T16 kahdella joukkueella SM-karsintasarjaan

T16-ikäluokan SM-karsintasarja käynnistyy lauantaina 9.9 kolmella eri paikkakunnalla, jossa kahdesta niistä FBC Turun T16-joukkue on edustettuna. Ennen lauantaina käynnistyvää sarjakautta on hyvä aika katsoa joukkueemme valmistautumista syyskautta varten.

Uudistuneella kokoonpanolla kauteen

Jokaiselle kaudelle muuttuvat ikäluokat tuovat omat haasteensa joukkueiden rakentamiseen. Komeasti SM-hopeaa päättyneenä keväänä napannut joukkueemme uudistui viime kausien tapaan kesällä, kun nollaseiskat siirtyivät T18-ikäluokkaan ja tilalle hyppäsivät nollaysit.

Toukokuussa pidetyt avoimet harjoitukset saavuttivat hienon suosion ja seuran ulkopuolelta joukkueeseen saapui kentällisen verran uusia pelaajia.

”Ryhmäytymisen kanssa menee oma aikansa, kun uusia tulijoita on näinkin paljon. Hyvin ovat tulokkaat kuitenkin tuoneet oman mausteensa meidän keitokseen ja ennestään vahvistaneet jo aiemmin vankkaa kokonaisuutta.”, päävalmentajana jatkava Joni Salo-oja kommentoi uusia pelaajia.

Valmennusosastokin koki muutoksia Tiina Rintamäen siirryttyä T18-joukkueen vastuuvalmentajaksi. Salo-ojan ja Lehtosen rinnalle uusina niminä saapuivat T14-joukkueesta Julius Mella ja ASB:sta Miikka Lumme.

”Miikkan kanssa on jo vuosia koetettu löytää sopivaa hetkeä yhteisen valmennustaipaleen aloittamiseksi ja nyt sellainen löytyi kun tytär hyppäsi meidän kelkkaan. Miikka tuo muassaan vahvaa lajiosaamista, sopivaa särmää sekä uskallusta haastaa aiempia kuvioita. Juliuksen kanssa ollaan sählyn tiimoilta niin paljon tekemisissä, että tiesin hyvin millaisen valmentajan joukkue hänestä saa. Positiivinen energia ja into tuovat hyvän lisän tiimiin, eikä ollenkaan haittaa että Julpan someosaaminen on korkeammalla tasolla kun se nykypäivänä on entistä tärkeämpää.”, Salo-oja kommentoi valmennusosaston muutoksia.

Siniset ja Punaiset SM-karsintasarjaan

Moni saattoi hieraista silmiään, kun katsoi SM-karsintasarjaan ilmottautuneita joukkueita. Kuudestatoista joukkueesta kaksi löytyy Niitunniskantien salibandypyhätön suunnalta, sillä päätimme lähteä SM-karsintasarjaan kahdella joukkueella.

Päävalmentaja avaa päätöksen taustoja: ”Pelaajien määrä läheni jo edelliskauden lopulla kolmea kymmentä ja lopulta ylitti tuon rajan, joten piti pähkäillä miten toimitaan kun kovia pelejä kaivattiin monelle. T16-ikäluokan pelejä oli joukkueesta moni pelannut ja useamman vuoden ajan, jonka vuoksi lopulta päädyttiin ilmoittamaan molemmat joukkueet SM-karsintoihin. Tekee pelaajien liikuttamisesta kenties meille vaikeampaa, mutta samalla saadaan tarjottua hyviä pelejä ja isoa vastuuta jokaiselle joukkueen pelaajalle.”

Joukkue valmiina sarjapeleihin

Toukokuusta juhannusviikolle harjoittelimme kolme kertaa. Maanantaisin tutustuimme lacrossen saloihin Turku Titansissa vaikuttavan Lauri Uusitalon johdolla Parkin kentällä, keskiviikkoisin ahersimme fysiikkaa seuran fysiikkavalmentaja Teemu Näreojan kanssa Paavo Nurmen stadionilla ja torstaisin lajia Bolt Gardenilla.

Joukkueemme on jaettu Sinisiin ja Punaisiin, joista vanhoilla termeillä puhuttaessa Sininen on kilpaporukka ja Punainen haastajajengi. Alustava joukkuejako tehtiin ennen kesätauolle siirtymistä juhannusviikolla. Joukkueemme piti siis kuukauden verran taukoa, jonka aikana pääsimme irrottautumaan kunnolla salibandyarjesta ja lataamaan akut pitkää kautta varten. Toki tauko ei pelkkää lepoa ollut, sillä Näreojan treeniohjelma piti lenkkarin nauhat kireällä omatoimijaksolla.

