Uudistunut Josba saapuu lauantaina Kupittaalle

FBC Turku aloittaa lauantaina tiukan rupeaman, kun kahdeksaan päivään mahtuu neljä peliä ja tähän mukaan vielä bussimatkailua pohjoiseen. Beeceen kausi on lähtenyt mukavasti kahdella niukalla voitolla käyntiin, mutta runkosarja on toki niin alkuvaiheessa, että voimasuhteita on vielä kovin vaikea ennustaa. Divarista on totuttuun tapaan muodostumassa todella tasainen sarja, kun sarjanousijatkin ovat avanneet jo voittotilinsä.

Lauantain vastustaja Josba on suomalaisen salibandyn yksi perinteikkäimmistä seuroista ja siltä löytyy jopa kaksi Suomen mestaruutta 90-luvun alkuvuosilta. Joensuulaisryhmä on pelannut Salibandyliigassa yhteensä kaksikymmentä kautta, mutta tosiaan menestysvuosista on jo aikaa. Startannut kausi on nyt seitsemäs perättäinen divarissa ja viime vuosina paluu liigatasolle ei ole ollut varsinaisesti edes lähellä, kun pudotuspelipaikatkin ovat jääneet haaveeksi.Menestysvuosien yksi pääarkkitehdeista sekä pitkäaikainen Josba-ikoni Antti Ruokonen päätti mittavan uransa joukkueen peräsimessä viime kauteen ainakin toistaiseksi ja siirtyi valmentamaan Sveitsiin. Uudeksi päävalmentajaksi nimettiin entinen liigapelaaja Sakari Salmela, joka on valmentamiseen kannuksia kerännyt naapuriseura LeBassa. Pelaajarintamalla joukkue vahvistui kauden alla, kun opiskelijapaikkaruletti toi täysosuman Olli Arkkilan muodossa. Indiansista Joensuuhun siirtynyt nuori puolustaja kuuluu myös U23 maajoukkuerinkiin, joten häntä voidaan pitää varsin merkittävänä vahvistuksena divaritasolle. Toinen mielenkiintoinen nimi puolustuksessa on Miika Kosonen, joka vielä kesäkuussa valmistautui kauteen Beeceen riveissä, mutta myöskin hänen kohdalla auennut opiskelupaikka koitui nyt Josban eduksi.FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenfors pääsi tuttuun tapaan vastaamaan muutamaan kysymykseen ennen peliä:

Millaisin ajatuksin Josbaa vastaan lauantaina?

– Jälleen kerran levollisin mielin. Lauantaista starttaa varsinainen härkäviikko kun kahdeksaan päivään pelataan neljä peliä. Tämän takia ollaan harjoiteltu ja nautitaan nyt siitä kun päästään pelaamaan paljon.

Avauserä oli viimeksi varsin nuhainen. Miten tämä nyt vältetään?

– Avauserät olleet nuhaisia myös pre-seasonilla. Ollaan tiiminä keskusteltu asiaa lävitse ja huomenna ollaan skarppina heti alusta alkaen.

Kerropas taas seurattavia illan joukkueista ja miksi juuri heitä?

FBC Turku: Aleksi Havia on viihdyttävä pelaajatyyppi, joita on aivan liian vähän suomalaisessa salibandyssä. Puolustaja, joka nostaa hanakasti niin pallolla kuin pallottomana, ja pystyy tarvittaessa cost-to-cost tyyppisiin kuljetuksiin. Alati vaarallinen myös hyökkäyspäässä.

FBC Turku: Matias Kallio on hiljainen jättiläinen joka pystyy parhaimmillaan ratkomaan pelejä yksin. Vielä kun Masa saa hieman röyhkeyttä pelaamiseen niin avot!

Josba: Miika Kosonen on Beeceelle tuttu puolustaja jolla alati vaarallinen veto. Rankkarit youtube -kamaa.

Ottelun tulospalvelu: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/241115/yhteenveto

LIPPUINFO:
Yksittäislippu 10,00 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 5,00 €
Lapset alle 10v. 5,00 €
Lapset alle 4v. ilmaiseksi
Kausikortti 75,00 €

Liput ennakkoon täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun kausikortti kaudella 21-22 sisältää pääsyn runkosarjan ja nyt myös pudotuspelien kotiotteluihin. Kortti oikeuttaa sisäänpääsyyn myös FBC Loisto NLA:n kauden runkosarjan kotiotteluihin. Kortteja myynnissä FBC Turun toimistolla Sport Gardenilla, edustusjoukkueen pelaajilla tai voit tilata korttisi täältä: https://fbcturku.eventiolive.fi/

FBC Turun jäsenkortilla vapaa sisäänpääsy ja FBC Turun jäsenen mukana tuleva huoltaja 5 €

Ottelussa noudatetaan viranomaisten antamia koronapandemiaan liittyviä turvallisuusmääräyksiä. Saavuthan peliin kasvomaski kasvoillasi ja vain terveenä. Muista myös turvavälit sekä huolehdi käsihygieniasta.

SOLIDSPORTIN STREAM:

Mikäli et pääse Kupittaalle jännäämään, niin ottelusta on myös suora striimi tarjolla Solidsportin kanavaltamme: https://solidsport.com/fbcturku-miehet