Siipirikkoinen Beecee haki taistelupisteen Oulusta

OLS – FBC Turku 7-6 ja. (2-2, 3-0, 1-4, 1-0)

FBC Turku avasi pistetilinsä F-liigassa todella vaiherikkaan viikonlopun päätteeksi, kun jatkoaikatappio Oulussa rikkoo kuparisen. Beecee esitti päätöserässä huiman neljän maalin loppukirin, jonka huipensi Nikolas Laaksosen etukulmasta sisään painunut terävä kuti vain 41 sekuntia ennen täyttä aikaa, joka tasoitti pelin. Ensimmäinen voitto jäi kuitenkin vielä odotuttamaan itseään, kun jatkoajan kolmannella minuutilla OLS:n Joni-Arttu Siepin hieno laukaus päättää ottelun lopulta kotijoukkueen voittoon. Näin sunnuntain kierroksen jälkeen miesten F-liigassa ei ole enää yksikään joukkue nollilla, mutta toisaalta ei myöskään puhtaalla pelillä.

– Tyydyttävän kypsä suoritus, erityisesti pallollisena. Toisen erän loppupuoliskolla selät suoristuivat ja unohdettiin hetkellisesti, että ollaan pelaamassa liigapeliä. Hyvä tasonnosto kolmanteen erään ja ansaitusti tasoihin. Kolmea pistettä oli tarjolla, mutta nyt tyydyttävä yhteen, summasi FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin tapahtumat paluumatkalla bussissa.

Varsin kaksijakoisen pelin avauserässä Beecee ehti karata jo 0-2 johtoon kahdella Aaro Ollikaisen maalilla, mutta peli oli kuitenkin vahvasti menossa kotijoukkueelle, kun se iski seuraavat kuusi osumaa. Päätöserän kahdeksannella minuutilla, kun OLS ylivoimalla karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, niin kovinkaan moni ei olisi lyönyt turkulaisten puolesta vetoa. Joukkueelta ei kuitenkaan usko loppunut ja Nikolas Laaksosen illan ensimmäinen aloitti raivoisan kirin. Pakkaa puristettiin hieman tiiviimmäksi ja Lauri Laineen sekä Aaro Ollikaisen illan kolmannella päästiin jo maalin päähän, kun peliaikaa oli jäljellä vielä yhdeksän minuuttia. OLS oli pahasti sillassa, mutta oli jo kestämässä kovan turkulaispaineen, jossa aikalisänkin kautta haettiin helpotusta. Kuusvitonen tuotti lopulta tulosta, kun Nikolas Laaksoselle löydettiin sen verran tilaa laidasta pahan tekoon, jolla F-liigakauden avauspinna saatiin mukaan matkaan. Sentteri Laaksosen (2+0) johtama ykkösketju, jossa laidoilla Ollikainen (3+1) ja Elias Siira (0+3) oli läpi pelin todella vahva voittaen 5-1 oman pelinsä.

Ottelun maalikooste on nähtävissä Ruutu-palvelussa.

Derby oli toki hieno tapahtuma, mutta urheilussa nolla pistettä on aina tylyt nolla pistettä, kun tässä ollaan kuitenkin urheiluseura eikä tapahtumajärjestäjä. Samalla derbyn tuotoksena nippu avainpelaajia joutui sairastuvalle, joka on turhan kova hinta avauspisteitä vielä hakeneelle nousijajoukkueelle. Derbyn ja sunnuntain Oulun pelin välissäkään ei tapahtumista ollut nyt pulaa, kun kiidätettiin miehiä sairaalaan kuvattavaksi ja samalla taisteltiin kabinetissa Pyry Kauppinen pelikieltoa vapaaksi. Pelikielto saatiin sitten lopulta kumotuksi myöhään lauantai-iltana, mutta ei kuitenkaan enää Pyryä Ouluun saakka pelaamaan. Kaiken huipuksi sitten ennen Oulua tuli liikenteessä tukos vastaan, kun jonkun epäonnisen auto oli ilmiliekeissä. Muhosen bussi kaartaa lopulta puolitoista tuntia myöhässä Kastellin Monitoimitalon parkkipaikalle. Peliä kyllä myöhäistetään neljäkymmentä minuuttia, mutta eihän tuo nyt missään tapauksessa optimaalinen valmistautuminen ollut illan peliin.

Ensi lauantaina kohdataan Indians Espoossa ja sitä seuraavana perjantaina saadaan Lasb vieraaksi Kupittaalle. Toivottavasti saadaan pelaajia takaisin sairastuvalta jo tulevalla viikolla, sillä tämä pelitahti on koko lokakuun todella tiivis ja leveyttä tarvitaan.