Soittorasia kävi ryöstöretkellä Kupittaalla

FBC Turku – Soittorasia 7-8 (1-3, 4-2, 2-3)

Sarjanousija Soittorasia tuli nöyrällä joskin melko sekavalla pelisuunnitelmalla hakemaan pisteitä Turusta ja siinä nyt myös onnistui. FBC Turku tuli kyllä keskiviikkonakin paikalle, mutta ei ollut nyt läsnä kuin hetkittäin. Voittoa tarjottiin pelissä moneen otteeseen kotijoukkueelle, mutta kun tekeminen on alussa puolittaista, niin sitä on vaikea kääntää kesken pelin. Soittorasia puolusti tiiviisti kentän keskustaa, joka oli kyllä hyvin tiedossa ennakkoon, kuten myös terävät vastahyökkäykset jolla se teki ne ratkaisevat maalit. Terävämmällä tekemisellä peli olisi ollut vielä käännettävissä lopussakin, kun Soittorasian kassari Pasi Järvinen sekoili itsensä suihkuun, mutta tämän päivän esityksellä ei ansaittu nyt yhtään mitään.

Peli lähti Beeceen osalta nyt vaihteeksi terävästi käyntiin ja kapteeni Jussi Hoikkala teki seitsemännellä peliminuutilla pelin avausmaalin. Valitettavasti avauserän ilon hetket jäikin kotijoukkueen osalta siihen. Terävästi vastahyökkäyksillä iskenyt Soittorasia latoi seuraavat kolme kaappia ja näin ekalle tauolle lähdettiin vieraiden 1-3 johdossa.

Toisen erän alussa Aaro Ollikainen tuo kotijoukkueen maalin päähän terävällä vastahyökkäysmaalilla. Tasoitusosumaankin tarjottiin saumoja heti perään, kun kavennuksen jälkeen Soittorasia sortuu ottamaan jäähyn. Pari kertaa saatiin pallo tolpan viereen sivuverkkoon, mutta maali jäi tällä kertaa ylivoimalla tekemättä. Ote siirtyi kuitenkin pelissä yhä vahvemmin kotijoukkueelle. Ollikainen onnistuu illan toisellaan tasoittamaan pelin erän puolivälissä ja Antti Vuorinen ohjaa taidokkaasti kotijoukkueen johtoon vain paria minuuttia myöhemmin. Koko kentän käännöstä Elias Siira uittaa Sami Tuomisen syötöstä kotijoukkueen viidennen maalin ja pelin piti kääntyä lopullisesti. Valitettavasti nyt selät suoristui ja pääkopissa tuudittauduttiin lopun rallatteluihin. Nöyrempi Soittorasia tuli uudelleen maalin päähän ja jälleen kerran vastahyökkäysmaalilla. Toisen erän loppuun sitten vielä kerran annetaan hieman löysää omissa ja niin vain kaveri tulee tasoihin Kaius Toivosen osuessa aivan maalin ristikkoon. Toiselle tauolle jossittelemaan 5-5 tasalukemissa, kun paljon parempaakin oli tarjolla.

Päätöserän alussa taas tuttua kylmää suihkua hervantalaisen vastaiskujengin toimesta ja taas oltiin maali perässä. Seitsemännellä minuutilla oltiinkin sitten jo tavarat melkein housuissa ja kolme maalia perässä. Edelleenkään ei opittu, että kaverihan iskee terävästi vastaan ja viimeistelee jäätävästi jos annetaan hukataan sitä muovista ja reikäistä. Oma peli oli aivan sekaisin ja päävalmentaja Mikko Stenforsin oli pakko kutsua ryhmänsä aikalisälle.

Peliin saatiinkin hieman ryhtiä ja Aleksi Havian maukas soolomaali yhdeksännellä minuutilla nosti uudelleen toiveita. Tämän jälkeen ajassa 51.48 nähtiin kauden erikoisin tilanne, kun Soittorasian maalivahti Antti Järvinen menetti kotijoukkueen pyörityksessä kypäränsä ja jatkoi pelaamista ilman maskia. No pallo pelataan maalille ja rankkarituomio oli tästä selviö. Samalla 2+10 minuutin rangaistus kassarille, jota mies ei nyt sulattunut. Maski voimalla päätyseinään ja punaisella kortilla suihkuun. Monen minuutin torikokouksen jälkeisessä rankkarissa Elias Siiran nosto menee nyt valitettavasti takatolpasta ohi.

Ere Laitimon onnekkaalla ylivoimaosumalla päästiin vielä maaliin päähän, mutta tasoitus jäi nyt tekemättä viiden minuutin ylivoimalla, vaikka sitä nyt oikein tarjoamalla tarjottiin. Paikkoja kyllä luotiin useampikin ja vielä ilman maalivahtiakin pelaten, mutta nyt ei ollut ruuti kuivaa ja kylmänä luukulle komennettu Elias Tigerstedt venyi pariin maagiseen gamesaveriin. Soittorasia pääsi tuulettamaan maalin voittoaan summerin soidessa ja nyt on pakko myöntää, että ansaittua voittoa kun kotijoukkueelle ei tänään kelvannut.

FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsin kommentit pelin jälkeen:

– Kaikki kunnia vastustajalle, puolusti matalalta, käänsi peliä ja rankoi hyvällä prosentilla. Meilläkin oli paikat ratkoa peli lopullisesti mutta tällä kertaa ei onnistuttu. Hyvä muistutus siitä että peli ei ole vielä missään nimessä valmista. Ei tämä häviäminen hienoa ole, eikä tähän totu ikinä mutta nukutaan yön yli ja huomenna focus kohti viikonlopun tuplapelejä.

Pelit jatkuvat tuplaviikonlopulla, kun lauantaina matkataan Liminkaan Niittomiesten vieraaksi ja paluumatkalla sunnuntaina kohdataan O2 Jyväskylässä. Tästä otetaan opiksi ja sisuuntuneena kohti pohjoista.