Rutiinisuoritus riitti voittoon sunnuntaina Kuopiossa

Welhot – FBC Turku 3-9 (3-3, 0-3, 0-3)

FBC Turun viikonloppu Itä-Suomessa jatkui sunnuntaina Kuopion vierailulla josta irtosi yskähtelevän alun jälkeen lopulta selvä voitto. Avauserä meni turkulaissilmin katseltuna hieman sekoiluksi, kun maaleja tehtiin vuorotahtiin. Kahteen jälkimmäiseen löydettiin omaan pallolliseen tekemiseen rutiinataso ja se riitti tiputtamaan Welhot kyydistä. Tehoja tuli nyt laajalti joka jatkon kannalta hyvä juttu.

Beecee teki pelissä avausmaalin seitsemännellä peliminuutilla, kun Elias Siira tarjoilee Aaro Ollikaiselle maalin edessä varman paikan. Valitettavasti Welhot tasoittaa vain minuuttia myöhemmin. Lauri Laineen osumalla päästään uudelleen johtoon, mutta jälleen kotijoukkue tulee tasoihin miltei heti perään, kun Severi Raution jäähy kostautuu Eetu Juvosen maalatessa ylivoimalla. Hurlumhei saa jatkoa ja Sami Tuominen tekee läpiajosta Beeceen kolmannen osuman ja valitettavasti kotijoukkue tulee jälleen tasoihin, kun Juvonen osuu toistamiseen. Näin eka tauko kutsuu joukkueita 3-3 tasalukemissa.

Toinen erä alkaa nyt enemmän tunnustellen. Molemmille syntyy pari maalipaikkaa, mutta tulosta taululle saatiin aikaan vasta, kun päästiin viime peleissä harvinaiselle ylivoimalle, jossa Lauri Laine osuu heti vaparista. Nyt päästiin myös ekaa kertaa kahden maalin johtoasemaan, kun kapteeni Jussi Hoikkala tuikkaa viidennen turkulaismaalin. Ei peli mitenkään loistokasta edelleenkään ollut, mutta toisessa erässä saatiin pelillinen hallinta tapahtumiin. Aaro Ollikainen laukoo kuudennen turkulaismaalin vajaa seitsemän minuuttia ennen toista taukoa joka jää erän viimeiseksi.

Päätöserään Beecee saa hyvän alun, kun Teemu Aaltonen tarjoilee avausvaihdossa Sami Tuomiselle maalin kulmalle. Peli meni tämän jälkeen vähän pelailuksi, kun suurin jännite pelin voitosta seitsemännen maalin myötä himmeni. Antti Vuorinen tekee läpiajosta kahdeksannen ja Jussi Hoikkala yhdeksännen turkulaismaalin. Viimeisen vitosen pyörähtäessä käyntiin päästään vielä yrittämään ylivoimalla sitä kymmenettä, mutta nyt oli terävyys poissa tekemisestä ja homma meni siirtelyksi. Enää ei lisämaaleja Kuopiossa nähty, vaikka tyhjääkin welhomaalia oli tarjolla.

FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin kommentit pelin jälkeen:

Vihdosta viimein saatiin ketsuppipulloa auki maalien muodossa. Ensimmäinen erä oli hieman hakemista erityisesti karvauksen suhteen, toinen ja kolmas erä hyvää ja kypsää esitystä. Kaksi maalitonta (omiin) erää lämmittää myös mieltä. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan, ja ens viikolla kehitytään ja pelataan jälleen.