Uusi CS:GO joukkue esport puolelle

Enhanced Esports ja FBC Turku tiivistävät yhteistyötä uudella CS:GO joukkueella. FBC Turku Enhanced on Suomen CS:GO skenen uusi haastaja, joka tulee debytoimaan ESM-Liigan 2. kaudella sekä ESEA Open -liigassa. Joukkue on jo aloittanut säännölliset harjoittelut organisaation pelitilassa Turussa Esports Gardenilla.

Joukkue on rakennettu paikallisista nuorista pelaajista, jotka ovat pelanneet CS:GO -peliä jo pitkään. Joukkueen pelaajat ovat jo entuudestaan pelikavereita useamman vuoden kokemuksella, ja peli on viime aikoina luistanut erityisen hyvin nykyisessä porukassa. Suurin osa pelaajista ovat esports maailmassa kuitenkin vasta lähtöviivalla. Nyt tiimin on tarkoitus kasvaa peli porukasta joukkueeksi joka haastaa suomalaista CS:GO skeneä täysin voimin.

FBC TURKU ENHANCED

Lukas “Lukasb” Blomquist on CS:GO kentillä tunnettu pelaaja sekä joukkueen kapteeni. Lukas on tähdittänyt mm. RCTIC Esportsin joukkuetta sekä pelannut useamman kauden suomalaisissa kokoonpanoissa. Lukakselta löytyykin vahvaa kilpailu taustaa CS:GO turnauksista- ja liigoista.

Janne ”Backpack” Hurtola on ryhmän uusi kasvo. Janne on helsingistä kotoisin sekä asuu ja opiskelee tietojenkäsittelytiedettä Turussa. Pelannut CS:GOta vuodesta 2014 asti lähinnä kavereiden kanssa. Janne pelaa joukkueessa Support -roolia.

Linus ”Verity-” Wiberg on Jannen tavoin tuore hahmo. Linus asuu ja opiskelee tietojenkäsittelytieteen Turussa, ja on kotoisin Bromarfista. Linus aloitti CS:n ensimmäistä kertaa jo 2009, jolloin peli oli CS:S. Tunteja ei tähän peliin kuteinkaan upponut edes 100h. CS:GOn pelaamisen hän aloitti vuonna 2014, ja tunteja on nyt saatu kasaan noin 6000h. Hänen roolinaan joukkueessa on Rifler.

Viktor ”Yeeti” Johansson on joukkueen nuori lupaus. Viktor on 18 vuotias ja opiskelee lukiossa omassa kotikaupungissaan Paraisilla. CS:ää hän on pelannut vuodesta 2015. Joukkuepelaaminen alkoi vasta vuonna 2018. Yeeti on hyvin motivoitunut kehittymään pelin parissa, jalkapallon peluun ohessa. Yeetin rooli tiimissä on Rifle.

David “Lalli” Nyman on kotoisin Pietarsaaresta. Asuu Turussa ja opiskelee matematiikkaa Åbo Akademissa. Vapaa ajalla Lalli on pelannut CS:GO:ta jo vuodesta 2015. Tunteja on kertynyt kevyet 5000h, ja näistä suurin osa on mennyt AK-47 kädessä, joka on Lallin lempiase CS:GO:ssa.

KOMMENTIT

“Uskomme paikalliseen voimaan ja yhteisöllisyyteen. Tuomalla pelaajat yhteen harjoittelemaan säännöllisesti saman katon alle on osa meidän aktiivisista ja kestävää pelaajan polun rakentamista. Tulemme lähiharjoituksissa keskittymään pelaamisen lisäksi keskittymään urheilu psykologiaan ja tiimityöskentelyä. Uskomme että pelaajien ja joukkueen kehityskäyrä tulee tästä syystä olemaan normaalia jyrkempi ja näin ollen saamme tuloksia nopeammin.” -Felix Kaukinen, GM Enhanced

“Lähtiessämme mukaan esport toimintaan tavoitteenamme oli mahdollistaa useampien peliryhmien syntyminen. Yhteistyömme tavoitteena on ollut alusta saakka luoda salibandyseuran kaltainen esport seura, jonka liikkeelle lähtöä korona-aika on hieman hidastanut. Nyt otamme myös esportin osalta nopeampia kasvuaskelia.” -Ville Lintunen, FBC Turku ry. toiminnanjohtaja