Sokka: ”Nappisuoritusta ei olla meiltä vielä nähty!”

Torstaina on Kupittaalla F-liigakarsintojen kolmannessa välieräpelissä sarja katkolla Beeceelle, kun se johtaa Hawksia 2-0 otteluvoitoin. Sanotaan, että sarjan katkaisupeli on aina se kaikkein haastavin. Mitä miettii tästä FBC Turun kokenut puolustaja Miikka Sokka, niin siitä otti FBC Turun nettitoimitus alla olevalla kysymyspatteristolla selvää.

Tällä kaudella sinut on nähty pakin tontilla, kun koko pelaajaurasi olet tainnut muuten pelata sentterinä. Miltä muutos on sinusta itsestä tuntunut?

– Alkuun oli luonnollisesti hieman sopeutumista, mutta toisaalta se oli myös melko virkistävä vaihdos. Sentteriin verrattuna vastuualueet ovat aika samankaltaiset sekä omassa päässä että pelin avauksessa, joten aika kivuttomasti muutos kuitenkin sitten tapahtui.

Tämä on neljäs kautesi Beeceessä ja kolmannen päävalmentajan alaisuudessa. Millaisia eroavaisuuksia näet näiden kausien välillä?

– Joitakin asioita on lähestytty nykyisen valmennuksen alaisuudessa hieman eri tavoin, mikä on nähtävissä esimerkiksi pallottomana aktiivisuutena, jolloin karvausta on rohkeasti lähdetty nostamaan. Toisaalta joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana, joten se on mahdollistanut joidenkin jo aikaisemmin hyväksi todettujen asioiden pitämisen ennallaan.

Pleijareissa on tällä kaudella keltainen sukellusvene suorittanut tähän mennessä tuloksellisesti hyvin. Mitkä näet avaintekijäksi, että maalin pelit ovat nyt kääntyneet meille?

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä ettei meiltä olla näissä pleijareissa vielä nähty yhtäkään nappisuoritusta, vaikka voittoja onkin tullut. Jonkinlainen avaintekijä lieneekin se, että pystymme laajalla ja tasaisella rintamalla myllyttämään koko matsin ajan. Tämän lisäksi perustekemisemme taso on ollut riittävällä tasolla, vaikka ruuvissa onkin vielä kiristysvaraa siihen nappisuoritukseen.

Mitä pitää erityisesti parantaa, jotta ei olla torstaina jälleen tälle keväälle tyypillisessä takaa-ajoasemassa?

– Laitetaan matsin parista ekasta paikasta pallo sisään ja kaverille heti luu kurkkuun. Välillä tuntuu, että tarvitsemme muutaman maalin tekemiseen tusinan verran kelvollisia maalipaikkoja.

Sarja ei ole ollut maalinteon juhlaa, millä eväillä hanoja saadaan paremmin auki ja sarja poikki?

– Mua ei haittaa, vaikka tehtäisiin vain pari kolme maalia, kunhan omassa päässä ei anneta kaverille yhtäkään ilmaista maalia. Isot pojat ovat kertoneet, että hyökkäämällä voitetaan pelejä ja puolustamalla sitten jotain vähän suurempaa.


Liput FBC Turun kotiotteluihin:

Yksittäislippu 10,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 5,00 €
Lapset alle 15v. 5,00 €
Lapset alle 4v. ilmaiseksi

Liput ennakkoon täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun kausikortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn F-liigakarsintasarjan kotiotteluihin. FBC Turun jäsenkortilla vapaa sisäänpääsy F-Liigakarsintojen välieräsarjan kotiotteluihin. FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 5 €.

Kaikki pelit ovat tuttuun tapaan nähtävissä FBC Turun Solidsport-kanavalla.