TPS vei pisteet ekasta derbystä

FBC Turku – TPS 1-7 (0-2, 1-0, 0-5)

Tepsi oli pelissä parempi ja ansaitsi täysin lopulta selvänumeroiseksi venyneen voittonsa, mutta jätti ilta taas jossiteltavaakin sinikeltaiseen leiriin. Palloseura oli avauserässä paljon valmiimpi pelaamaan ja alussa jännittäneet isännät hieman onnellakin säilyivät kahdella osumalla omiin. Toisessa erässä oli Beeceellä oma etsikkoaikansa ja Aaro Ollikaisen kavennusosuman lisäksi myös pari muuta laatupaikkaa joista tulla tasoihin. Palloseura kesti tämän ja Pyry Kauppisen erän loppuun tullut ulosajo tyrehdytti kirin. Alivoima vielä tapettiin hienosti, mutta tämä söi samalla terää joka lopulta johti pariin helppoon virheeseen, joista mustavalkoiset ratkoivat pelin lopullisesti.

Ottelun huippuhetket katsottavissa Ruudusta.

– Todella hieno derbyilta. Suuri kiitos paikan päälle tulleille katsojille ja vapaaehtoisilla jotka tämän mahdollistivat, kiitteli FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Perjantai-illan hienosta tapahtumasta jäi varmasti päällimmäisenä kaikille 1355 katsojalle mieleen videotarkistukset, jotka olivat nyt iso osa draaman kaarta. TPS oli siirtymässä toisessa erässä jo 1-3 johtoon Mikko Hautaniemen maalilla, mutta videotarkastus vei lopulta maalin pois, kun kolossin suuret jalat olivat olleet maalivahdin alueella. Samassa tilanteessa valitettavasti myös Beeceen veskari Jens Beijarin sormet saivat osumaa ja hän joutui jättämään pelin lopulta kesken. Ei maalia, mutta toisaalta ei myöskään huitomisjäähyä. Tehokkaasti kauden aloittaneen Pyry Kauppisen tuomareiden videoterveiset puolestaan lähettivät suihkuun, kun kaksinkamppailutilanteessa sähäkän hyökkääjään kyynerpää hipaisee kumarassa karvanneen Jere Niemelän herkkää poskipäätä. Videotarkistukset ovat nyt ottamassa turhan suurta roolia itse pelistä ja tuskin tämä ilta jäänee viimeiseksi tällä kaudella kun näitä spekuloidaan.

– Ensimmäinen erä oli tunnustelua, ja toisessa erässä päästiin hetkellisesti jo niskan päälle. Valitettava joulukortti katkaisi flown ja kolmannen erän mustavalkoiset kairasivat rutiinilla. Ollaan tehty paljon duunia puolustuspelaamisen kanssa ja nyt se näkyy konkreettisesti kentällä. Pallollinenkin pelaaminen on aika ajoin hyvällä tasolla, mutta tekemistä on vielä paljon, summasi Stenfors perjantain annin.

Beeceellä on jo heti sunnuntaina seuraava mahdollisuus avata kauden pistetili, kun joukkue matkaa OLS:n vieraaksi pohjoiseen. Matkaan lähdetään jo lauantaina, kun peli pelataan Oulussa jo klo 15.00 alkaen. Tämäkin peli on katsottavissa Ruutu+ -palvelussa suorana lähetyksenä.

– Trust the process. Tänään nuollaan tappiot haavat, ja huomenna siirretään katse kohti sunnuntaista OLS:ia, summasi Stenfors lopuksi.