SELVÄ JOHTO SULI HIRVITEATTERISSA MAALIN TAPPIOKSI

Happee – FBC Turku 6-5 (1-2, 1-3, 4-0)

FBC Turun reissuviikonlopun toinen ottelu pelattiin sunnuntaina Jyväskylässä Happeen vieraana. Viime kerran vierailu oli tuottanut nöyryyttävän 15-1 tappion ja tästä lähdettiin parantamaan. Työhaalarit niskassa painettiin hommia ja eka puolituntinen näytti varsin hyvältä, kun terävällä kääntöpelaamisella onnistuttiin hankkimaan 5-1 johtoasema. Turkulaismaalissa pelasi Marek Hallbäck uransa ekan liigapelin ja hyvin pelasikin. Valitettavasti jälkimmäisellä puolikkaalla Happee sai pelistä vahvan otteen ja marssi lopussa väkisin rinnalle ja ohitse. Turkulaismaaleista vastasivat tänään Pyry Kauppinen, Verneri Tuononen, Juuso Forsman, Matias Kallio ja ekan liigamaalinsa tehnyt viime kevään ratkaisufinaalin sankari Joona Heiskanen.

– Tänään pelattiin isolla sydämmellä, mutta ei vieläkään palkintoa. Pelisuunnitelma oli oikea, ja joukkue suoritti sitä miltein täydellisesti. Tämä taistelutahto pitää monistaa keväälle, summasi sunnuntain teatterivierailun annin FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors.

Tuomaritoiminnasta on turha kitistä pelin jälkeen, kun ei se tulosta tunnetusti muuta. Illan tuomariparille menee kuitenkin toive, että katsokaa lopun tapahtumat uudelleen nauhalta. Verneri Tuonoselle tuomittiin jäähy reilu neljä minuuttia ennen päätöstä, mutta rikettä ei nauhalta löydy, vaikka kuinka kelaillaan edes ja taas. Iso tuomio tuohon paikkaan, kun peli oli tasan ja sillä ylivoimalla Happee teki voittomaalinsa. Toinen kyseenalainen tilanne tuli eteen vielä puoli minuuttia ennen loppua, kun Aaro Ollikainen haastoi keskustaan ja molemmilta puolilta tuli melko vahvasti kotijoukkueen mailaa varteen. Ei jäähyä, mutta ei edes vaparia. Happee oli pitkällä juoksulla varmasti nytkin parempi joukkue, mutta ei tällaisia lahjoja tarvitse tuomariparin antaa.

Ottelun maalikooste katsottavissa jälleen Ruutu-palvelusta.