:

Videoita ollaan kelailtu taas tuttuun tapaan runsaasti, niin omien pelien kuin myös tulevan vastustajan osalta. Millainen haaste Beeceellä on perjantaina edessä?

– Iso haaste on edessä, kun vastassa divarin kärkiporukka. Hyvä tasomittari missä mennään tällä hetkellä. Vastassa nuorekas ja ennakkoluuloton joukkue, joka on hyvä pallolla.

Kokoonpanot on loukkaantumisten vuoksi elänyt koko alkukauden, niin millainen rosteri saadaan perjantaina Muhosen bussin kyytiin?

– Muhosen bussiin nousee täysi 20 pelaajan rykmentti. Kostiaisella alaraajavammaa, muuten kaikki pitkäaikaispotilasta Verkkua (Verneri Tuononen) poislukien pelikunnossa.

Ollaan viime peleissä päästy aika vähän pelaamaan ylivoimalla. Onko pelaamisessamme ollut jotain sellaista, että vastustajat ole joutuneet rikkomaan vai mistä johtuu? Oletteko tätä valmennuksessa analysoineet tarkemmin?

– Tämä on todella hyvä kysymys. Pitänee haastaa entistä enemmän 1vs1 -tilanteissa, niin päästään pelaamaan erikoistilanteita enemmän.

Perjantain pelin jälkeen pelataan heti sunnuntaina kotipeli, mutta nyt poikkeuksellisesti Nousiaisissa ja siellä uudella upealla Nouste Areenalla. Tästä pelistä ennakointia perjantain pelin raportissa.Kaikki pelithän on jo monelle tuttuun tapaan nähtävissä Solidsport-kanavallamme: https://solidsport.com/fbcturku-miehet