SPV eteni jatkoaikavoitolla jatkoon cupissa

SPV – FBC TURKU 7-6 ja. (1-3, 0-0, 5-3, 1-0)

FBC Turku oli lähellä cupin välieräpaikkaa sunnuntaina Seinäjoella, mutta valitettavasti urheilussa ei lähellä voittoa olemista lasketa. SPV tuli lopussa ilman veskaria pelaten väkisin tasoihin ja Beeceen tämän kauden cupin taival tuli päätökseen jatkoajan kahdeksannella minuutilla, kun Konsta Haukkala illan kolmanneellaan ratkaisee voiton SPV:lle. Beecee oli sunnuntaina pari erää parempi joukkue ja jossiteltavaakin nyt jäi paljon.

SPV:n prässipeli oli ennakkoon hyvin tiedossa ja tätä jopa toivottiin turkulaisleirissä. Avauserässä kotijoukkueen pelitapa tuotti enemmän paikkoja keltaisissa shortseissa operoiville, kun kääntöpeli oli uomissaan. Johtolukemat olivat 1-3 ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä, mutta olisivat voineet olleet jopa suuremmat. Kotijoukkue piti toki palloa, mutta enimmäkseen melko vaarattomasti ulkokehällä ja maalin tuonut rankkarikin oli lahja tuomarilta joka oli nyt tilanteessa kauempana. Beeceen maalit avauserässä merkattiin Teemu Aaltoselle, Miikka Sokalle ja Saku Hirmastolle.

Toinen erä nyhjättiin maalittomana ilman tilastomerkintöjä. Kotijoukkuekin pääsi tässä vaiheessa jo paremmin peliin mukaan, mutta paremmat paikat oli edelleen turkulaisilla. Valitettavasti vedot hyvilläkin tonteilla osuivat useimmiten veskan Oxdog-logoon.

Päätöserä alkoi murheellisesti, kun muuten hyvin toiminut prässin purku jäi hylsyksi josta SPV rokotti tylysti. Heti perään väärästä vaihdosta turha jäähy ja Peliveljet välittömästi siitä tasoihin. Olisi luullut, että altavastaajana peliin lähtenyt divarijoukkue jyrätään kotijoukkueen toimesta nyt maan rakoon, mutta hyvällä itseluottamuksella pelannut Beecee vain lisäsi kierroksia. Teemu Aaltosen illan toisella maalilla keltainen sukellusvene uudelleen johtoon ja kun vielä perään SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvo komennetaan viiden minutin jäähylle, niin pullat olivat hyvin taas uunissa. Antti Vuorinen ampuu ylivoimalla johdon taas kahteen maaliin pelimiehen kympin alkaessa.

SPV:n kapteeni Ville Kuusela tuo kotijoukkueen maalin päähän, kun viimeinen vitonen on jo käynnissä. Teemu Aaltosen viimeistellessä hattutemppunsa vajaa kolme minuuttia ennen täyttä aikaa tuntui taas jatkopaikka olevan hyvin lähellä. Valitettavasti tuomaripari ei nyt uskaltanut ottaa selvällä korkealla mailalla tehtyä kavennusmaalia pois ja SPV pääsee jällleen maalin päähän viimeisen kahden minuutin alkaessa. Kotijoukkueen mylly tuottaa lopulta tulosta, kun Jari Hankkio laukaus tasoittaa pelin ajassa 59.11.

Jatkoajalla ei ollut oikeastaan kummallakaan paikkoja ennen ratkaisua joka lähti pienestä pomputtelusta johon kotijoukkue iski. Oltiin lähellä, mutta samalla niin kaukana ja kunnioitetaan lopputulosta. Onnea SPV:lle välieriin. Beecee pääsee tämän jälkeen keskittymään päätuotteeseen eli Divariin ja keväällä edessä häämöttäviin pudotuspeleihin.

FBC Turun päävalmentaja Santeri Raatarilan kommentit pelin jälkeen:

– Todella lähellä oltiin ja vaikka tappio aina harmittaakin, niin siitä huolimatta pitää nähdä myös tuloksen taakse ja olla tyytyväinen siihen, että pelattiin hyvä ottelu varsin laadukasta vastustajaa vastaan. 5vs5-pelissä esiinnyimme tänään ihan hyvin, mutta erityisesti erikoistilannepelaaminen oli SPV:llä tänään todella laadukasta.

– Kiitos SPV:lle hyvästä ottelusta. Nyt meidän osalta keskittyminen suuntautuu täysin Divarin runkosarjan jälkimmäiseen puolikkaaseen.