Perjantaina matkataan jumbofinaaliin Vantaalle

Perjantaina Vantaan Energia Areenalla kohtaavat F-liigan kahta viimeistä sijaa pitävät joukkueet, kun FBC Turku lähtee haastamaan pinnan edellä olevaa EräViikinkejä. Runkosarjan ennakoissa ei asiantuntijoilta sarjanousija Beeceelle paljoa enempää nyt laskettukaan, mutta ErViä sentään povailtiin jopa pleijaripaikoista taistelevaksi ryhmäksi. Vaisu alkukausi on ollut iso pettymys myös jättiseuran johtoportaalle ja päävalmentaja Tomi Rastas sai viikolla kenkää. Miro Mäkelä ottaa nyt aikaistetulla aikataululla joukkueesta vastuun nousten kakkosvalmentajan paikalta päävalmentajaksi heti eikä vasta kauden jälkeen, kuten alunperin oli tarkoitus.

FBC Turun riveissä pelaa nyt toista kautta vasemman laitahyökkääjän tontilla operoiva Lauri Laine, joka aiemmin edusti EräViikinkejä junioreista aina liigatasolle asti. Opiskelut toi miehen Beeceen onneksi Turkuun ja tämä Late onkin nyt oikea mies ennakoimaan perjantain koitosta alta löytyvän kysymyspatteriston muodossa.
Perjantaina kohdataan junioriaikojen seurasi EräViikingit Vantaan Energia Areenalla. Millaisia ajatuksia ja odotuksia tämä omalla kohdallasi herättää?
– Tottakai luo pienen kivan lisä boostin itselle kun pääsee vanhaa seuraan vastaan pelaamaan. Itselle harvinaisia tilanteita kun harvoin vaihtanut seuraa pelaajauran aikana.

EräViikingeistä piti syntyessään tulla mahtiseura suomalaiseen salibandyyn, joka hallitsee liigakenttiä vuodesta toiseen. Alku oli vielä lupaava, mutta sen jälkeen käyrä on ollut pahasti alaspäin. Minkä näet suurimpina syinä jatkuvaan alisuorittamiseen, kun olet päässyt sitä sisältäpäin vuosia seuraamaan?
– Vaikea sanoa yhtä tiettyä asiaa mutta ehkä luotto vanhempiin pelaajiin on ollut hieman liian suuressa osassa, jonka seurauksena nuoria lupauksia on lähtenyt muihin seuroihin hakemaan läpimurtoa.

Onko EräViikinkien tämän kauden joukkueessa vielä paljon vanhoja pelikavereitasi?
– Tuttuja kavereita tosiaan löytyy vielä todella paljon kuten: Eklund, Turula, Laitinen, Sillanpää, Kerola… Tosi mukava päästä pelaamaan taas pitkästä aikaa vastakkain!

Nyt on käynnissä toinen kautesi turkulaispaidassa. Mitä eroavaisuuksia näet Beeceen ja ErVin välillä niin joukkue kuin seuratasolla?
– Mukava ympäristö ollut molemmissa seuroissa, mukavat pelikaverit ja hyvä valmennus. Ehkä erona se, että Ervissä jotkin asiat ollaan toteutettu vielä ammattimaisemmin, mutta se luonnollisesti johtuu myös siitä että siellä ollaan pelattu liigaa niin kauan, uskon että meilläkin asiat menee siihen suuntaan koko ajan.

Pelipaikkasi on vaihdellut moneen kertaan sinä aikana, kun olet Turussa pelannut. Maalivahdiksi ei sentään ole päävalmentaja Stenfors sinua vielä komentanut. Mitä itse tykkäät tästä?
– Pelipaikan vaihtuminen ei omaan tekemiseen hirveesti vaikuta. Luotetaan siihen mitä valmennus on päättänyt ja pyritään pelaamaan aina paras mahdollinen suoritus pelipaikasta riippumatta.

Kauden eka kohtaaminen oli samalla meidän liiga-avaus. Hyvän alun jälkeen peli kääntyi ErVille, kuten on käynyt liian monessa pelissä tällä kaudella. Mitä tästä pelistä jäi mieleen?
– Meidän taktiikka oli ehkä vähän väärä viime pelissä Erviä vastaan. Nyt ollaan scoutattu kaveria laadukkaasti ja uskon että ollaan nyt löydetty taktiikka, jolla on mahdollisuus täysiin pisteisiin perjantain pelissä.Ollaan päästy koko ajan lähemmäksi täyden 60 minuutin suoritusta, mutta vielä on osunut erityisesti pelien keskimmäisiin eriin oksakohtia jotka ovat käyneet kalliiksi. Mistä näet tämän johtuvan?
– Hyvän alun jälkeen ollaan ehkä vähän höllätty kaasua tai jos kaveri pääsee kaventamaan peliä niin on tullut hetkellinen lamaantuminen. Näistäkin asioista ollaan puhuttu ja uskon että joukkue pystyy taas tulevassa pelissä pelaamaan ehjemmän ja kypsemmän pelin kuin viimeksi.

Millaisen pelin uskot perjantain jumbofinaalista muodostuvan ja mihin asioihin homma tulee ratkeamaan?
– Tulossa tiukka ja viihdyttävä peli! Pelin voittaa se, joka uskaltaa olla pallolla rohkeampi ja pelata viisaammin pelin loppupuolella. Uskon että meillä on todellakin mahdollisuus ottaa maailman suurimmalta salibandyseuralta pisteet mukaan Turkuun!

Perjantain peli on tuttuun tapaan nähtävissä Ruutu-palvelusta.
Sunnuntaina pelataan kotona Indiansia vastaan ja liput siihenkin pelii myy Tiketti.