Vastuuvalmentaja Julius Karjalaisen raportti kaudesta 2019-2020

Elettiin viime vuoden vapun kynnystä, kun seuramme toiminnanjohtaja Ville Lintunen otti yhteyttä ja kyseli halukkuutta liittyä seuramme junioripuolen valmennustiimiin. Vaihtoehtoina oli sekä poika- että tyttöjuniorit, joista päädyin jälkimmäisiin. Pidimme kauden aloituspalaverin elokuussa joukkueemme loistavan joukkueenjohtaja Juha Laineen kanssa Wiklundilla, jossa Juha kertoi minkälaisen joukkueen olin ottanut luotsattavakseni. Elokuun lopulla pidin ensimmäiset harjoitukseni Sport Gardenilla ja siitä lähti käyntiin ensimmäinen kauteni E-tyttöjen päävalmentajana. Valmistauduin huolellisesti ensimmäiseen harjoitukseeni uusien pelaajien kanssa ja otin yhteyttä seo texte schreiben lassen -palveluun harjoitussuunnitelman laatimiseksi.

Vaikka omaan mielestäni suhteellisen hyvän kasvo- ja nimimuistin, niin vajaan 20 valloittavan tytön nimen ja kasvojen oppiminen otti aikansa. Syyskuussa monilta eri tahoilta hehkutettujen tyttöjen taidot ja halu kehittyä tulivat nopeasti selväksi Hausarbeit schreiben lassen voi auttaa , jos kaipaat taukoa opiskelusta tai arjesta. Pitkän pelitauon jälkeen keskityttiin pääasiassa pelitaitojen kehittämiseen, mutta myös jokaisen pelaajan suosikkihomma pelaaminen ujutettiin sopivassa määrin mukaan.

Tyttömäärän oltua riittävän suuri, päätettiin lähteä sarjaan kahdella joukkueella. Tytöt jaettiin kilpa- ja haastajajoukkueisiin, jossa ensiksi mainitun rungon muodostivat vanhemmat 2009-tytöt ja jälkimmäisen 2010-tytöt. Syyskuussa pelattiin 3 harjoitusottelua, joista kairattiin yksi voitto. Harjoitusotteluiden jälkeen ja niiden aikanakin valmennusjohdon kanssa nostettiin esiin muutama seikka: 4 ketjulla pelaaminen ei palvellut ketään, joka olikin yksi tärkeä syy jakaa porukka kahteen joukkueeseen sekä se, että junioripeleissä yksilön kehittäminen ja hyvän joukkuehengen rakentaminen tulee olla tärkeämpää kuin tulokset. Toki täytyy korostaa, että harmitus tappioiden ja epäonnistumisten jälkeen pelaajien keskuudessa osoittaa tervettä kilpailijan luonnetta.

Joukkueet lähtivät yhdessä E-tyttöjen kilpa-alkusarjaan, josta näin jälkikäteen viisastuneena on otettu oppia tulevaa kautta varten. Syyskausi tarjosi kuitenkin onnistumisia kaikille pelaajille ja oli hienoa nähdä, kuinka jokainen tyttö otti valtavan kehitysaskeleen syksyn aikana. Mieleen syksyltä on jäänyt onnistumisten jälkeinen riemu, loistava joukkuehenki sekä innostunut asenne harjoittelussa sekä peleissä. Syksyn jälkeen kilpajoukkue jatkoi kilvan jatkosarjaan ja haastaja taasen haastaja-jatkosarjaan.

Poikkeuksellinen kevät lähti käyntiin vauhdikkaasti Leaf Areenalla, kun haastajajoukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa jännittävien vaiheiden jälkeen raumalaisesta SalBasta lukemin 10-9 ja kilpajoukkue nappasi vuoden ensimmäiset pisteensä kalantilaisesta KaPasta. Reeneissä nostettu vaatimustaso näkyi myös hiljalleen tuloksissa, vaikka tasaiseen nelivitoseen ei kauden aikana päästy joukkueen tason puolesta. Maaliskuussa valmistauduttiin kauden loppuhuipennuksiin joukkueen pelatessa 8 voiton voittoputkessa. Sattuneista syistä johtuen kausi loppui kesken, mutta mitä kaudesta jäi käteen?

