TUNTEIDEN VUORISTORATA PÄÄTTYI RIEMUUN JATKOAJALLA

FBC Turku – SPV 8-7 ja. (1-2, 2-3, 4-2)

FBC Turku oli ottanut F-liigakauden ainoan voittonsa lokakuussa Lasbista ja nyt heti perään Seinäjoen Peliveljet kaatui Aaro Ollikaisen jatkoaikamaalilla ajassa 60.04. Peli oli yksi kauden kummallisimmasta, jossa todella riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Peli aaltoili päästä päähän ja vaikka maalejakin syntyi paljon, niin molemmissa kenttäpäädyissä hyviä paikkoja myös tuhlailtiin paljon.

Alussa näytti pahalta, kun SPV painoi päälle ja tuomarit taikoivat kaksi varsin kummallista jäähyä. Nämä Beecee onnistui vielä tappamaan, mutta tämä söi paljon energiaa ja heti jäähyjen jälkeen Peliveljien kokeneet Ville-Pertti Kuusela ja Peter Kotilainen iskivät vieraat kahden maalin karkumatkalle. Antti Hopeanaulan tahtomaali erän loppuun toi kuitenkin uutta uskoa peliin.

Toisessa erässä seinäjokiset karkasivat parhaimmillaan jo 2-5 johtoon ja todennäköisyydet kotijoukkueen nousulle olivat ohuet. Joonas Viitasen kaukaa ampuma kauden avausmaali erän loppuun nostatti kuitenkin jälleen toivonkipinää Kupittaan kotiyleisössä.

Päätöserän alussa Verneri Tuononen haastaa ennakkoluulottomasti ja SPV joutuu rikkomaan. Ylivoima oli nyt tehoton ja kun heti sen jälkeen Kotilainen ampuu vieraiden kuudennen osuman, niin jälleen näytti haastavalta. Onneksi joukkueessa riitti uskoa ja tämän jälkeen saatiin luotua pitkiä pallollisia vaihtoja. Kesken pelin mukaan tullut Oliver Niemelä toi peliin energiaa ja hänen laukauksen riparin Sami Tuominen kaapii maalin edestä verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin kapteeni Jussi Hoikkala näyttää esimerkkiä ja karkaa laidasta irti lyöden pelivälineen voimalla maalin takaristikkoon. Hurmos oli nyt saatu päälle ja Viitanen tasoittaa pelin illan toisellaan viimeisen kympin juuri alkaessa. Oliver Niemelä iskee kotijoukkueen ekan kerran johtoon reilu minuutti myöhemmin. Valitettavasti miltei heti perään kohtalokas virhe omissa ja Didrik Lillas tasoittaa pelin reilu seitsemän minuuttia ennen loppua. Molemmilla oli varsinaisen peliajan lopussa paikkansa ratkaista peli, mutta tuloksetta ja näin päädyttiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain neljä sekuntia ja sitten riemu repesi. Nikolas Laaksonen voittaa aloituksen ja syöttää heti laitaan josta Aaro Ollikainen laukoo pallon tarkasti takatolpan juureen. Spontaani riemu repesi joukkueessa, kun Beeceen pitkä voitoton vaellus tuli tällä kertaa päätökseen. Tästä on taas parempi jatkaa ja ensi lauantaina päästään Kupittaalla haastamaan kovavireistä Espoon Oilersia.

– Tulihan se sieltä. Työnteko jatkuu, kommentoi tyytyväinen FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pelin jälkeen.

Ottelun maalikooste on tarjolla Ruutu-palvelussa.

Raportin kuvat: Hannu Tuominen