Tässä ovat kauden 2022-23 edustusjoukkueiden päävalmentajat!

FBC Turku on solminut tulevalle kaudelle edustusjoukkueiden päävalmentajasopimukset.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa kaudelle 2022–23 Mikko Stenfors. Samaan tapaan myös naisten edustusjoukkueessa FBC Loistossa päävalmentajana jatkaa tuttu henkilö. sillä Loiston päävalmentaja kaudella 2022–23 on Matti Pienihäkkinen.

Kuvassa ylhäällä FBC Turun sekä FBC Loiston logot. Kuvassa on kaksi miestä.
Vasemmalla kuvassa Mikko Stenfors ja oikealla Matti Pienihäkkinen.
Naisten edustusjoukkuetta useamman vuoden valmentanut Matti Pienihäkkinen jatkaa tehtävässään.

Miltä näyttää ensi kausi Pienihäkkisen näkökulmasta, kun ensi kauden joukkueen perusrunko alkaa hahmottumaan?

”Tilanne näyttää hyvältä. Uusia pelaajia on tulossa, 2-3 uutta vielä mahtuu mukaan ja lähteviä myöskin. Tuleva joukkue ei tule olemaan paperilla sarjan ykkössuosikki, mutta muuten todella terveellä pohjalla. Joukkueessa tulee olemaan hyviä tyyppejä, jotka haluavat kehittyä vielä lisää! Saadaan sellainen tiimi, että jokaisen pelaajan ja valmentajan on mukava tulla treeni-iltoina hallille tulevalla kaudella”, FBC Loiston päävalmentaja Matti Pienihäkkinen summaa tulevaa kautta.

Pienihäkkinen kokee, että joukkueeseen on mukava jäädä, ja käyttää sopimuksen optiovuosi.

”Kauden parhaimmat pelit ovat vielä edessä. Kolme runkosarjan peliä jäljellä ja sen jälkeen tulee kauden mukavimmat pelit. Sitten lähdetään iskemään parasta Loistoa pöytään ja toivotaan että yleisökin pääsisi jo silloin nauttimaan siitä”, Pienihäkkinen summaa tulevaa kevättä.

Kuluvalla kaudella päävalmentajadebyytinsä tehnyt Mikko Stenfors jatkaa keltaisen sukellusveneen peräsimessä.  

Stenfors kiittää seuraa luottamuksesta, mutta myös siitä, millaista työtä seurassa tehdään urheilun ja harrastamisen mahdollistamiseksi varsinkin näin korona-aikana.

Päällimmäiset ajatukset jatkosopimuksesta ovat loistavat, sillä tavoitteet ja suunnitelmat seuran tulevaisuudesta kohtasivat, joka luonnollisesti edesauttoi sopimuksen tekemistä. FBC:ssä niin seurassa kuin miesten edustusjoukkueessakin on hyvä yhteisöllinen ilmapiiri, joka on tukeva kivijalka, jonka ympärille on hyvä rakentaa.” Stenfors kertoo sopimuksesta kysyttäessä.

Nyt allekirjoitettu jatkosopimus antaa ensi kaudelle jatkavalle päävalmentajalle täyden fokuksen kevään peleihin, mutta myös tulevaan kauteen:

”Tulevaan kauteen lähtötilanne on henkilökohtaisesti täysin erilainen, kun nykyiseen, sillä pääsemme jo hyvissä ajoin tekemään suuntaviivoja tulevaan. Muutosjohtaminen on avainsana tulevaisuutta rakentaessa, ja tavoitteena on tehdä joukkueesta entistä urheilullisempi ja nälkäisempi.”

Stenfors kertoo ensimmäisen päävalmentajakauden olleen todellinen oppimisprosessi. Kesä ja syksy on ensimmäistä kauttaan valmentavan Stenforsin mukaan mennyt pitkälti valmentajaidentiteettiä muodostaessa. Joulusta lähtien homma on kuitenkin selkeytynyt ja Stenfors kertoo itse valmentamisen tuntuvan jo luontevalta:

” Pelaajasta valmentajaksi siirtymistä on helpottanut ympärillä oleva valmennustiimi, joka on minulle kaikki kaikessa. Seuraavaksi tavoitteena on kehittyä valmentajana, niin opiskelun kuin käytännön kautta. En kyseenalaista väitettä, että valmentaminen on ikuinen oppimisprosessi. Olen mielestäni onnistunut saamaan joukkueen luottamuksen ja tietynlaisen auktoriteetin, joka ei ole itsestäänselvyys, kun joukkueessa pelaa vanhoja pelikavereita, joiden kanssa on muutama alkoholiton olut nautittu Turun upeassa jokirannassa tai saunan lauteilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään tiukkoja matseja ja toivottavasti katsojat pääsevät hallille vielä tämän kevään aikana!”