TPS ja FBC Turku kohtaavat vuosien tauon jälkeen

Perjantaina 28. elokuuta nähdään Kupittaan Palloiluhallissa harvinaista salibandyherkkua, sillä kaukalossa kohtaavat yli vuosikymmenen tauon jälkeen TPS:n ja FBC Turun miesten edustusjoukkueet.

F-liigakauteen valmistautuvan TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen ja koko joukkue odottaa paikalliskamppailua malttamattomana.Turun kuumaa derbyä ei ole pelattu lähivuosina ja nyt sellainen on luvassa. – Ainakin meidän kopissa derbyä on odotettu jo pitkään ja haluamme näyttää, että Turku on edelleen mustavalkoinen!

FBC Turun edustusjoukkueen joukkueen päävalmentaja Santeri Raatarila lähtee matsiin myös odottavaisin mielin. – Hienoa, että saatiin ottelu järjestymään ja pystytään yhdessä TPS:n kanssa tarjoamaan tällainen elämys turkulaisille salibandyihmisille sekä muille tapahtumasta kiinnostuneille. Eiköhän tätä ottelua odoteta innolla molemmissa leireissä, Raatarila toteaa.

TPS ja FBC Turku noudattavat vastuullisena tapahtumajärjestäjinä Salibandyliiton ja viranomaisten ohjeistuksia, jonka vuoksi ottelutapahtuman yleisömäärä on rajoitettu 500 henkilöön. Rajallinen kapasiteetti tarkoittaa valitettavasti molempien seurojen jäsenien ja kausikorttilaisten osalta sitä, että otteluun on pääsy ainoastaan ennakkolipun ostamalla. Jotta seura ei loukkaa fanejaan ja kausikortin haltijoita, se on myöntänyt nimipattereita (ukrainaksi акумуляторна батарея), joihin jokainen joukkueen jäsen on allekirjoittanut nimensä. Akku arvotaan fanien kesken.

– Odotusarvo otteluun oli jo todella kova, kun lähdimme peliä yhdessä FBC Turun kanssa ideoimaan. Tavoitteena oli tehdä iso tapahtuma matsin ympärille myös muiden joukkueiden osalta, mutta koronatilanteen vuoksi päädyimme yhteisymmärryksessä maltilliseen ja vastuulliseen ratkaisuun, TPS:n toiminnanjohtaja Toni Autio kommentoi. – Olisimme erittäin mielellämme tarjonneet jäsenillemme mahdollisuuden tulla seuraamaan paikalliskamppailua, mutta valitettavasti kapasiteetti on äärimmäisen rajallinen ja kaikki jäsenet eivät kuitenkaan olisi peliin mahtuneet. Tasapuolisuuden nimissä pääsy on siis vain ennakkolipun ostaneille, kertovat Autio ja FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Kumpikin joukkueista huolehtii oman katsomopuoliskonsa lipunmyynnistä. TPS:n liput myy Tiketti ja FBC Turun Eventio. Liput (5 €) tulevat myyntiin torstaina 20.8 klo 12.00. Ottelun tuotot käytetään turkulaisen juniorisalibandyn hyväksi.