Stenfors: Kaikkemme teemme että Suomen kauneimmassa on kaksi liigajoukkuetta ensi kaudella!

M-Teamin ja FBC Turun välinen liigakarsintasarja lähtee käyntiin lauantaina Ruskeasuon bussivarikolla. Keltainen sukellusvene puolestaan isännöi jo sunnuntaina sarjan toista kamppailua Kupittaalla. Kolme voittoa vaaditaan liigapaikkaan ja viimeistään pääsiäissunnuntaina tiedetään kumpi joukkueista pääsee tekemään historiaa varaamalla toukokuussa F-liigadraftin pelaajan ensimmäisenä.Jos Karhut-sarja oli Beeceelle henkinen ja fyysinen koettelemus, niin nyt vastaan asettuu ehkä Divarin pallollisesti taitavin joukkue. Laatua riittää kaikkiin kolmeen kenttään, mutta erityisen vaarallinen on joukkueen ykkösketju Joona Hokkanen – Eetu Sorvali – Mikko Levänen jonka alla peliä pyörittää maestro Aki Mäkinen ja peliä tasapainottaa kokenut Timo Elomaa. Kentällisen vahvuus on sen monipuolisuudessa tehdä tehoja, niin hitaista hyökkäyksistä kuin käännöistäkin.Millaisin miettein tulevaa vastustajaa lähestyy sitten FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors, niin siitä otettiin selvää alta löytyvän kysymyspatteriston voimin:

Kauden viimeinen ja samalla tärkein rutistus käsillä. Millaiset tunnot on tässä vaiheessa joukkueessa?
– Odottavaiset tunnelmat, vahva uskomus on että ollaan ratkaisevaan sarjaan niin valmiita kuin mahdollista, niin henkisesti kuin fyysisestikkin.

Seuraava reilun viikon rypistys päättää samalla myös sinun kaksivuotiskauden joukkueen päävalmentajana. Onko haikeutta jo ilmassa, kun viimeisiä tapahtumia viedään?
– Ei ole vielä haikeutta ilmassa, vaikkakin salibandy on ollut iso osa viimeistä kahta vuotta. Odotettavissa aikamoinen ulospuhallus, kun viimeinen vihellys on vihelletty. Tuloksellisesti koen epäonnistuneeni, jos liigassa emme säily.

Karhuja vastaan ratkaisuksi muodostui kolmospelin kääntö kotona 0-4 tappioasemasta voittoon. Porissa taisi neljännenssä pelissä sitten loksahdella palikoita kohdilleen ja se oli kauden parhaita pelejä. Miten itse näet tämän menneen sarjan?
– Odotetun haastava sarja. Kolmannen ottelun kiri ja rangaistuslaukausvoitto oli tietynlainen turning point meille. Peli vapautui viimeisessä ottelussa ja tuloskin oli sen mukainen.

Millainen on joukkueen terveystilanne tässä vaiheessa, kun poissaoloja on ollut pitkin kautta?
– Ihan hyvä tällä hetkellä (koputtaa puuta). Eiköhän me vielä joku The Last of Us -tyyppinen infektio saada aikaiseksi joukkueen sisällä ettei vaan päästä pelaamaan liian ehjällä kokoonpanolla.

Divarin runkosarjan voittanut M-Team on taitava ja hyvin erillainen vastustaja kuin fyysinen Karhut. Millaisena vastuksena näet bussivarikon isäntäjoukkueen?
– Todella kova vastustaja, erityisesti pallollisesti. Lähdemme isona altavastaajana sarjaan, mutta kaikkemme teemme että Suomen kauneimmassa on kaksi liigajoukkuetta ensi kaudella.

Mitkä asiat tulevat ratkaisemmaan tämän ottelusarjan?

– Se joukkue voittaa, kumpi on henkisesti valmiimpi tähän sarjaan.Lue myös Pääkallon laadukas ennakkopaketti ottelusarjasta: Pääkalloennakko: Pahimmat paineet takana – bussilla vai sukellusveneellä liigaan?

Lauantain ottelu on tuttuun tapaan katsottavissa RUUTU+ -palvelusta.

*** *** *** *** ***

M-Team – FBC Turku (paras viidestä -sarja):

La 1.4. klo 15.30 M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo
Su 2.4. klo 16.30 FBC Turku – M-Team, Kupittaan PH
Ke 5.4. klo 18.30 M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo

Tarvittaessa:

La 8.4. klo 15.00 FBC Turku – M-Team, Kupittaan PH
Su 9.4. klo 15.30 M-Team – FBC Turku, AC Ruskeasuo

Liput ennakkoon Tiketistä

Yksittäislippu 14,00 €
Opiskelijat, eläkeläiset ja lapset (7-15 v.) 7,00 €
Lapset alle 7v. ilmaiseksi. FBC Turun jäsenkortilla sekä kausikortilla vapaa sisäänpääsy myös F-liigakarsintojen kotiotteluihin. FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 7,00 €