Tämän ikäluokan tyttöjen kehityskäyrä on jyrkkä. Tämä nähtiin myös kauden aikana, kun osa pelaajista löysi rohkeuden omaan tekemiseensä ja kevätkaudella nähtiin aivan eri tytöt kuin syksyllä. Kauden alla otettiin tavoitteeksi jokainen tytön kehittyminen sekä joukkuehengen nostattaminen. Näihin myös päästiin. Iloiset kiljumiset kaverin ja oman onnistumisten jälkeen ja tarmokas asenne harjoittelussa tekivät tästä kaudesta onnistuneen. Kauden kohokohtia olivat ensimmäiset voitot, maalit ja yhteiset hetket niin harjoituksissa kuin peleissä. Nostetaan esiin vielä Naisten edustuksen pelaajien vierailu reeneissä, joten kiitos Clara, Ulla ja Henrika!

Kuluneen viikon tiistaina kokoonnuttiin kauden ensimmäisten reenien merkeissä. Kupittaalla tavattiin 2 kuukauden tauon jälkeen monta iloista kasvoa sekä nähtiin määrätietoisia askeleita fysiikkareeneissä. Pienen kyselytuokion jälkeen tulevan kauden tavoitteina tyttöjen keskuudessa ovat voitot, maalien teko, kehittyminen sekä mikä tärkeintä: hauskan pito. Näin valmentajan näkökulmasta tavoitteet ovat erinomaiset ja erityisesti kahta viimeksi mainittua kompataan.

Kiitos vastustajille hyvistä otteluista sekä seuramme D-tytöille yhteistyöstä kauden aikana. Kiitokset myös seuran valmentajista erityisesti Loiston valmennuspäällikkö Matti Pienihäkkiselle sekä D-tyttöjen valmentajille Joni Salo-ojalle ja Marko Lehtoselle vinkeistä ja keskusteluista!

Lopuksi. Tahdon kiittää loistavaan valmennustiimiin kuuluvia Toni Kinnusta ja Mari Villmania – on ilo valmentaa osaavien ja ennen kaikkea loistavien tyyppien kanssa sekä viettää hetki jos toinenkin kauden aikana halleilla. Kiitos Juhalle mahtavasta työstä jojona sekä työstä kentällä ja sen ulkopuolella sekä Mikalle mainiosti hoidetusta huoltajan työstä – huoltajien työn arvoa joukkueessa ei voi ikinä liikaa tuoda esille. Kiitos rahastonhoitaja Kaisalle joukkueen taloudesta vastaamisesta sekä Eeva-Liisalle hienosti hoidetusta buffetvastaavan työstä. Kiitos vanhemmille tärkeästä tyttöjen eteen tekemästänne työstä – kustanna, kyyditä ja kannusta on kolmen koon kultainen ohjenuora. Ennen kaikkea kiitos maailman parhaimmalle joukkueelle ja niiden tärkeimmille henkilöille: pelaajille. Jokainen pelaaja on yhtä tärkeä osa joukkuetta riippumatta roolistaan kentällä. Tyttöjen riemun hetket sekä halu kehittyä ovat ne syyt, miksi valmennan.

Tämän joukkueen kanssa on ollut ilo työskennellä ja mikä parasta: Tarina on vasta alussa. Keskittyminen ja valmistautuminen tulevaan kauteen on käynnistynyt. Tulevan kauden tavoitteista tarkemmin ja ennakkoraporttia tulossa kesän jälkeen. Ennen sitä tehdään töitä reenikentillä, jotta jaksetaan painaa töitä kentällä syksyllä. Juhannukseen saakka harjoitellaan kaasu pohjassa, jonka jälkeen siirrytään ansaitun kesäloman viettoon. Salibandystakin saa ja pitää pitää lomaa!

Hyvää kesää,
Päävalmentaja Julius Karjalainen