Pudotuspelit käynnistyvät – Rangers vastassa puolivälierissä

Runkosarjan voiton napannut miesten edustusjoukkue aloittaa pudotuspelinsä lauantaina Kupittaalla. Vastaan valikoitui Kirkkonummen Rangers, jonka runkosarjasijoitus oli seitsemäs.

Vahvaa kautta pelaava Beecee nappasi siis runkosarjan voiton, mutta vain yhden pisteen erolla Karhujen voitokkaan loppukauden myötä. Loppusaldona oli 64 pistettä (20 kpl 3 pisteen voittoa, 4 kpl 1 pisteen tappiota, 2 kpl 0 pisteen tappiota) ja täten joukkue saavutti myös nyt kolmatta kautta käytössä olevan uudistetun pistelaskun myötä nykymuotoisen Divarin piste-ennätyksen. Parannusta Nurmon Jymyn viime kauden ennätyssaldoon tuli 9 pisteen verran.

Joukkueen vahvuus runkosarjassa oli ehdottomasti pelaajiston leveydessä ja kolmessa toimivassa kentällisessä. Tästä osoituksena 9 kpl kahdenkymmenen tehopisteen ylittänyttä pelaajaa ja kaikkien kentällä käyneiden pelaajien plusmerkkinen tehotilasto. Pörsseistä nostona Antti Vuorisen (31+10) ja Matias Kallion (22+18) neljänkymmenen pisteen ylitys, tehotilaston kärkenä hääri Aleksi Havia lukemalla +32.Mutta se oli runkosarja se, nyt on pudotuspelien vuoro.

Vastaan asettuu siis Kirkkonummen Rangers, joka taisteli tiensä pudotuspeleihin koronan aiheuttamien pelitaukojen sävyttämän rikkonaisen syyskauden jälkeen. Rangers on pallollisesti taitava, tehokasta kääntöpeliä viljelevä ja monipuolista salibandya pelaava joukkue, joka on tullut Beeceelle tutuksi lukuisista viime vuosina käydyistä kamppailuista. Joukkueen potentiaalista kertoo esimerkiksi samalla pelaajarungolla toissa kaudella saavutettu runkosarjan kärkipaikka.

Rangersista nousi runkosarjassa selkeästi esille ykkösnyrkki Kaius Klemetti – Erik Helenius – Kristian Lamminen, joka oli omilla lukemillaan sekä teho- että pistepörsissä. Erityisesti runkosarjan lopussa kovia tehoja takonut hanakasti laukova Lamminen (39+16) on hyvä nostaa joukkueesta esiin.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet perinteisesti tiukkoja vääntöjä. Myös kuluneen kauden molemmat keskinäiset olivat tiukkoja vääntöjä, vaikka loppulukemat kirjattiinkin lopulta selkeän tuntuisesti Beeceelle (7-3, 3-11).Otteluohjelma:

La 06.03. klo 14:00 FBC Turku – Rangers Kupittaan ph Turku

Su 07.03. klo 12:30 Rangers – FBC Turku Väestönsuojan ph Kirkkonummi

Ke 10.03. klo 18:30 FBC Turku – Rangers Kupittaan ph Turku (tarvittaessa)

Koronarajoituksista johtuen ottelumme pelataan ilman yleisöä. Kaikki ottelut lähetetään kuitenkin suorana Solidsport-kanavallamme, tervetuloa mukaan seuraamaan kevään koitoksia!

Yleistä pudotuspeleistä:

Pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli ensimmäisenä kaksi voittoa saavuttanut joukkue etenee seuraavaan vaiheeseen. Välierissä otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan, paras vastaan heikoin ja niin edelleen. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Divarin kausi huipentuu finaaleihin. Pronssiottelua ei pelata. Finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä eli ensimmäisenä kolme ottelua voittanut voittaa Divarin mestaruuden. Finaalien voittaja nousee seuraavaksi kaudeksi F-liigaan. Finaalin hävinnyt joukkue jatkaa kauttaan liigakarsintoihin, joissa se haastaa F-liigan putoamiskarsinnan hävinneen joukkueen. (Lähde: Salibandy.fi)