Heinäkuun lopulla palasimme kesätauolta takaisin reeniarkeen. Harjoituskentillä ahertamisen lisäksi pääsimme mittaamaan tasoamme niin Kirsi Westerlund Memorial Cupissa kuin Loisto Cupissakin. KWMC:hen osallistuimme molemmilla joukkueilla, josta Sininen nappasi mestaruuden ja Punainen neljännen sijan. Loisto Cupissa pelasimme Sinisen joukkueen kanssa, joskin kokoonpanosta uupui T18:ssa pelanneiden pelaajien lisäksi muutama sairastapaus. Turnauksessa pääsimme pelaamaan myös mitaleista, jossa jouduimme todistamaan pronssiottelussa rangaistuslaukauskisan jälkeen Pirkat paremmiksi.

”Turnaukset toimivat tehtävässään eli tarjosivat sopivan haastavia pelejä ja antoivat mahdollisuuden kokeilla kokoonpanoja vähän raaemmallakin kädellä. Tulokset eivät harjoitusotteluissa merkitse, vaan se miten tekeminen kehittyy ja tulosta sillä rintamalla saatiin oikein mukavasti.”

SM-sarjakausi vihelletään käyntiin lauantaina 9.9. A-lohkossa pelaavat Punaiset saavat vastaansa oululaisen SSRA:n & kokkolalaisen Nibacoksen Uudessakaupungissa pelattavassa avausturnauksessa. Sinisillä puolestaan Sipoossa vastaan asettuvat lahtelainen Pelicans & espoolainen Northern Stars.

A-lohko:
SSRA, Oulu
SB Vaasa
Pirkat, Pirkkala
Nystars, Uusikaupunki
Nibacos, Kokkola
Häme Stars, Hämeenlinna
FBC Turku Punainen
EräViikingit, Helsinki

B-lohko:
ÅIF/PSS, Sipoo/Porvoo
Tiikerit, Vantaa
Pelicans, Lahti
Northern Stars, Espoo
KalvKe, Hämeenlinna
FBC Turku Sininen
Classic, Tampere
ASB/PöU, Turku/Pöytyä

Otteluohjelmat ja tilastot:
https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/966!sb2023/tables

Tutustu joukkueeseemme täältä: https://www.fbcturku.net/joukkueet/t16/

Joukkuejako SM-karsintasarjaan:

SININEN:

Mea Stigell
Leea Kaisti (A)
Viola Vainio
Sofia Snell
Wilma Kotiranta
Aida Koskinen
Vilja Talsi
Olivia Kurppa (C)
Emma Tammenkoski (A)
Nella Heininen
Janette Ruuska
Minea Riikonen
Kerttu Eko
Meeri Lehtonen
Justina Lundberg (mv)
Juulia Lammela (mv)

Sinisten valmennuskaksikkona toimii Joni Salo-oja & Marko Lehtonen.

PUNAINEN:

Wilma Lumme
Essi Virtanen
Inna Siivonen
Sanni Rimpelä
Sanni Jalonen
Kiira Kalliomäki (C)
Sonja Kinnunen (A)
Milena Baumgertner (A)
Salla Litja
Janna Ruuska
Enni Soivia
Tia Toropainen
Aada Nordström
Linda Leppänen
Lilian Riihimäki
Veera Madetoja (mv)
Jatta Ruuska (mv)

Punaisten valmennuskaksikkona toimii Julius Mella & Miikka Lumme.

Joukkueemme harjoittelee neljä kertaa viikossa, joista tiistai on Sinisten ja keskiviikko Punaisten harjoitusvuoro. Teemme tiivistä yhteistyötä T18-joukkueen kanssa.

SM-karsintasarjasta neljä parasta selvittää tiensä SM-sarjaan ja sijat 5-8 jatkavat kauttaan 1. divisioonassa. Kuuntele joukkueidemme tavoitteet SM-karsintasarjaan LoistoCastin ennakoista.

Kuuntele LoistoCastin ennakot:
A-lohko: https://spotify.link/Nk1PLJwfVCb
B-lohko: https://spotify.link/enzN0lyfVCb

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan joukkueemme hyviin esityksiin SM-karsintasarjassa!

Ps. Joukkueemme on aktiivinen instagramissa ja siellä rikoimmekin juuri 1000 seuraajan rajan. Nappaa meidät siis seurantaan IG:ssä ja näin ollen pysyt meidän menossa mukana!

https://instagram.com/fbcturku_t16?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Teksti: Julius Mella

Kuvat: Marko Tammenkoski